השף הצרפתי פול בוקוז הלך לעולמו
השף הצרפתי הידוע, פול בוקוז, שהחזיק בשלושה כוכבי מישלן, הלך היום לעולמו בגיל 91. מסעדתו בליון נחשבת לאחת המסעדות הטובות ביותר בעולם
השף הצרפתי, פול בוקוז, הלך לעולמו בגיל 91. בוקיז היה הבעלים של המסעדה "בוקוז" הנמצאת באזור ליון שבצרפת. מסעדתו נחשבה לאחת הטובות בעולם, והחזיקה בשלושה כוכבי מישלן. בוקוז החזיק גם בחמש מסעדות ביסטרו בצרפת, ובמסעדה אחת בפלורידה. בוקוז כתב שבעה ספרי בישול במהלך חייו, והם נמכרו במיליוני עותקים.
בוקוז התחיל את הקריירה שלו בשנות הארבעים במסעדת "סוייר" בליון, ומשם גדל והתפתח ועבד במסעדות שונות בצרפת בהן במסעדתו של השף פרנאן פואן ובמסעדות "לוקה קארטון" ו"לפרוס".
בשנות ה-60 הוא הצטרף למסעדה שבבעלות משפחתו, הנמצאת בתוך טחנת קמח ישנה בכפר בליון, והפך אותה למוקד עלייה לרגל של פודיס מכל העולם. בשנת 61' הוא קיבל את כוכב המישלן הראשון שלו, ושנה לאחר מכן קיבל גם את השני. בשנת 65' הוא זכה בכוכב מישלן שלישי.
מסעדתו "Restaurant Bocuse: l'Auberge du Pont de Collonges" נכללה בין 140 המסעדות הטובות בעולם, ובמקום 43 (מתוך 50) המסעדות הטובות בעולם. בשנת 75' הוא זכה בעיטור כבוד מנשיא צרפת, ובסוף שנות השמונים מדריך "גו מיו" הכתיר אותו כשף המאה. בשנת 2005 קיבל בוקוז פרס מפעל חיים ממדריך 50 המסעדות הטובות בעולם, של המגזין הבריטי Restaurant.
השף סבל בשנים האחרונות מאלצהיימר.