קרב משפטי קשה בין בעלי מאפיית "לחמים" בניו יורק
העלמת הכנסות, הכנסת מוצרים אחרים שאינם בהסכמת השף וגם אלימות פיזית: סכסוך שותפים הסלים לקרב משפטי קשה בין איש העסקים גדי פלג והשף אורי שפט, בעלי "ברדס בייקרי". שפט, מייסד המותג "לחמים": "עצוב לי בטירוף"
האם נשקפת סכנה לבבקה הכי טובה בניו יורק? קרב קשה ניטש בין איש העסקים הישראלי גדי פלג לבין השף אורי שפט: השניים נמצאים בעיצומו של סכסוך משפטי שבמרכזו עומדת Breads Bakery במנהטן. פלג ושפט נפגשו ב-2012 במאפיית "לחמים" בתל אביב והחליטו לפתוח יחד סניף בניו יורק. את הסניף הראשון של Breads Bakery הם פתחו בפברואר 2013 ביוניון סקוור במנהטן, ובמהרה הפכה החנות לחביבת הקהל. המאפייה התברגה במהירות בכל הרשימות של המאפיות הכי שוות בניו יורק, ובלטה במיוחד עוגת הבבקה של שפט, שסובבה לתושבי ניו יורק את הראש. עם השנים פתחו פלג ושפט שני סניפים נוספים של המאפייה, כולם במנהטן.
הצרות התחילו ב-2015. פלג היה אחראי על הצד התפעולי של הרשת, ושפט, שהיה אמון על כל המתכונים, טען כי בפועל הכניס פלג לחלון התצוגה במאפייה מוצרים שאינם שלו ואינם עומדים בסטנדרטים שלו - כמו פרעצל שוקולד ושקשוקה לבנה.
בכתב התביעה שהגיש אורי שפט לבוררות בנושא צוין גם כי בחודש אפריל האחרון חטף פלג מידיו של שפט את הטלפון הסלולרי שברשותו בניסיון למנוע ממנו לצלם את המוצרים ה"לא מאושרים" שהוצבו בחלון התצוגה, והוא סירב להחזיר את המכשיר עד ששפט הגיש תלונה במשטרה.
עוד טוען שפט כי פלג השתמש במתכונים שלו ועובדים מהמאפייה והכניסם לעסקים נוספים שבבעלותו, ובהם מסעדת "נור" של השף מאיר אדוני, פיצרייה ומסעדה סינית.
כתב התביעה של שפט, שנפרש על פני 14 עמודים, פורסם ביום חמישי האחרון במגזין הקולינרי Eater.
בשלב זה שפט דורש גישה מלאה לכל הדו"חות הכספיים של המקום והפסקה מיידית של מכירת מוצרים שלא אישר. למערכת ynet נודע כי השניים כבר הגיעו לגישור לפני כשנה, אך משלא הסתדרו פנה שפט להליך של בוררות כדי לשמור על שמו של המותג.
השף אורי שפט מסר בתגובה: "עצוב לי בטירוף - גם שזה יצא לתקשורת וגם שהדבר הזה בכלל קרה".
את תגובתו של גדי פלג לא היה ניתן להשיג.