שתף קטע נבחר
 

על האש ועל הפיתה: שיפודיות עם גריל פחמים

לא צריך לחכות ליום העצמאות בשביל להיזכר כמה אנחנו אוהבים בשר על האש - ולא סתם על האש אלא על גריל פחם: מהשיפודייה החדשה בשוק הכרמל בתל אביב ועד "הלב הרחב" באילת - 20 שיפודיות שעושות כבוד לבשר ולפיתה

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

למרות הוויכוח בנושא הבריאות, צלייה על פחם מעניקה לבשר טעם מיוחד, שאף סוג בישול אחר (או רחמנא ליצלן, צלליה על גז) לא יכול להעניק לו. טעמי החריכה העדינים של הפחם ניכרים בטעם, ולא תוכלו לשכנע אותנו אחרת.

השוונג והפיתה: "כרמל" החדשה בכניסה לשוק הכרמל (  ) (  )
השוונג והפיתה: "כרמל" החדשה בכניסה לשוק הכרמל
   

אז למרות הטרנדים הבריאותיים, שלפעמים, אין מה לעשות, מרחיקים אותנו מהמקורות, יש לא מעט שיפודיות בארץ שבהן עדיין בוחרים לעבוד דווקא עם גריל הפחמים. מצאנו אותן בשבילכם.

חגיגה על הגריל. שיפודים ב-m25 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
חגיגה על הגריל. שיפודים ב-m25(צילום: ירון ברנר)
 

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:

 

 (  )

כרמל

שיפודייה חדשה שנפתחה ממש השבוע בכניסה לשוק הכרמל - וכבר מסתמנת כלהיט הבא של השוק. השיפודייה מציעה תפריט לא גדול של שיפודים של גריל פחם אמיתי. השיפודים נכנסים לתוך פיתה טרייה וחמה, שעוברת תהליך אידוי ומצליחה לשמור על גמישות.

 (צילום: תיקי גולן)
(צילום: תיקי גולן)

(צילום: תיקי גולן) (  ) (  )
(צילום: תיקי גולן)

אז מה אוכלים שם? קבב (30 שקלים), פרגית עם סומק (30 שקלים), מעורב חלקי פנים של טלה (36 שקלים), נקניקיית מרגז (32 שקלים), שפונדרה (42 שקלים) וגם מנה טבעונית בפיתה (20 שקלים). לתוך הפיתה נכנסים גם תערובת ירוקים קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, נענע), סלסת עגבניות והכי חשוב - אל תוותרו על נגיעה מהעמבה.

 

המקום שייך לאייל קיצ'ס ולאחיו שי קיצ'ס, ששניהם מחזיקים במזללה האסייתית "דה באן", הצמודה לשיפודייה. 

 

הלל הזקן 18 (בכניסה לשוק הכרמל) תל אביב, ראשון-חמישי 19:00-12:00, שישי 16:00-12:00

 

הלב הרחב

שיפודייה ותיקה ואותנטית הממוקמת בלב שכונת כרם התימנים בתל אביב (אל תתבלבלו עם השיפודייה בעלת השם הזהה שנמצאת באילת - וגם ברשימה הזאת). אפשר לשבת בפנים, אבל את החוויה האמיתית באמת תקבלו אם תתפסו את אחד הכיסאות שליד השולחנות המאולתרים שעל המדרכה, וככה תיהנו מכל האווירה של השכונה. שיפודי טלה עולים כאן 80 שקלים, שיפודי שומן כבש - 54 שקלים, וקבב ופרגית יעלו לכם 56 שקלים לזוג שיפודים.

רבי עקיבא 10 תל אביב, 03-5102149, ראשון-חמישי 23:00-12:00, שישי 16:00-12:00, כשר

 

זיקה

שיפודייה שנמצאת במרכז הרחוב הראשי של יפו, ואפשר לפתוח בה שולחן בלי להתקמצן על כמות השיפודים, מהסיבה הפשוטה שממש זול כאן. את מנת הבשר כדאי לחזק בחומוס הנהדר שמכינים במקום.

 

מלבד המחיר הנוח (על שני שיפודי פרגית, קבב, כבד ולבבות - תשלמו 45 שקלים בלבד לסועד, ועל שיפודי פילה, בשר אדום, כבש ושקדים - תשלמו 55 שקלים לשני סועדים) וגריל הפחמים שמעניק לבשר טעמים עזים, יש לשיפודייה הזו יתרון נוסף - היא פתוחה עד השעות הקטנות של הלילה.

 

יפת 160 יפו, 03-5062104, ראשון-שבת 2:00-11:00, לא כשר

 

איציק הגדול

אם תגיעו הנה בשבת בצהריים, תיתקלו בתור ארוך שמשתרך ליד הדלת ומלצר ראשי שמוצא בתוך זמן קצר מקום לכולם, לא משנה כמה אנשים ממתינים בכניסה. המקום מציע אין-סוף סלטים, פיתות עיראקיות חמות וסטייקים לא זולים בכלל. יש כמובן גם שיפודים (לא זולים גם הם), אבל מכיוון שהם נצלים על גריל פחמים במיומנות, כל ביס שתכניסו לפה יעיף אתכם. שיפוד שומן טלה יעלה לכם 64 שקלים, קבב הבית 66 שקלים, ומיקס של חמישה סוגי בשר על שיפוד אחד 78 שקלים.

 (צילום: עמית מגל) (צילום: עמית מגל)
(צילום: עמית מגל)
 

רזיאל 3, יפו, 03-6830033, ראשון-שבת, 23:30-11:30, לא כשר

 

M25

כאשר מזכירים את מזללת בשר השייכת לבעלים של האטליז הכי טוב בשוק הכרמל, אין צורך להכביר במילים, ובכל זאת נוסיף שמאחורי המקום עומדים השפים ירון קסטנבאום ויהונתן בורוביץ.

שף, תזרוק איזו עצם. ירון קסטנבוים (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
שף, תזרוק איזו עצם. ירון קסטנבוים(צילום: ירון ברנר)

אם תצליחו להתאפק ולוותר על מנת העראיס המושלמת (45 שקלים) ותתמקדו דווקא בשיפודים הנצלים על גריל פחמים (כמו העראיס, אגב), תזכו לחווייה מיוחדת, שלאחריה תתקשו לאכול שיפודים במקומות אחרים.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

הבשורה המשמחת היא שמוסד הבשר חסר הגינונים הזה פרש כנפיים ופתח סניף חדש מחוץ לשוק, בשכונת רמת אביב. גם שם, כמובן, תוכלו ליהנות מהעראיס שהוליד את גל העראיסים במדינה וגם מהשיפודים.

צילום: ירון ברנר

צילום: ירון ברנר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ברודצקי 15 תל אביב 03-9340248, שני-חמישי 18:00-11:30, שישי 17:00-11:30, לא כשר

סמטת הכרמל 30 תל אביב 03-5580425, שני וחמישי 17:00-11:00, שלישי ורביעי 17:00-11:00, 23:00-19:00, שישי 16:00-10:00, לא כשר

 

האחים

זו לא עוד שיפודייה, אלא שיפודיית הדור החדש, וגריל הפחמים שלה הוא גאוות המקום. מלבד השיפודים המוגשים עם "סלטים ועניינים" צולים על הפחמים גם קבב טלה (45 שקלים), קציצות בורי (61 שקלים), סינייה ראגו עגל וטלה (67 שקלים) ותפוח אדמה מדורה (25 שקלים ל-100 גרם).

 (צילום: מיכאל טופיול) (צילום: מיכאל טופיול)
(צילום: מיכאל טופיול)
 

שיפודי הכבד במקום נחשבים למעדן מיוחד במינו, אז לא כדאי לוותר עליהם.

 

אבן גבירול 12 תל אביב 03-6917171, ראשון-חמישי 24:00-12:00, שישי-שבת 24:00-9:00, לא כשר

 

ג'סמינו

במזללת הגריל הזאת, שפתח המסעדן שאול טבת לפני כשנה וחצי ברחוב אלנבי בתל אביב, צולים את השיפודים בשיטת צלייה מסורתית, ולטעמי העשן והטמפרטורה יש חשיבות רבה בהצלחה הקולינרית של המקום.

 (צילום: תיקי גולן) (צילום: תיקי גולן)
(צילום: תיקי גולן)
 

מכינים שם ארבעה סוגי בשר: קבב (30 שקלים), פרגית (30 שקלים), נקניקייה חריפה תוצרת בית (29 שקלים) ולב עגל חריף (28 שקלים). כל אלה יגיעו בפיתה עם סלט ירקות חתוך, פלפל חריף ובצל מהגריל, טחינה ועמבה, ולפעמים אפשר למצוא שם גם עראיס (25־38 שקלים למנה).

 

אלנבי 97 תל אביב, ראשון-חמישי: 1:45-12:00, לא כשר 

 

דני וסלים

שאול אברון הדביק למקום את הכינוי "הברברי", ומאז זהו שמו השני של המוסד. דני צולה כאן במו ידיו שיפודים נהדרים, שאותם הוא מגיש ב"ברבריות" ראויה לשבח - אין צלחות, כמעט ואין כסאות, אין סכו"ם, אבל יש אוכל טעים ואווירה בשפע.

 

המבחר המצומצם כולל פרגיות, לבבות עוף ולפעמים גם עגל, כליות, בשר אדום וקבב. השיפוד נכנס לתוך פיתה עם קצת עמבה, חריף וטחינה, ואתם מוזמנים לצאת החוצה ולאכול את המנה מול הים של עג'מי.

 

קדם 60 יפו, ראשון-שבת 16:00-11:00 (שעות הפעילות אינן קבועות ומשתנות לפי מזג האוויר ומצב הרוח של הבעלים)

 

שיפודי חן

שיפודייה מפורסמת הפועלת מאז שנות ה-70. מגריל הפחמים הלא-גדול שלה יוצאים שיפודי לבבות, שיפודי שומן כבש, ביצי הודו וגם פילה מולארד, כבד אווז ושקדים (70 שקלים לשני שיפודים). אל דאגה, יש כאן גם את הגרסאות הקלאסיות של השיפודים, למשל שיפודי פרגית (45 שקלים לזוג שיפודים).

 

מלכי צדק 23 רמת גן, 03-7306085, ראשון-חמישי 24:30-11:30, מוצ"ש-24:30, כשר

 

שיפודי חזי

שיפודייה עיראקית בת 15 שזכתה לתהילה הודות לקבב העיראקי המושלם שמכינים בה. הסוד של הקבב טמון בתערובת הבשר שמכילה גם בצל, שומן טלה ותערובת תבלינים שחזי רוקח בעצמו. מלבד הקבב נצלים על גריל הפחמים גם ירקות, פילה, לבבות ושקדי עגל כמובן.

 

השלהבת 5 אור יהודה, 03-7653358, ראשון-חמישי 22:00-10:00, כשר

 

 (  )

שיפודי הצומת

שיפודייה נצרתית שנפתחה לפני 15 שנה על ידי ג'מאל חאמד, קצב במקצועו. חאמד, שמבין ומכבד את המקצוע, עובד עם גריל פחמים שעליו עולים שיפודי בשר מהאיטליז הפרטי שלו. גולת הכותרת במקום היא שיפודי עגל (60 שקלים), כליות ולבבות כבש (60 שקלים).

 (צילום: יהודה נהר)
(צילום: יהודה נהר)

א-שוהדא 58 נצרת, 04-6564316, פתוח בכל ימות השבוע, 23:00-10:00, לא כשר

 

סביח

סביח הוא שמו של עיראקי שכבר 40 שנה מכין את השיפודים הכי טעימים בחיפה. לא מדובר במסעדה וגם לא בשיפודייה של ממש, אלא במקום הכי פשוט ובסיסי שיש, שנמצא במרכז מסחרי בשכונת נווה דוד, ובו גריל פחמים עתיק.

 

לשיפודייה המיתולוגית הזו סניף נוסף שנקרא "הסביח מנווה דוד", הנמצא בשדרות ההסתדרות, אבל שם עובדים עם גריל גז ולא גריל פחמים כמו בסניף המקורי.

 

המלך יהושפט 6 (במרכז המסחרי) חיפה, ראשון-חמישי 22:00-12:00, כשר

 

קבב יעקב

באחת מפינותיו של האזור שבו שכן בעבר שוק הטורקים התוסס והמיוחד בחיפה, פועלת מאז 1976 אחת השיפודיות הטעימות והמעניינות בארץ. הקים אותה יעקב איטח, שגם חתום על כל שיפוד ושיפוד. את השיפודים אפשר לאכול בפיתה או בצלחת חד-פעמית, ואסור לפספס את הקבבים, חלקי הפנים, הפרגיות והסטייקים. הכול נצלה על גריל פחמים, המחיר סביר, והשירות מהיר ואדיב.

 

משה אהרון 10 חיפה, 04-8640885, ראשון-חמישי 17:00-9:00, כשר

 

שיפודי אולגה

רק אחרי 20 שנות פעילות הסכימו להוסיף לתפריט במקום גם צ'יפס וסלט, אז תארו לכם איך הדברים מתנהלים שם.

 (צילום: תיקי גולן) (צילום: תיקי גולן)
(צילום: תיקי גולן)

 (צילום: תיקי גולן) (צילום: תיקי גולן)
(צילום: תיקי גולן)

במקום פועל גריל פחמים אימתני, שעליו נערמים שיפודים עם חלקי פנים, כבש ופרגיות, כמובן. על הגריל מפקדים שני האחים בעלי המקום - סימו ודובי, והוא נחשב למֶכָּה של חובבי השיפודים.

צילום: ירון שרון, עריכה: תום עוזיאל

צילום: ירון שרון, עריכה: תום עוזיאל

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

מכיוון שסימו ודובי התחילו בכלל בתור קצבים באטליז, סמכו עליהם שהם יודעים דבר או שניים על הבשר ועל דרך הכנתו הנכונה, בין שאלו שיפודי פרגית (56 שקלים) ובין שאלו ביצי הודו (56 שקלים).

 

תנאים 1 (שכונת אולגה) חדרה, 04-6343384, ראשון-חמישי 24:00-12:00, מוצ"ש-24:00, כשר ללא תעודה

 

אצל אמיר

יש הטוענים שזוהי השיפודייה הטובה ביותר בנתניה כולה, ומגישים בה את השיפודים בפיתה, בלאפה, בבגט או בצלחת. מלבד השיפודים והסטייקים מבשר אנגוס, הנצלים על גריל הפחמים הענק במיומנות שלא הייתה מביישת שף מדופלם, יש במקום גם שפע עצום של סלטים מכל הצבעים והסוגים שמתלווים לבשר. טווח המחירים של השיפודים נע בין 30 שקלים לשיפוד יחיד לבין 90 שקלים לשני שיפודים.

 

פנקס דוד 36 נתניה, 09-8652322, ראשון-חמישי 24:00-9:00, שבת 24:00-20:30, כשר

 

 (  )
 

השיפודיה של הרצל

יש כאן ויטרינה מרשימה עם מבחר שיפודים מכל הסוגים והמינים, ומובן שגם פה צולים את הבשר על גריל פחמים. המקום נחשב למוקד לעלייה לרגל עבור תושבי העיר ומאוד מוערך בקרב תושבי אזור הדרום.

 

רש"י 11 קריית מלאכי, 08-8586401, ראשון-חמישי 22:00-10:00, שישי 14:00-10:00, כשר

 

מסעדת הניצחון

במסעדה הקטנטנה מגישים כבר יותר מ-50 שנה את מרק הצ׳ורבה הכי נאמן למקור (20 שקלים) וצולים על גריל פחמים קבב רומני מהמפורסמים בארץ. מלבד הקבב כדאי לטעום גם את מנות הבשר הלבן הבלעדיות, שאין להן מתחרות - לא באזור המרכז ולא בארץ בכלל, וגם את חלקי הפנים שנצלים במיומנות. כל השיפודים מוגשים פה בתוספת לחם אחיד וחמוצים שנכבשים במסעדה על פי מתכון רומני (לאמיצים בלבד שאוהבים במיוחד שום).

 (צילום: יניב אמר)
(צילום: יניב אמר)

הרצל 32 אשקלון 08-6751200, ראשון-חמישי, שבת 22:00-8:00, לא כשר

 

הבית התימני

נתן כהן מגיש במסעדה שלו אוכל תימני ושיפודים שנצלים על גריל פחמים ומוגשים עם פיתה שנאפית בטאבון עגול מיוחד. אנו ממליצים במיוחד על קבב כבש עסיסי (35 שקלים), ואם יש באותו היום תבשילי מוח או תבשיל זנב שור, כדאי מאוד לטעום גם אותם.

 (צילום: תיקי גולן) (צילום: תיקי גולן)
(צילום: תיקי גולן)
 

הרצל 25 באר שבע, 08-6288858, ראשון-חמישי 17:00-12:00 (או עד שנגמר האוכל), שישי 16:00-12:00, כשר ללא תעודה (בהשגחת נתן)

 

קבב אמונה

את השיפודייה הזו פתח בשנות ה-60 שמעון אמונה, שעלה יחד עם משפחתו מפרס. כיום זוהי ממלכת הקבבים והשיפודים המפורסמת ביותר בבאר שבע. בשעות הצהריים יש כאן המולה אמיתית, אך שלושה עובדי דלפק זריזים וגריל-מן אחד, שעומד ומפזר את החום העולה מהגריל במייבש שיער, משתלטים עליה במיומנות.

 (צילום: תיקי גולן) (צילום: תיקי גולן)
(צילום: תיקי גולן)

הקבב הקטן והעסיסי שמגישים כאן תמורת 25 שקלים לא יצא לכם מהראש הרבה זמן אחרי שתסיימו את הפיתה.

 

קק״ל 58 באר שבע, 6278865- 08, ראשון-חמישי 9:00 -23:00, שישי 9:00 -14:00, כשר

 

אחלה

שיפודייה אילתית המוגדרת כמסעדת גריל, אך כולם כמובן באים לכאן בשביל שיפודי גריל הפחמים. להשלמת החוויה פתחו לאחרונה בעלי המקום גם אטליז הנושא את אותו השם. כנהוג בעם, מלבד הבשר מגישים שפע סלטים צבעוניים בצלוחיות לבנות.

 

קאמן 1 אילת, 08-6342555‏, ראשון-חמישי 23:00-12:00, שבת 23:00-20:30, כשר

 

הלב הרחב

מוסד אילתי שבו כל תושבי העיר אוכלים לפחות כמה פעמים בשבוע. שלא תטעו, יש את "הלב הרחב" של מרכז העיר, ויש את סטייקית "הלב הרחב", שנמצאת באזור המלונות. שתי המסעדות שייכות לאות המשפחה - אחת היא שיפודייה אילתית אותנטית (זו שממוקמת הרחק מהמלונות) והשנייה היא סטייקייה.

 (צילום: תיקי גולן) (צילום: תיקי גולן)
(צילום: תיקי גולן)
 

השיפודייה נמצאת כאמור הרחק מההמולה התיירותית, במקום שבו אוכלים האילתים, ומדי יום נמכרי בה המוני שיפודים שנצלים על גריל פחמים ענק. טריות וטעמים משובחים מובטחים לכל מי שיעז לצאת מאזור הנוחות של "הכול כלול" של המלונות ולעלות למעלה, לאזור שבו חיים ואוכלים תושבי אילת.

 

שדרות התמרים 43 אילת, 08-6371919, ראשון-חמישי 22:00-10:00, שישי 14:00-11:00, כשר

  

 (  )

ציון הגדול

סטייקייה-שיפודייה מפורסמת הנמצאת בתוך קניון רמות בירושלים, ובה גריל פחמים שעליו עולים שיפודים וסטייקים. מבחר השיפודים קלאסי וכולל פרגית, קבב, לבבות וחזה עוף, כבד עוף, אנטרקוט, כבש, שקדים, ויש גם שומן כבש לבד או עם שיפוד אנטרקוט.

 

גולדה מאיר 255 קניון רמות ירושלים, 073-7578851, ראשון-חמישי 23:00-10:00, כשר למהדרין

 

פורטונה

השיפודייה של השף אייל וקנין (ארקדיה, רפאל) פועלת כבר חמש שנים בשוק מחנה יהודה. כאן עולים על גריל הפחמים קבבים, פרגיות, חזה עוף, פילה, נתח קצבים וגם פיתות שמתחממות לפני שהן מקבלות לתוכן את הבשר. כל המנות מגיעות עם כעשרה סוגים של סלטים.

 

הערמונים 2 שוק מחנה יהודה ירושלים, 02-5001787, ראשון-חמישי 24:00-12:00, שישי 15:00-11:00, כשר

 

מסעדת מוריס

מלבד השיפודים שנצלים על גריל פחמים, מוריס מגיש גם חומוס, טחינה, סחוג קטלני וסלט סלרי ועגבניות. על השיפודים מושחלים כאן חלקי פנים כמו שקדים וטחול, ואוהבי הבשר האדום יתנחמו כאן בשיפוד נתח הקצבים. צ׳יפס אין, אז גם אל תבקשו.

 

אגריפס 70 שוק מחנה יהודה ירושלים, 054-7827321, ראשון-חמישי 3:00-11:00, מוצ״ש-3:00, כשר

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תיקי גולן
על האש. הבית התימני
צילום: תיקי גולן
מומלצים