שתף קטע נבחר
 

לילה בעזורה עם השף רפי כהן

הערב נפתחת מסעדת "עזורה" בתל אביב לראשונה גם בשעות הערב, אבל ההפתעה הגדולה באמת זה קאמבק של השף רפי כהן אל המחבתות. בתפריט: הסיגרים של רפאל, קבב לוקוס, הקוסקוס של רפי ופיתות שהשף יאפה במקום

קרדיט צלם: אמיר פלדמן

קרדיט צלם: אמיר פלדמן

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הם גדלו באותו רחוב בשכונת "קטמונים" בירושלים - רפי כהן ואלרן שרפלר, שהוא הבעלים של מסעדת "עזורה" בתל אביב ו"הבן הסורר" של המשפחה הירושלמית, שהחליט לעבור לתל אביב לפני ארבע שנים ולפתוח סניף של המסעדה בעיר הגדולה.

השף רפי כהן במסעדת
רפי כהן: "התגעגעתי למטבח ולבישולים"(צילום: אמיר פלדמן)
 

כהן, השף שלקח את המטבח המסורתי למקום הכי גבוה שיש מבחינת חומרי גלם והטיפול בהם, מצטרף לחברו שרפלר, ויחד, לראשונה, הם יפתחו החל מהערב (חמישי) את המסעדה גם בשעות הערב (חמישה ימים בשבוע, ראשון-חמישי החל מהשעה 19:00), לתפריט מיוחד של כהן, שבו האוכל האתני של "עזורה" נפגש עם האוכל האתני של כהן, והתוצאה היא מפגש מרתק בין מסורות בישול, טכניקות וטעמים של מטבחים מהעשירים שיש - המטבח הטורקי - שאותו מביא שרפלר, והמטבח המרוקאי - שאותו מביא כהן.

 

"הייתי בפסק זמן והתגעגעתי מאוד למטבח ולבישול. בעולם המסעדנות הייתה סברה שאלך לכיוון של מסעדה שדומה ל'רפאל'", אומר השף רפי כהן, "אבל לא הלכתי למסעדה דומה אלא למקום שאני יותר מתחבר אליו מהבית, שזה ירושלים והקטמונים, וזה שוק ובישולים. אני מאושר להיות פה וזו התחלה חדשה מבחינתי שאני לא יודע לאן היא תוביל".

 

באפריל שנה שעברה נסגרה במפתיע מסעדת "רפאל" והשף רפי כהן שהה בחו"ל במשך מספר חודשים. שמו של כהן עלה לכותרות, ונראה כי בימים אלה הוא מנסה לצאת מהמשבר האישי והכלכלי שעבר עליו בשנה האחרונה.

 

"אני מאמין ברפי וביכולות שלו, וזה השף הכי טוב שיכולתי לחלום עליו", אומר שרפלר. "גדלנו יחד בשכונה ואני זוכר איך סבתא שלו הייתה מביאה אותו לאכול ב'עזורה' בשוק, אני הייתי אז ילד בן 12, ומאז אנחנו חברים".

השף רפי כהן במסעדת
אלרן שרפלר: "אני מאמין ברפי"(צילום: אמיר פלדמן)

בתפריט: הסיגרים של רפאל, קבב לוקוס, קבב עגל על המנגל, ממולאים, הסלטים המוכרים של כהן שכיכבו בארוחות סוף השבוע ב"רפאל", וגם - פיתות שאותן יאפה כהן על המקום. לקינוח יש שפאביה - קומפוט משמש בלאדי בחלב שקדים ואת מרציפן הפיסטוק הזכור לטובה של מסעדת "רפאל". על האווירה די.ג'יי עם מוזיקה אוריינטלית והאוס צרפתי ומשקאות לתוך הלילה.

 

שיתוף הפעולה בין כהן לשרפלר ייתכן ויבשיל בקרוב לפתיחת מקום משותף של שניהם. כולנו ציפייה.

 

"עזורה", מקווה ישראל 1 תל אביב, 03-5015050, כשר

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אמיר פלדמן
לילה בעזורה עם השף רפי כהן
צילום: אמיר פלדמן
מומלצים