שווייץ: הסוף לזריקת לובסטרים למים רותחים בעודם חיים
שווייץ זונחת את מסורת הבישול הקלאסית שבה זורקים לובסטרים לתוך סיר מים רותחים - ומחייבת לטשטש אותם לפני הבישול. כל זאת לאור עדכון חוקי השמירה על זכויות בעלי חיים
זוכרים שסיפרו לנו שלובסטרים לא מרגישים כלום כשמטילים אותם לתוך סיר מים רותחים בעודם חיים? מבלי להיכנס לוויכוח מה היצורים הימיים האלה באמת מרגישים או לא - החל ממרס הקרוב יחייב עדכון זכויות בעלי חיים בשווייץ לטשטש את הלובסטר לפני הבישול.
שוויץ ידועה לא רק בגבינת חורים, פונדו גבינות ושוקולד איכותי - גם פירות ים ולובסטרים נמצאים בה בשפע. בימים אלה הוציאה ממשלת שווייץ הוראה למסעדות ולבתי עסק העוסקים במזון להפסיק את הנוהג הנפוץ של השלכת לובסטרים חיים לתוך מים רותחים. מלבד זאת נאסר גם לשמור סרטנים ולובסטרים חיים על מגשי קרח. ההנחיה ניתנה לאורם של חוקי זכויות בעלי החיים במדינה, שעודכנו ממש לאחרונה.
"אין להעביר סרטנים חיים, בהם לובסטרים, על מי קרח או קרח מרוסק. מינים ימיים חייבים תמיד להישמר בסביבתם הטבעית. חובה להמם סרטנים (ולובסטרים) לפני שהורגים אותם", כך קובעים הכללים שאומצו על ידי הממשלה היום (רביעי) וייכנסו לתוקף בתחילת מרס הקרוב.
השווייצרים אינם הראשונים שמנסים להגן על הלובסטרים מפני מה שמכונה "פעולה אכזרית במטבח": בית המשפט העליון של איטליה, שכנתה של שווייץ, פסק בחודש יוני האחרון כי אסור לשמור לובסטרים על קרח במסעדות בטרם המתתם לשם אכילתם, כיוון שזה גורם להם סבל לא מוצדק.
לישראל מיובאים מפעם לפעם לובסטרים למסעדות יוקרה (כמו "מול ים" בשעתה, "קלואליס" ועוד) כיוון שהם נחשבים הטובים ביותר לבישול. את הלובסטר רוכשים בעודו חי, והוא בדרך כלל גם מיובא ארצה בחיים.