שתף קטע נבחר
 

איך כותבים שקשוקה בסינית?

להיט בטייוואן: ספר בישול ירושלמי פרי עטם של שף ישראלי ושף פלסטיני שתורגם לראשונה לסינית

הדו-קיום הישראלי-פלסטיני הגיע לטייוואן הרחוקה. לאחרונה יצא לאור והופץ בחנויות הספרים בטייוואן ספר הבישול "ירושלים: ספר בישול", פרי עטם של השפים הירושלמים יותם אוטולנגי וסמי תמימי. אוטולנגי, יהודי יליד מערב ירושלים, ותמימי, פלסטיני יליד מזרח ירושלים, הכירו במסעדה בלונדון ומאז עובדים ביחד ומנהלים רשת מסעדות מצליחה מאוד בבירת בריטניה הנקראת "אוטולנגי".

 (צילום: MCT)
(צילום: MCT)

ב-2012 הוציאו השניים לאור את ספרם השני Jerusalem, שנכתב במקור באנגלית וזכה להצלחה רבה בארה״ב, אנגליה וגרמניה. הספר תורגם בטייוואן לסינית מסורתית, והוא ספר הבישול הישראלי הראשון אי פעם שתורגם לסינית. מדובר ביוזמה של מו"לית מקומית שביקרה בישראל בעבר. בשלבי התרגום האחרונים של הספר היא יצרה קשר עם הנציגות הישראלית בטייוואן, והנציגות קידמה את הספר בביתן הישראלי ביריד הספרים הבינלאומי של טייפה שהתקיים בפברואר השנה – עוד טרם צאתו של הספר לאור.

 

לספר שיצא לאור בטייוואן צורפה גלויה שבצדה האחד תמונה צבעונית ומפתה של שקשוקה - ובצדה השני דברי ראש הנציגות הישראלית בטייפה, אשר ירדן. ירדן הזמין את הקורא הטייוואני להתנסות בטעמיה של ישראל ולחוות את הייחודיות של האוכל הישראלי בכלל והירושלמי בפרט כמייצג תרבות קולינרית עשירה וחוצת תרבויות.

 

לרגל צאתו של הספר לאור ולקראת השקתו בחנויות בטייוואן התקיים בבית ראש הנציגות אירוע של אוכל ישראלי, שבו הדגימו הוא ואשתו הכנת מאכלים ישראליים פופולריים, שהמתכונים שלהם מופיעים בספר - שקשוקה וסלט טבולה. ההדגמה החיה לוותה בהסברים על מהות המאכלים ומקורותיהם ועל תרבות האוכל והקולינריה בישראל.

 

באירוע, שבו נכחו עשרות מובילי דעה טייוואנים - עיתונאים, בלוגרים, מסעדנים, שפים, מלונאים ומבקרי מסעדות, הוגשו גם מאכלים ישראליים אופייניים אחרים, כמו חומוס, טחינה, פיתות, פלאפל, יינות ישראלים, בירה שחורה ועוד. רובם ככולם מיובאים לטייוואן על ידי אנשי עסקים מקומיים. הפעילות חשפה לפני המשתתפים את ישראל כמקום תוסס ומגוון, המעניק מרחב להתנסות קולינרית רב תרבותית, ולפיכך היא זכתה לעניין רב ולחשיפה באמצעי תקשורת רבים ומגוונים בטייוואן.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: MCT
ספר בישול על אוכל ירושלמי תורגם לסינית
צילום: MCT
מומלצים