פיצה פלאפל? טעמנו
פיצה פלאפל עם טחינה ופטרוזיליה זה טעים או שזה מוזר מדי? טעמנו מהדורה חדשה של פיצה שיצאה לרגל 70 שנה למדינה
נראה ששנת ה-70 למדינת ישראל מוציאה מהמוחות היצירתיים ברשתות המזון את השיא שלהם: בורגר ראנץ' תקעו את ההמבורגר בפיתה, באגאדיר מגישים איולי עמבה, במאפיית ברמן הטביעו כתוביות רלוונטיות ברוח החג ועוד ועוד. מבין כל היציאות החלטנו לבדוק הפעם את שתי הפיצות החדשות של דומינוס: ברשת ימכרו בחודש הקרוב שתי פיצות בהשראת החג - פיצה פלאפל ופיצה שווארמה.
אז קודם כל אנחנו חייבים להודות שבתור חובבי אוכל רחוב מושבעים נקלענו כאן לסוג של דילמה: מצד אחד יש כאן מחשבה יפה על המאכלים הלאומיים שלנו. אמנם יש שיגידו מחשבה קלה ומתבקשת אבל עדיין מנסים לייצר כאן דיאלוג בין שני עולמות, וזה לכשעצמו נחמד. אבל - ויש כאן אבל גדול - האם מה שעובד כל כך טוב בפיתה יכול לעבוד גם בפורמט אחר? בואו נראה.
פיצה פלאפל של דומינוס נראית במבט ראשון כמו כל פיצה אחרת שאכלתם: עיגול בצק עמוס באלמנטים ומחולק למשולשים. הבסיס של הסיפור הזה הוא בצק פיצה, עליו רוטב עגבניות וגבינת מוצרלה. עד כאן לא חידשו לנו כלום אבל מכאן ואילך הדבר הזה, שנקרא פיצה פלאפל, יוצא מכלל שליטה: מעל הרוטב והגבינה נחים כדורי פלפאל מפורקים, בצל סגול, עגבניות חתוכות לקוביות קטנות כמו בסלט, קצת טחינה ופטרוזיליה מעל הכל.
איך שנפתח הקרטון כבר הריח מסגיר את הכל: זה מריח כמו פלאפל. ואיך הטעם? לא תאמינו - פלאפל. זה כל כך פלאפל שאם היינו אוכלים את הסיפור הזה בעיניים עצומות לא היינו יכולים בכלל לדעת שמדובר פה בכלל בפיצה שעשתה יותר מדי אקסטזי במסיבת יום העצמאות. וכן, זה טעים. חובבי פלאפל אנחנו, למה שזה לא יהיה לנו טעים? בצק, כדורים פריכים, טחינה, עגבניות - כל מה שאפשר לבקש ממנה של פלאפל. חוץ מהצורה של הפיצה ועקבות הגבינה שהיו שם, לא היה שום הבדל.
על התענוג הזה תשלמו 70 שקלים במשלוח (59.90 באיסוף עצמי מהסניפים), שזה הרבה יותר ממנת פלאפל, אבל בכל זאת מדובר במגש משפחתי. לצד היציאה הזאת של פיצה פלאפל יש גם גרסה של פיצה שווארמה, שהייתה הרבה פחות מוצלחת, והכילה גם היא טחינה ופטרוזיליה יחד עם בצל עם סומק וצנוברים קלויים.
ולסיכום ההרפתקה הקולינרית הזאת נגיד רק שאז אם זה מריח כמו פלאפל וטעים כמו פלאפל - למה לא ללכת על הדבר האמיתי ופשוט לאכול פלאפל? ועם כל הכוונות הטובות, בפעם הבאה שיהיה לנו חשק למנה של פלאפל, נעדיף לקבל אותו בפיתה, ואת הפיצה נשאיר פשוט כמו שהיא.