"המציאות גברה על הכול": מסעדת טוטומה של פליטת "מאסטר שף" נסגרת
בעוד שבועות ספורים, לאחר כשנתיים של פעילות, תיסגר מסעדת "טוטומה" בתל אביב, של פליטת "מאסטר שף" דליה אלחדף: "גדולי המסעדנים והיועצים אמרו לי לא לפתוח"
בדיוק שנתיים עברו מאז נפתחה ברחוב דיזנגוף בתל אביב מסעדת "טוטומה" של דליה אלחדף, ואמש הודיעה השפית בחשבון הפייסבוק של המסעדה כי המקום ייסגר באמצע חודש אוגוסט.
"בזמן שחלמתי על 'טוטומה', גדולי המסעדנים והיועצים אמרו לי לא לפתוח כי זו עבודה מאוד קשה. אבל אני התעקשתי והסברתי להם כמה אופטימיות וכוח רצון יש בי, שאנשים יכירו עולם שלם של טעמים חדשים. אבל המציאות גברה על הכל", כך כתבה.
"רבות נאמר על הקשיים של מסעדנים, שפים וטבחים מול הרשויות, הבירוקרטיה ומול המחסור העצום בצוותי עובדים", הוסיפה אלחדף, שהגישה במסעדה אוכל לטיני שהתמחה במנות מהמטבח של וונצואלה, "הקשיים האלה היו חלק בלתי נפרד מהיום יום שלנו".
אלחדף השתתפה בעונה השלישית של "מאסטר שף" והגיעה למקום החמישי. היא אינה בוגרת "מאסטר שף" היחידה שהימרה על כל הקופה ופתחה מסעדה משלה. קדמו לה השף אבי לוי, שפתח את מסעדת "המוציא" בירושלים ו"צ'יריפום" בתל אביב, ושלמה עזרן ("אתה גאון? אני גאון!"), שפתח את מסעדת "לוקנטה" בשכונת כוכב הצפון בתל אביב.