שתף קטע נבחר
 

הילה אלפרט: סיפור ומרק גזר עם ג'ינג'ר

סיפור על הג'ינג'ר שעזר לבחורה האיטלקייה להיכנס להיריון, וגם מתכון למרק גזר וג'ינג'ר לא שיגרתי: הילה אלפרט עם מנה וסיפור

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הדרך מרומא לאורבייטו הופכת את ג'ינה סביה לאישה עצבנית. הכל בגלל לוקה, הבן היחיד שלה שעזב את לימודי הרפואה ועבר לגור עם גבי, אסטרולוגית מבוגרת ממנו בעשר שנים, ומשוכנעת שבאחד מגלגוליו הקודמים לוקה היה מרקו פולו.

 

"נו אני שואלת אותך", ג'ינה אומרת כשאנחנו עולות על הכביש המהיר בדרכנו לבקר את הזוג הטרי, "לוקה שלי נראה לך מרקו פולו? הרי אחרי דקה בסירה הוא מקיא את נשמתו. מדובר באישה מופרעת ומסוכנת". אין לי מושג אם גבי מופרעת, אבל בטוח שהיא אישה מסוכנת אם היא גורמת לג'ינה לעצבים כאלה. לגוף הקצר שלה, שבקושי מכסה את המרחק עד לדוושות להאדים ולאצבעות השמנמנות ללפות את ההגה עד שהמפרקים מלבינים מהמאמץ.

 (צילום: איתיאל ציון)
(צילום: איתיאל ציון)
 

שלושים שנה שג'ינה מנקה בתים של אחרים, וכשגרתי ברומא באחד מאלה היא התעקשה ללמד אותי לגהץ. כשהייתה בת 18 הגיעה לרומא מעיירה קטנה בצפון, הצטלמה למודעת פרסומת של בגדי ים, ולוצ'יאנו שהיה עוזר של העוזר של הצלם ראה אותה ועל המקום הציע לה חתונה. מסוחררת מתשומת לבו של העירוני, היא הסכימה מיד. הנישואים חיסלו לג'ינה את הקריירה. לא בגלל שלוצ'יאנו העז לאסור עליה משהו, הוא סתם הביא לה את הקריזה וכשג'ינה מתעצבנת היא נהיית רעבה, בעיקר לגלידה, וכבר בשנה הראשונה של הנישואים היא העלתה 15 קילוגרם.

הילה אלפרט, מספרת סיפורים (צילום: איתיאל ציון)
הילה אלפרט, מספרת סיפורים(צילום: איתיאל ציון)
 

לארובייטו הגענו מותשות. ג'ינה מהגידופים ואני מאימת הנהיגה שלה. "נו, איפה נאכל גלידה? " שאלה, " אני לבית של המכשפה לא נכנסת על בטן ריקה", היא אמרה ושלפה מהתיק שקית של גינג'ר מסוכר שהלכה איתה לכל מקום למקרה שתתקל בגלידה או קינוח לפזר על ראשם מהחריף-מתוק הזה. היא התחילה לאכול ג'ינג'ר אחרי שאיבדה שלושה הריונות. גיסה שהיה ימאי סיפר לה ששמע ממלחים הודים שגינג'ר יפה להגברת הפריון. לא בקלות התגברה על הטעם, על צריבת החריף הזרה לה, אבל הנחישות הגמישה את החך, וכשהבשיל הריונה הרביעי ונולד לוקה המשיכה לאכול מהג'ינג'ר אולי יביא לו אחים. אכלה ואכלה עד שכבר לא יכלה בלעדיו.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

באחד הרחובות היוצאים מהדומו של אורבייטו, מצאנו גלידריה עם תור בונה אמון של בני המקום. ג'ינה, כמו תמיד, טעמה את כל הויטרינה בשביל לבחור שוב וניל, שוקולד וקסיס. בתנועה מיומנת צללה לשקית הגינג'ר ופיזרה מעליהם בנדיבות, ומיד הזמינה עוד. "את יודעת שגלידה עוזרת לי לחשוב", אמרה כשליקקנו מחשבות עם ג'ינג'ר מסוכר מלמעלה. אחרי זה היא עלתה לדירה של בנה, ואני התיישבתי לחכות לה על ספסל עם נוף.

 

אחרי חצי שעה היא חזרה חיוורת. "בואי נעוף מפה", ריסקה ג'ינה את המילים כשנכנסנו למכונית. "היא עוד מעזה להגיד לי שהכל בזכותי. שממני היא למדה את הכוח של ג'ינג'ר על רחם של אישה אז היא אכלה ממנו עד שגם זה שלה נפתח. המכשפה עשתה אותי סבתא".

הילה אלפרט (צילום: איתיאל ציון)
הילה אלפרט(צילום: איתיאל ציון)
 

מרק גזר עם ג'ינג'ר

מרק שיקום ויפול על מוכר המיצים שלכם. פה דרושים גזרים מלאי טעם, מתוקים, ומיץ טרי שנסחט ביום הסעודה. מתכון שבא בי לפנות בוקר ואני גאה בו מאוד

 (צילום: איתיאל ציון)
(צילום: איתיאל ציון)
מצרכים (ל-6 סועדים):

3 כפות שמן זית

1 פלפל ירוק חריף, חף מזרעים, חצוי לאורכו ופרוס לפרוסות דקיקות

5 גזרים קלופים מגורדים בפומפייה דקה

מלח

1 כף דבש

קליפה מלימון

1.5 ליטר מיץ גזר

מיץ מלימון

3 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, קלוף וקצוץ דק

2 שיני שום, קצוצות דק

להגשה:

1 כוס עלי כוסברה

100 גר' שקדים קלופים

2 בצלים ירוקים, קצוצים דק

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר מחממים את שמן הזית ומטגנים את הפלפל החריף במשך כשתי דקות.
  2. מכניסים את הגזרים המגורדים. ממליחים. מנמיכים את האש ומטגנים את הגזר עד שיזהיב, מוסיפים את הדבש ומטגנים משך כדקה נוספת.
  3. מוסיפים פנימה את קליפת הלימון ומוסיפים לטגן עוד חצי דקה לערך. יוצקים את מיץ הגזר עם הלימון. מביאים לרתיחה ומוסיפים את השום והג'ינג'ר.
  4. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 7 דקות נוספות.
  5. במקביל, על מחבת יבשה קולים את השקדים עד שיזהיבו. כל סועד מקבל קערה עם מרק ומעליו כוסברה מעט בצל ירוק ושקדים קלויים.

 

נפתח לכם התיאבון לעוד סיפורים של הילה אלפרט? מחר (יום שני, 12/3, 20:30) תארח אלפרט את המוזיקאי אבי בללי ב"אוזן בר" בתל אביב, לערב של סיפורים, מוזיקה ואוכל. מחיר כרטיס: 65/80 שקלים. לרכישה  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איתיאל ציון
הילה אלפרט: סיפור ומתכון למרק גזר עם ג'ינג'ר
צילום: איתיאל ציון
מומלצים