שתף קטע נבחר
 

אוכלים סרטים: סרטי האוכל החדשים

אל תבואו רעבים: שף שהתחיל כשוטף כלים במסעדה, רזי הכנת הסושי וגם סרט המיועד לחובבי הקוקטיילים (טום קרוז - מאחוריך!): הסרטים והסדרות החדשים שעוסקים באוכל, יין ומה שביניהם

בחזרה לבורגונדי | Back to Burgundy

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:


הבמאי הצרפתי סדריק קלאפיש מטיס את הצופים לבורגון שבצרפת, לסרט שכולו יין ומשפחתיות. העלילה מתארת כיצד אח בכור חוזר לחיק משפחתו המתגוררת באחוזת יין, וסביבה אינספור כרמים. מסתבר שבני המשפחה לומדים לטעום יין כבר בגיל שלוש, ומשם זוכים להיסטוריה מפוארת של ייצור והכנת המשקה היוקרתי.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

מעבר לדרמה הנוטפת מיץ ענבים בסיפור, אפשר ללמוד על אופי חיי הייננים באיזור - כיצד בוצרים, איך מכינים את היין (אם כי בסרט הם דורכים על הענבים עם הרגליים - אומנות שמתה מזה שנים) ועד רמת הטעימה הסופית תוך תיאור היין. סרט כייפי שעושה חשק לפתוח בקבוק איכותי מיד עם סיום הצפייה.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

החל מ-5 באוקטובר, בבתי הקולנוע ברחבי הארץ

 

סושי לטיני | East Side Sushi

סרט עצמאי וקטן, שיוצא רק עתה בישראל, שמלמד את את רזי הכנת הסושי. העלילה מתארת כיצד חואנה - אם חד הורית ממוצא מקסיקני, מתקבלת כעוזרת במטבח יפני במסעדה בארצות הברית. השילוב הרב תרבותי הזה מוליד אינספור מאכלים חדשים - החל מסושי בתוך בוריטו ועד סשימי בטורטייה.

 (צילום:  יח"צ) (צילום:  יח
(צילום: יח"צ)

הסרט זכה באינספור פרסים בעולם, ולכל חובבי התרבות, הסושי וענייני מגדר למיניהם - זה הסרט בשבילכם. הערה חשובה אחת: אל תבואו רעבים.

 (צילום:  יח"צ)
(צילום: יח"צ)

החל מ-5 באוקטובר, בבתי הקולנוע ברחבי הארץ

 

אנדרה: קולו של יין | Andre: The Voice of Wine

אם אתם מחשיבים את עצמכם לחובבי יין רציניים, מומלץ לכם צפות בסרט הנהדר - "אנדרה: קולו של יין", שנע בין ארצות הברית, רוסיה ומדינות שונות באירופה, בעקבות אדם שהקדיש את מרבית חייו למלאכת עשיית היין - אנדרה צ'ליצ'ף - אומן ומדען שהקדיש את כל חייו לייצור, לפילוסופיה ולהכשרת הדורות המייצרים את המשקה כיום. מי שיצר את הסרט התיעודי הוא אחיינו של צ'ליצ'ף, שעמל על הכנתו במשך שבע שנים.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

החל מ-12 באוקטובר, בפסטיבל הסרטים בחיפה

 

קאקאהאשי: דיוקנו של שף נובואופוקודה | Kakrhashi: A Portrait of Chef Nobuo Fukuda

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:


אין הרבה שפים בעולם שמתחילים כשוטפי כלים במסעדה, ולאט לאט עולים בסולם הדרגות עד כדי כך שזוכים בפרס ג'יימס בירד היוקרתי. שף נובו אופוקודה הוא כזה, וחובבי הבישול היפני המדויק, המתמקד בפרטים הקטנים ביותר, מוזמנים לראות אותו בסרט תיעודי שגם מציג פרשנות חדשה ומרעננת לתרבות הבישול ביפן.

 (צילום:  יח"צ) (צילום:  יח
(צילום: יח"צ)

הסרט כולל אינספור מתכונים מרהיבים ותצלומים מעוררי תאבון - כך שגם לפה, בהחלט לא כדאי להגיע רעבים.

 (צילום:  יח"צ) (צילום:  יח
(צילום: יח"צ)

החל מ-12 באוקטובר, בפסטיבל הסרטים בחיפה

 

שומאן: קוקטיילים על הבר | Schumann’s Bar Talks

לחובבי הקוקטיילים מומלץ לצפות בסרט הבא אודות צ'רלס שומאן - האיש מאחורי "שומאן", בר אופנתי ביותר בגרמניה, שנודע בעיקר בקוקטיילים שלו. אבל שומאן הוא גם סופר, דוגמן, פילוסוף ומומחה בכל מה שקשור לאומנות השתייה.

 (צילום:  יח"צ)
(צילום: יח"צ)

בסרט שומאן לוקח את הצופים למסע אל הברים החשובים כיום ברחבי העולם, כולל "דד ראביט" בניו יורק, "בר המינגוויי" בפריס, "אל פלורידיטה" בהוואנה ו-"היי פייב" בטוקיו. בדרך הוא מדבר על תרבות הברים ועל ההתמחות שלו: הקוקטייל.

 (צילום:  יח"צ) (צילום:  יח
(צילום: יח"צ)

החל מ-11 באוקטובר, בפסטיבל הסרטים בחיפה

 

ז'אק פפאן: אמנות הקולינריה | Jacques Pepin: The Art of Craft

מהגר צעיר עם חזות של כוכב קולנוע ומבטא צרפתי רב קסם, העלה את הטכניקות הבסיסיות של הבישול לדרגת אומנות ובדרך הפך לאחד מסמלי הקולינריה האהובים בארצות הברית.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

ז'אק פפאן נולד בשנת 1935 בסמוך לליון, והסרט עוקב אחר חייו המרתקים מילדותו בצרפת של שנות המלחמה ועד היום. בגיל 81 ממשיך פפאן לנסוע ברחבי אמריקה, ללמד ולבשל, ונהנה מהסלבריטאות שבאה עם 14 תכניות הטלוויזיה ו-30 ספרי הבישול.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

החל מ-11 באוקטובר, בפסטיבל הסרטים בחיפה

 

נשארים בבית? יש גם הצעות בטלוויזיה לחובבי הקולינריה

כשמדע הופך לטעם | Food: Delicious Science

סדרה חדשה מבית ה-BBC חושפת בעזרת כלים מדעיים חדשניים את כל המרכיבים החבויים במזון, בניסיון להבין כיצד המזון מזין אותנו וכיצד אנחנו ממקסמים את המרכיבים האלה לטובתנו.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

בשלושת פרקי הסדרה לומדים להכיר את הפחמימות העיקריות: אורז וחיטה, וכיצד האדם מפיק מהן את מירב האנרגיה לה הוא זקוק; החלבונים והשומנים שנחוצים לתפקוד הגוף, ואיך האדם השלים את המינרלים והוויטמינים החסרים לו מפטריות- מהסוג המזיק ומהסוג הטעים.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

בנוסף, לומדים להכיר את חמשת הטעמים שבלוטות הטעם שלנו קולטות: מלוח, מתוק, חמוץ, מר ואומאמי.

 (צילום:  יח"צ) (צילום:  יח
(צילום: יח"צ)

החל מ-8 באוקטובר ב-Hot 8

 

איך לרדת נכון במשקל | How to Lose Weight Well

אחרי שראינו כל כך הרבה סרטי אוכל, הגיע הזמן לרדת במשקל. אבל איך? דיאטת אשכוליות, דיאטת פלאו, ניקוי מיצים, דיאטת חלבונים - תעשיית הדיאטות שווה מיליונים והשאיפה לגוף מושלם מרקיעה שחקים, אך האם דיאטות באמת עובדות? הסדרה מביאה את כל התשובות בנושא הדיאטות, לצד ניסויים מהחיים האמיתיים של אנשים המתנסים בסוגי הדיאטות השונות.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

משתתפי הסדרה מחולקים לשלוש קטגוריות: דיאטה קיצונית למשך 7 ימים, דיאטה שמעצבת את הגוף למשך 6 שבועות ודיאטה שדורשות שינוי באורח החיים למשך 4 חודשים.

 

מנחה הסדרה, ד"ר אלכסנדר ואן טולקן (שבעצמו מתנסה בחלק מהדיאטות הביזאריות), הבשלנית, סטייסי סטיוארט (שעוזרת למשתתפים להפוך את המנות הדיאטטיות לטעימות) והנטורופטית האלה אל-שפי (שמתמקדת בפסיכולוגיה של האכילה), עוקבים אחרי היכולות של המשתתפים להתמיד בדיאטות השונות ואחרי התוצאות של הירידה במשקל. לאחר שקלול כל הנתונים הם מנסים לענות על שאלת השאלות - מהי הדיאטה שהכי תתאים לך? שלושה פרקים בני 48 דקות, בריטניה, 2017.

החל מ-15 באוקטובר ב-Yes דוקו

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
אוכל מהסרטים. מתוך הסרט: "כשמדע הופך לטעם"
צילום: יח"צ
מומלצים