אחרי 30 שנה: מוציאים את פירות הים מהתפריט והופכים למסעדה כשרה
מסעדה בהרצליה מכרה במשך 30 שנה פירות ים, ועכשיו היא הופכת למסעדה כשרה שסגורה בשישי ושבת ומוציאה את פירות הים מהתפריט. איציק חסון, הבעלים: "כל השנים הפריע לי שמכרתי פירות ים. הרגשתי שאני שם על עצמי חליפה אבל מלוכלך מבפנים"
30 שנה שוכנת מסעדת "על המים" בחוף השרון בהרצליה ומגישה שלל מנות דגים ופירות ים - אבל לא עוד: בימים אלה הופכת המסעדה לכשרה, מה שאומר שמהתפריט ירדו כל המנות הכוללות פירות ים ושהמסעדה תיסגר משישי בצהריים ועד ראשון בצהריים, ולא תהיה פתוחה בשישי בערב ובשבת, שתי משבצות חזקות מאוד לעסקים.
אז למה דווקא עכשיו ומה הניע את הבעלים למהלך? המסעדן איציק חסון רכש את המסעדה לפני כ-15 שנה, ובבעלותו שני עסקים נוספים באותו האזור - בית הקפה "מיקה" ומסעדת החוף "גזיבו". "כל השנים הפריע לי שמכרתי פירות ים, וזה עשה לי לא טוב", מודה חסון. "אני בנאדם מאמין ומתפלל כל יום ושומר מסורת. תמיד שאלו אותי למה אני לא מיח"צן את המסעדה והאמת היא שבהרגשה הפנימית כל הדבר הזה הרגיש לי לא נכון".
צפו - בייקון כשר במסעדה בירושלים:
כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:
ממסעדה לא כשרה למסעדה כשרה - ובחזרה, תוך חצי שנה
כשרות אחרת
אז למה דווקא עכשיו?
"לפני שנה הכרתי רב מאוד מיוחד, והוא אמר לי שהוא רואה שזה מפריע לי מאוד ולא חסר לי כלום, אז הציע שאסגור בשבת ואוריד את פירות הים מהתפריט. ברוך השם באמת לא חסר לי כלום ואני לא נלחם על הקיום שלי כמו מסעדות אחרות, אז החלטתי ללכת על המהלך הזה עד הסוף. חיפשתי שף שייצא איתי למהלך הזה ומצאתי את מאור כהן. נהיה בנינו קליק והוא נתן לי את הדחיפה האחרונה להיכנס לקטע של הכשרות. אז מצד אחד היה לי את הרב, מצד שני את הרצון ומצד שלישי את השף, וככה זה קרה".
ואיך הלקוחות מגיבים לשינוי?
"הלקוחות אומרים לי שפתרתי להם בעיה רצינית, כי רוב הלקוחות שלי הם אנשי עסקים, ויש להם לפעמים קליינטים דתיים ובגלל נושא הכשרות הם לא יכולים להגיע כי המקום לא כשר".
מילא להוריד פירות ים מהתפריט, אבל לא הפריע לך שאתה צריך לוותר על שתי משמרות עמוסות בלקוחות בשישי בערב ובשבת בצהריים?
"תשמעי, כבר שבועיים אני לא עובד בשבת וזה משהו שאי אפשר לתאר אותו, אני מרגיש כאילו קיבלתי את המתנה שהכי הייתי צריך. בחודש האחרון לפני שהתחלתי לסגור בשישי ושבת פתאום התחילה עבודה שלא הייתה לי כמוה עשר שנים, ודווקא בשישי ושבת. לא הבנתי מה קורה במסעדה, אבל זה נתן לי את הגושפנקא דווקא כן לסגור".
דווקא לא ההפך בדיוק?
"זה גרם לי להבין שאני גמרתי להיות עבד של העסקים. חייתי בתחושה שאני מפספס משהו שאני מאוד רוצה אותו. הרגשתי שאני כאילו שם על עצמי חליפה אבל אני מלוכלך מבפנים. עשיתי מהלך שווה בשבילי ובשביל המשפחה שלי, שאגב הם היו אלה שאמרו לי כל השנים די עם השבת. עכשיו אני מאושר ואני קם בבוקר עם חיוך".