שתף קטע נבחר
 

סיור קולינרי בשכונת לבונטין

מסעדות חדשות ובועטות לצד בתי קפה וברים ותיקים עם עבר עשיר - למרות החפירות של הרכבת הקלה נראה שמתחם גן החשמל מעולם לא חווה שגשוג קולינרי כמו זה שקורה בו בשנה האחרונה. יצאנו לסיור קולינרי במה שהיה פעם אחד האזורים הכי מפוקפקים בתל אביב

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

גן החשמל הוא גן ציבורי בתל אביב, לא גדול במיוחד, בעל עבר מפוקפק, ומשתרע בין רחובות החשמל, ברזילי ולבונטין. הוא נקרא גם גינת השרון וגם מתחם לבונטין, וההיסטוריה שלו פתלתלה ורבת תהפוכות. בתחילת שנות ה-20, כשהוקם, פעלה בו תחנת הכוח הראשונה של תל אביב (שאותה החליפה בהמשך תחנת רידינג), ומכאן גם שמו. לאחר מכן הוא כונה "גינת הנשיקות" מכיוון ששימש מקום התבודדות עבור צעירי העיר. בשנות ה-90 של המאה ה-20 הוא נחשב לאחד האזורים המוזנחים בעיר ולמשכנם של חסרי בית ונשים בזנות.  

טאקריה (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
טאקריה(צילום: ירון ברנר)
 

בראשית המאה ה-21 עבר גן החשמל מתיחת פנים: האדריכל אריה קוץ תכנן אותו מחדש והעניק לו מראה מואר יותר כדי להקשות על הפעילות המפוקפקת שרחשה במקום במשך כמה עשורים. מחירי הנדל"ן הנמוכים משכו לאזור מעצבים ישראלים צעירים, ואלה פתחו סביב הגן וברחובות היוצאים ממנו חנויות בוטיק, בתי קפה וחללים לאומנים, והפכו את האזור ל"סוהו" של תל אביב.

תפנית נוספת בהיסטוריה של מתחם גן החשמל התרחשה עם תחילת הבנייה של הרכבת הקלה. התחזיות בישרו כי תהליך הבנייה הארוך, שהפך את הגישה לאזור ליותר קשה מכפי שהייתה קודם לכן, יהרוג סופית את המתחם, שגם כך מתקשה להתייצב. אך החשש התבדה - למרות אתר הבנייה הענק שלצד המתחם - נראה שהאזור מעולם לא ידע פריחה כזו. 

 

יצאנו לסיור בשכונה כדי לבדוק אילו בתי אוכל שרדו בו במרוצת השנים ואילו בתי אוכל חדשים ומסקרנים נפתחו בו השנה.

 (  )

Hiro לבונטין

גסטרו-בר בסגנון יפני שפתח השף ישראל אהרוני לפני מספר חודשים. אהרוני מציע כאן מבחר מנות ראמן, פתיחים אסייתיים, באנ'ס, קוקטיילים וסאקה.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

יש בתפריט גם מנות קיץ חדשות כמו דן דן נודלס (56 שקלים) - ראמן ללא ציר עם בשר טחון, טקואן, ביצה, באקצ'וי ואטריות סובה קרות (46 שקלים); וג'י נודלס (53 שקלים) וצ'יקן נודלס (56 שקלים). בצהריים המקום מציע עסקיות הכוללות מנה עיקרית (שתי באנ'ס לבחירה, מנת ראמן או מנת נודלס), סלט ותה קר (68-52 שקלים).

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

לבונטין 19 תל אביב, 03-6814080 ראשון-שבת 23:00-12:00, לא כשר

 

אוקינאווה

סניף שני למסעדת הסושי בנווה צדק. תמצאו כאן בעיקר רוח חדשה שמשלבת בין הקו שמאפיין את המקום הוותיק בנווה צדק, לתפיסה חדשה, עדכנית וצבעונית, המתכתבת עם טרנדים עיצוביים וקולינריים יפניים.

 (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)

תמצאו כאן בעיקר סושי ומנות מהמטבח היפני שעברו התאמה ופרשנות חדשה כך שיתאימו לחך המקומי: קטצו אודון (48 שקלים) ומנת פועלים יפנית המורכבת מקערת אורז, שוק ברווז צלוי ובאקצ'וי (52 שקלים).

 (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)

לאחרונה השיקו כאן גם שירות משלוחים ובראנץ' יפני מדליק שיוגש בסופי השבוע ויוסיף לשגרת הבוקר קצת וואסבי.

 (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)

לבונטין 11 מתחם גן החשמל תל אביב, 03-5101099, ראשון-חמישי, שבת 24:00-12:00, שישי 17:30-12:00, לא כשר

 

בקאפיקו

לסניף הפיצרייה ברחוב שבזי בתל אביב מצטרף סניף נוסף בשכונת לבונטין, ובניגוד לאח הגדול - מציע טייק אווי ומשלוחים בלבד. את תפריט סניף המשלוחים בנה כפיר ינין (לשעבר "מזללה", "כתית" ו"קוואטרו") והוא כולל, פרט לתפריט פיצות מפנק, מגוון מנות שכיף לאכול גם בבית כמו שלושה סוגים של כדורי ארנצ'יני פריכים (28 שקלים), קלצונה קרבונרה (38 שקלים), קלצונה בולונז (38 שקלים, סלט קפרזה (36 שקלים), פסטה ערמונים (38 שקלים) וטורטליני עגבניות (48 שקלים).

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
  

בגזרת הפיצות תוכלו למצוא כאן פיצות קלאסיות כמו נפוליטנה בגרסה אישית (26 שקלים) או גדולה (38 שקלים), פיצה עם אווז ובטטה (52 שקלים), פיצה פיינאפל ופפרוני (52 שקלים), פיצה יאסו עם חציל שרוף, זוקיני, גבינת עזים, צ׳ילי ומוצרלה (52 שקלים), פיצה צ'יפולה (52 שקלים) ופיצה מוגזמת שכוללת בולונז, מוצרלה בייקון טלה, פפרוני, אונטריב, ביצת עין ונגיעות של סלסה ורדה (66 שקלים).

 

שירות המשלוחים והטייק אווי יפעל בתקופת ההרצה, שתארך כשבועיים, בין הימים ראשון עד חמישי, החל מהשעה 12 בצהריים ועד 22:00 בלילה. בנוסף, יוצע שם דיל משתלם במיוחד של פיצה (מהתפריט הרגיל, לא כולל ספיישלים) ושישיית בירות מיתוס ב-115 שקלים בלבד.

 

מקווה ישראל 3, ת"א, 22:00-12:00 (בתקופת ההרצה), 03-6012222

 

  

גולדה

הסניף ה"לבונטיני" של רשת הגלידריות "גולדה", שהקימו ב-2010 הבעלים של רשת הגלידריות "אניטה". הוא נפתח לפני כמה חודשים בתוך בניין חדש ומביא לשכונה רעננות, צבעוניות ושמחה עם העיצוב האורבני שכולל רצפה משובצת ומושלמת לתמונות לאינסטגרם. מלבד הגלידה מציעים כאן גם יוגורטים עם כ-50 (!)תוספות שונות.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

מקווה ישראל 22 תל אביב, 03-6327766, ראשון-שבת 24:00-8:00, לא כשר

 

אברהם הוסטל

הסניף השלישי של האכסניה הפרטית הגדולה בישראל, בעלת סניפים ותיקים ומוערכים בנצרת ובירושלים. מלבד 390 מיטות המפוזרות בין 92 חדרים, יש במקום גם בר שפועל מדי ערב ופתוח לקהל הרחב, ומוגשים בו אלכוהול ונשנושים.

 (צילום: איתמר גרינברג)
(צילום: איתמר גרינברג)

בנוסף לזה נערכים במקום אירועי מוזיקה והופעות של להקות ואומני סולו שונים, מסיבות והקרנת סרטים. אז אם אתם מעוניינים להכיר תיירים מגניבים מכל העולם - זה המקום הנכון להיות בו.

 

לבונטין 21 תל אביב, 03-6249200, ראשון-שבת 2:00-18:00, לא כשר

 

Guest room

בר מיוחד שנפתח לפני כחודש וחצי בניסיון לתת קונטרה שכונתית לברי הקוקטיילים והיין בעלי החשיבות העצמית שפועלים בעיר. המקום מעוצב בקפידה ונטול מניירות, אך גם בעל שיק טרנדי ושם דגש על "פיין סיפינג" במחיר נגיש.

 (צילום: ליאור גולסאד) (צילום: ליאור גולסאד)
(צילום: ליאור גולסאד)

מאחורי המקום עומדים שלושה שועלים ותיקים בחיי הלילה התל-אביביים, ומסיבה זו המקום מתפקד גם כמקום מפגש של החבר'ה המוכרים בתעשיית האלכוהול ובחיי הלילה בעיר.

 (צילום: ליאור גולסאד) (צילום: ליאור גולסאד)
(צילום: ליאור גולסאד)

בימי ראשון-חמישי בין השעות 20:00-18:00 מציעים במקום האפי אוור שווה המקנה 50% על כל המשקאות שבתפריט (אפילו על קלמנט XO), ובימי שישי חוגגים כאן קבלת שבת באווירה שמחה במיוחד. לצד האלכוהול מוגשים מבחר נשנושים כמו פלטת גבינות (58 שקלים), נקניקיות צ'וריסו עגל (38 שקלים), סלט משלושה סוגי עגבניות (34 שקלים) ועוד.

 

מקווה ישראל 26 תל אביב, 052-6062453, ראשון-חמישי 1:00-18:00, שישי 2:00-12:00, לא כשר

 

 (  )

26 המבורגר גורמה

את המקום פתחו לפני שלוש שנים יעל ברוך אל ומרים בן הרוש, שעלו מצרפת. בהמבורגרייה השיקית שלהן הן מציעות המבורגרים בלחמניות בריוש עם תוספות יוצאות דופן כמו פטריות כמהין, חזה אווז מעושן, טויל פרמזן וגפרורי בטטה (63 שקלים) או נתחי אווז, ריבת תאנים ורוקט (66 שקלים).

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

במסעדה עצמה שוררת אווירה אחרת שאינה דומה לזו שפוגשים בהמבורגריות הסטנדרטיות, ואין ספק שזהו שינוי מרענן בעיר שבעת הגימיקים.

 

מקווה ישראל 26, 03-6005109, ראשון-שבת 24:00-11:00

 

עזורה

צילום: ירון שרון עריכה: אמיר סולומון

צילום: ירון שרון עריכה: אמיר סולומון

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לפני קצת יותר משנתיים נחתה בתל אביב ממלכת הפתיליות הירושלמית "עזורה", שפועלת בבירה זה 65 שנה ויש המגדירים אותה כאחת ממסעדות הפועלים הטובות בארץ. מי שאחראי על פתיחת הסניף בתל אביב הוא אלירן, בנו של עזרא שרפלר, שהקים את המסעדה המקורית בכוך קטן בפאתי שוק מחנה יהודה.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

התפריט בסניף התל-אביבי זהה לזה שמגישים בסניף הירושלמי, והוא כולל את החומוס המפורסם עם הפול (24 שקלים), את הקובה סלק (32 שקלים), את הסופריטו עוף (40 שקלים), את תבשיל צוואר הכבש (40 שקלים), את מרק השעועית (20 שקלים) וגם מנות גריל כמו טחול ממולא, חוט שדרה וקבב עם סלט "של אל-בגדדי".

 

כיום, שנתיים וחצי לאחר שנפתח, לצד אתר הבנייה של הרכבת הקלה שמקשה על הגישה למקום, נראה כי הוא כאן כדי להישאר - וגם שאין דבר שישבור את רוחם של ירושלמים.

 

מקווה ישראל 1, תל אביב, 03-5015050, ראשון-שישי 17:00-11:00

 

בתה וגריגה

בית הקפה של עלמה פוגל ואורית רביבו (לשעבר ג׳וז ולוז) נמצא קצת מחוץ לגבולות המתחם, אבל תושבי השכונה סיפחו אותו אליהם.  האווירה בלתי פורמלית ויש נשנושים בקטנה ותפריט המשתנה לעתים קרובות מקצה לקצה.

 

לבונטין 2 תל אביב, 03-6850493, ראשון-שבת 3:00-7:00 

 

כולי עלמא

חלל מוזיקה, מועדון לילה, בר וחלל אומנות עם שלושה אזורי ישיבה שמפוזרים בין כמה מפלסים. יש במקום גם שתי עמדות בר ואג'נדה מוזיקלית מתוחכמת, והמקום מציע תוכן שיוצא מחוץ לקופסה לחובבי תרבות ולהיפסטרים.

 

האוכל כאן הוא לא העיקר אבל אפשר למצוא פיצות, בהן פיצה טבעונית. ומה קורה בגזרת השתייה? מציעים כאן בעיקר בירה וקוקטיילים, ואם לומר את האמת גם הם לא העיקר כאן, אלא בעיקר הוייב שמביאים איתם הבליינים שמגיעים למקום.

 

מקווה ישראל 10 תל אביב, 03-6565155, ראשון-שבת 5:00-21:00

 

טאקריה

בין הסנוניות הראשונות שבישרו על פריחתו המחודשת של האזור. המזללה הצבעונית והבלתי פורמלית מתמחה באוכל מקסיקני: יש שם טאקו במיני צורות ומילויים שמוגשים עם רטבים וסלסות; טורטיית תירס פריכה במילוי שרימפס, אבוקדו, עגבנייה, בצל, פלפל חריף, בוטנים וליים (26 שקלים); ובוריטו שמורכב מחזה עוף, אורז, שעועית, גבינה, שמנת חמוצה, חלפיניו, סלסה וחסה (36 שקלים).

 (צילום: שי בן אפרים) (צילום: שי בן אפרים)
(צילום: שי בן אפרים)

מהבר יוצאות מרגריטות (26 שקלים) וטקילות שמוסיפות שמחה לאווירה העליזה ששוררת במקום.

 

לבונטין 28 תל אביב, 03-6005280, ראשון-שלישי 24:00-12:00, רביעי-שבת 1:00-12:00

 

 (  )
   

סגל

בית קפה שכונתי ותיק של השף ירון סגל, שניהל בעבר את "קפה אורקנוס". "סגל" נפתח לפני כשמונה שנים בלבונטין 16 ובראשיתו היה בית קפה שכונתי קטן. כעבור שנתיים של הצלחה עבר למשכנו הנוכחי בלבונטין 12 - מבנה ישן בעל חלונות מקושטים וחזית בסגנון אר-דקו.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

גם בחלוף השנים שמר בית הקפה על המאפיינים הביתיים והמשפחתיים שלו. כדאי לטעום את המאפים המופלאים שאופה אימו של סגל מדי יום.

 

בתפריט אפשר למצוא ארוחות בוקר, בהן בוקר זוגית (85 שקלים) וקרואסון עם ביצת עין (34 שקלים); כריך קורנביף (42 שקלים) וסלטים (42-32 שקלים). בשעות הצהריים יש במקום עסקיות ב-44 שקלים.

 

לבונטין 12 תל אביב, 03-5660101, ראשון-שני, רביעי-חמישי 19:00-7:00, שישי 17:00-7:00

 

Loveat

הסניף הראשון שממנו צמחה רשת בתי הקפה שהכי מזוהים עם תל אביב - loveat, שמאמינה בקפה אורגני וביסודות ה-slow food ומגישה קפה מעולה ותפריט עם נטיות בריאותיות.

 

הסניף, שאותו הקים ב-2001 טל בודנשטיין, הוא אחד מהעסקים החלוציים במתחם. כיום, כאמור, הוא חלק מרשת בת חמישה סניפים הפרוסים ברחבי העיר ומציעים תערובות קפה למכירה הביתה ותפריט שכולל קפה אורגני, מאפים, ארוחות בוקר, סנדוויצ'ים, מרקים, סלטים ופסטות.

 

ברזילי 1 פינת מקווה ישראל 12 תל אביב, 7706644–050, ראשון-חמישי 19:00-6:00, שישי 18:00-6:00, שבת 19:00-7:00

 

לבונטין 7

בר הופעות עם אווירה מחתרתית שחגג לא מזמן 11 שנות פעילות. במקום יש קומת מרתף שבו מתקיימות מדי יום שתי הופעות חיות, וביום שישי מתקיימת הופעה שנמשכת למסיבה אל תוך הלילה. המפלס העליון של המקום משמש כבר לאונג' שמגיש בירות ופיצות טבעוניות.

 (צילום: עדי לוי) (צילום: עדי לוי)
(צילום: עדי לוי)

המקום מארח אומנים ישראלים (80-30 שקלים לכרטיס בעמידה) ואומנים מחו"ל (140-120 שקלים לכרטיס בעמידה).

 

לבונטין 7 תל אביב, 03-560-5084‏, ראשון-שבת 2:00-20:00

 

המוציא לחם

מאפייה של יואל אטייה, דור שלישי של אופים, הפועלת בשכונה כבר עשר שנים. מוכרים כאן לחמי שאור ומחמצת (20-14 שקלים), בגטים, לחמניות בריוש, לחמי פרנה, פוקצ'ות, פרצעלים (שכבשו את תושבי העיר) וחלות מדהימות, שעולות 12 שקלים.

 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

מקווה ישראל 5 תל אביב, 03-5604068, ראשון-חמישי 18:30-6:30, שישי 15:00-6:00

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: צביקה טישלר
המנה של השף ישראל אהרוני. Hiro לבונטין
צילום: צביקה טישלר
מומלצים