"אנשים יודעים שאני מצרייה אסלית"
העלייה לארץ, המסעדה בנווה צדק והמאכלים מהבית: ג'ולי אוזון, שמחזיקה במסעדה המצרית היחידה בארץ, מדברת על אוכל מצרי
בימוי, צילום ועריכה: יותם קצור
"יש בארץ אוכל עיראקי, אוכל מרוקאי, אוכל פרסי, גרוזיני, מה עם המצרי? הוא הכי טעים, במיוחד בפסח. יש לנו מאכלים שחבל על הזמן", אומרת ג'ולי אוזון, בעלת מסעדת "ג'ולי", המסעדה המצרית היחידה שפועלת כיום בארץ. "האוכל המצרי טעים מאוד מכיוון שהוא ברובו לא עם מיץ עגבניות. אנחנו אוהבים את הכורכום והלימון בפנים, ואת הנענע. זה פיקנטי, זה טעים, אתה מרגיש את הפרש", היא מוסיפה ומגלה את סוד הקסם של המטבח העתיק.
לרגל חג הפסח ולזכר סיפור יציאת בני ישראל ממצרים, קפצנו לביקור במסעדת "ג'ולי" שבכרם התימנים בתל אביב, שם נחשפנו לסיפור עלייתה המיוחד של אוזון ממצרים לישראל וגילינו מהו סוד הקסם של המטבח המצרי. וכן, יש בו הרבה יותר מסופריטו ומרק מלוחייה. צפו בסרטון.
ג'ולי אוזון, מסעדת "ג'ולי"
צילום מתוך הוידיאו
מומלצים