ביקרנו בסניף הראשון בארץ של רשת Wok to Walk האירופית
רשת המזון האסייתי מאירופה פתחה סניף ראשון בישראל, והיא צפויה לפתוח בקרוב שני סניפים נוספים בתל אביב ועוד 40 סניפים בארץ במודל של זכיינות. לרשת 100 סניפים ב-18 מדינות בעולם - האם היא תצליח בישראל?
כל מי שביקר באחת ממדינות אירופה ודאי מכיר את "פלאפל מעוז". הרשת הצליחה להתברג היטב כמעט לכל בירה אירופית, והיא מוכרת את המאכל הלאומי שלנו ארוז היטב בתוך הפחמימה הלאומית - פלאפל בפיתה. לא רבים יודעים זאת, אבל הרשת, שהסניף הראשון שלה נפתח באמסטרדם, שייכת לשני זוגות של אחים ישראלים - נחמן ודב מילוא ובועז וליאור שוויצר.
ב-2004 הקימו הארבעה גם את רשת המזון האסייתית Wok to Walk, וגם הסניף הראשון שלה נפתח באמסטרדם. היום הרשת מונה 100 סניפים וחולשת על 18 מדינות, בהן הודו, מרוקו, סעודיה, אנגליה, ארצות הברית - וגם כמה ממדינות דרום אמריקה.
לפני מספר שנים רכשה קבוצת השקעות יפנית חלק מהחברה, והיא שמה לה למטרה להמשיך ולהתרשת ביתר שאת על פני הגלובוס, ובין היתר מתוכננים סניפים נוספים באיטליה, אוסטרליה והוואי. בישראל מחזיק בזכיינות להפעלת הרשת איש העסקים ניר מעתוק, מבעלי רשתות המזון האסייתיות "צו'קה" ו"צ'יינה טאון". לפני כשבוע פתח מעתוק את הסניף הראשון של Wok to Walk בארץ, ברחוב נחלת בנימין 52 (פינת שדרות רוטשילד) בתל אביב, בהשקעה של כמיליון שקלים לפי הדיווחים, ובקרוב הוא יפתח סניף נוסף בשרונה מרקט. התורים הארוכים מחוץ לסניפי הרשת בערי אירופה מעידים על הפופולריות הגדולה שלה, אך האם הקונספט שמתאים לאירופים ולאמריקנים יתאים גם לישראלים?
השיטה פשוטה: הרשת פותחת סניפים קטנטנים, שגודלם נע בין 50 ל-100 מ"ר, בנקודות אסטרטגיות בערים מרכזיות שבהן תנועה ערה של אנשים - ותמחור המנות המוצעות נמוך. בסניף נחלת בנימין מוכר מעתוק מנה בסיסית במחיר 21.90 שקלים, אבל בקופה תשלמו בסביבות 40-35 שקלים - כולל עלותן של כל התוספות השונות. כמובן שתוכלו "להתקמצן" על תוספות וכך להוזיל את המנה.
ולשאלת השאלות - זה טעים? התשובה היא שרוב האחריות רובצת על כתפי מי שרקח את המנה, שהוא, בעצם, אתם בעצמכם. בניגוד לרשתות מזון מהיר אסייתי אחרות, שבהן מוכרים מנה קבועה בתפריט, כאן הלקוח מרכיב בעצמו את המנה שלו. מתחילים בבחירת המרכיב הפחמימתי העיקרי - אטריות אורז, אטריות ביצים, אטריות מקמח מלא או אורז - וממשיכים בתוספות החלבונים והירקות וברטבים. כל תוספת מתומחרת בנפרד, כך שהלקוח יכול לשלוט על מחירה הסופי של המנה. לא אוהבים ברוקולי? לא שמים ברוקולי; אוהבים הרבה ירקות? תוכלו לשים כמה שתרצו, וכן הלאה.
הרשת בישראל אינה כשרה ככלל, ותוכלו למצוא במקבץ התוספות (עוף, בקר, ירקות) גם פירות ים וחזיר. עם זאת, חלק מהסניפים שייפתחו בארץ עתידים להיות כשרים, ובהם כמובן לא תמצאו את התוספות האלה.
אחרי שתבחרו בקופה את כל המרכיבים למנה שלכם, מועברת ההזמנה לאנשי הווק, ובתוך שלוש דקות לכל היותר - כך מתחייבים - תוגש המנה שהזמנתם באריזת טייק אווי סטנדרטית, ותוכלו לזלול אותה במקום או על אחד הספסלים בשדרה.
הסניף השלישי של Wok to Walk ייפתח גם הוא בתל אביב, ולאחר מכן, במהלך שנתיים, מתוכננים להיפתח 40 סניפים ברחבי הארץ במודל של זכיינות.
האם תצליח רשת Wok to Walk לתקוע יתד בארץ, או שצפוי לה גורל דומה לזה של רשתות אחרות מחו"ל, כגון דנקן דונאטס, סינבון, סטארבקס ובורגר קינג (בסיבוב הראשון שלה)? אלה ניסו את מזלן בשוק הישראלי אך לא הצליחו לפצח את הנוסחה הכלכלית שתאפשר להן לשרוד בשוק הקשוח בארץ. לפי התורים שהשתרכו מחוץ לסניף הראשון בנחלת בנימין, התחזית - לפחות בהתחלה - אופטימית.