אוכלים סרטים: סרטי האוכל החדשים
אל תבואו רעבים: שף שהתחיל כשוטף כלים במסעדה, רזי הכנת הסושי וגם סרט המיועד לחובבי הקוקטיילים (טום קרוז - מאחוריך!): הסרטים והסדרות החדשים שעוסקים באוכל, יין ומה שביניהם
בחזרה לבורגונדי | Back to Burgundy
הבמאי הצרפתי סדריק קלאפיש מטיס את הצופים לבורגון שבצרפת, לסרט שכולו יין ומשפחתיות. העלילה מתארת כיצד אח בכור חוזר לחיק משפחתו המתגוררת באחוזת יין, וסביבה אינספור כרמים. מסתבר שבני המשפחה לומדים לטעום יין כבר בגיל שלוש, ומשם זוכים להיסטוריה מפוארת של ייצור והכנת המשקה היוקרתי.
מעבר לדרמה הנוטפת מיץ ענבים בסיפור, אפשר ללמוד על אופי חיי הייננים באיזור - כיצד בוצרים, איך מכינים את היין (אם כי בסרט הם דורכים על הענבים עם הרגליים - אומנות שמתה מזה שנים) ועד רמת הטעימה הסופית תוך תיאור היין. סרט כייפי שעושה חשק לפתוח בקבוק איכותי מיד עם סיום הצפייה.
החל מ-5 באוקטובר, בבתי הקולנוע ברחבי הארץ
סושי לטיני | East Side Sushi
סרט עצמאי וקטן, שיוצא רק עתה בישראל, שמלמד את את רזי הכנת הסושי. העלילה מתארת כיצד חואנה - אם חד הורית ממוצא מקסיקני, מתקבלת כעוזרת במטבח יפני במסעדה בארצות הברית. השילוב הרב תרבותי הזה מוליד אינספור מאכלים חדשים - החל מסושי בתוך בוריטו ועד סשימי בטורטייה.
הסרט זכה באינספור פרסים בעולם, ולכל חובבי התרבות, הסושי וענייני מגדר למיניהם - זה הסרט בשבילכם. הערה חשובה אחת: אל תבואו רעבים.
החל מ-5 באוקטובר, בבתי הקולנוע ברחבי הארץ
אנדרה: קולו של יין | Andre: The Voice of Wine
אם אתם מחשיבים את עצמכם לחובבי יין רציניים, מומלץ לכם צפות בסרט הנהדר - "אנדרה: קולו של יין", שנע בין ארצות הברית, רוסיה ומדינות שונות באירופה, בעקבות אדם שהקדיש את מרבית חייו למלאכת עשיית היין - אנדרה צ'ליצ'ף - אומן ומדען שהקדיש את כל חייו לייצור, לפילוסופיה ולהכשרת הדורות המייצרים את המשקה כיום. מי שיצר את הסרט התיעודי הוא אחיינו של צ'ליצ'ף, שעמל על הכנתו במשך שבע שנים.
החל מ-12 באוקטובר, בפסטיבל הסרטים בחיפה
קאקאהאשי: דיוקנו של שף נובואופוקודה | Kakrhashi: A Portrait of Chef Nobuo Fukuda
אין הרבה שפים בעולם שמתחילים כשוטפי כלים במסעדה, ולאט לאט עולים בסולם הדרגות עד כדי כך שזוכים בפרס ג'יימס בירד היוקרתי. שף נובו אופוקודה הוא כזה, וחובבי הבישול היפני המדויק, המתמקד בפרטים הקטנים ביותר, מוזמנים לראות אותו בסרט תיעודי שגם מציג פרשנות חדשה ומרעננת לתרבות הבישול ביפן.
הסרט כולל אינספור מתכונים מרהיבים ותצלומים מעוררי תאבון - כך שגם לפה, בהחלט לא כדאי להגיע רעבים.
החל מ-12 באוקטובר, בפסטיבל הסרטים בחיפה
שומאן: קוקטיילים על הבר | Schumann’s Bar Talks
לחובבי הקוקטיילים מומלץ לצפות בסרט הבא אודות צ'רלס שומאן - האיש מאחורי "שומאן", בר אופנתי ביותר בגרמניה, שנודע בעיקר בקוקטיילים שלו. אבל שומאן הוא גם סופר, דוגמן, פילוסוף ומומחה בכל מה שקשור לאומנות השתייה.
בסרט שומאן לוקח את הצופים למסע אל הברים החשובים כיום ברחבי העולם, כולל "דד ראביט" בניו יורק, "בר המינגוויי" בפריס, "אל פלורידיטה" בהוואנה ו-"היי פייב" בטוקיו. בדרך הוא מדבר על תרבות הברים ועל ההתמחות שלו: הקוקטייל.
החל מ-11 באוקטובר, בפסטיבל הסרטים בחיפה
ז'אק פפאן: אמנות הקולינריה | Jacques Pepin: The Art of Craft
מהגר צעיר עם חזות של כוכב קולנוע ומבטא צרפתי רב קסם, העלה את הטכניקות הבסיסיות של הבישול לדרגת אומנות ובדרך הפך לאחד מסמלי הקולינריה האהובים בארצות הברית.
ז'אק פפאן נולד בשנת 1935 בסמוך לליון, והסרט עוקב אחר חייו המרתקים מילדותו בצרפת של שנות המלחמה ועד היום. בגיל 81 ממשיך פפאן לנסוע ברחבי אמריקה, ללמד ולבשל, ונהנה מהסלבריטאות שבאה עם 14 תכניות הטלוויזיה ו-30 ספרי הבישול.
החל מ-11 באוקטובר, בפסטיבל הסרטים בחיפה
נשארים בבית? יש גם הצעות בטלוויזיה לחובבי הקולינריה
כשמדע הופך לטעם | Food: Delicious Science
סדרה חדשה מבית ה-BBC חושפת בעזרת כלים מדעיים חדשניים את כל המרכיבים החבויים במזון, בניסיון להבין כיצד המזון מזין אותנו וכיצד אנחנו ממקסמים את המרכיבים האלה לטובתנו.
בשלושת פרקי הסדרה לומדים להכיר את הפחמימות העיקריות: אורז וחיטה, וכיצד האדם מפיק מהן את מירב האנרגיה לה הוא זקוק; החלבונים והשומנים שנחוצים לתפקוד הגוף, ואיך האדם השלים את המינרלים והוויטמינים החסרים לו מפטריות- מהסוג המזיק ומהסוג הטעים.
בנוסף, לומדים להכיר את חמשת הטעמים שבלוטות הטעם שלנו קולטות: מלוח, מתוק, חמוץ, מר ואומאמי.
החל מ-8 באוקטובר ב-Hot 8
איך לרדת נכון במשקל | How to Lose Weight Well
אחרי שראינו כל כך הרבה סרטי אוכל, הגיע הזמן לרדת במשקל. אבל איך? דיאטת אשכוליות, דיאטת פלאו, ניקוי מיצים, דיאטת חלבונים - תעשיית הדיאטות שווה מיליונים והשאיפה לגוף מושלם מרקיעה שחקים, אך האם דיאטות באמת עובדות? הסדרה מביאה את כל התשובות בנושא הדיאטות, לצד ניסויים מהחיים האמיתיים של אנשים המתנסים בסוגי הדיאטות השונות.
משתתפי הסדרה מחולקים לשלוש קטגוריות: דיאטה קיצונית למשך 7 ימים, דיאטה שמעצבת את הגוף למשך 6 שבועות ודיאטה שדורשות שינוי באורח החיים למשך 4 חודשים.
מנחה הסדרה, ד"ר אלכסנדר ואן טולקן (שבעצמו מתנסה בחלק מהדיאטות הביזאריות), הבשלנית, סטייסי סטיוארט (שעוזרת למשתתפים להפוך את המנות הדיאטטיות לטעימות) והנטורופטית האלה אל-שפי (שמתמקדת בפסיכולוגיה של האכילה), עוקבים אחרי היכולות של המשתתפים להתמיד בדיאטות השונות ואחרי התוצאות של הירידה במשקל. לאחר שקלול כל הנתונים הם מנסים לענות על שאלת השאלות - מהי הדיאטה שהכי תתאים לך? שלושה פרקים בני 48 דקות, בריטניה, 2017.
החל מ-15 באוקטובר ב-Yes דוקו