קינוחי שוקולד מושחתים
מכורים לשוקולד, התפקדו: ברחבי העולם חוגגים היום את "יום השוקולד", ואנחנו מצטרפים לחגיגה המתוקה עם שלל קינוחי השוקולד הכי מושחתים שמגישים אצלנו, מצפון ועד דרום
פופינה
ב"פופינה" מגישים את אחד מקינוחי השוקולד המושחתים בעיר: "סופלה א-לה מינוט". את הקינוח השוקולדי - שכולל פצפוצי שוקולד, שוקולד קרמל מלוח וגלידת אגוזי לוז לאיזון - מכינים מאפס ברגע ההזמנה, וכשהוא מונח על השולחן המלצר או הברמן יצוק עליו רוטב שוקולד סמיך ועשיר במיוחד, שיגרום לבעבוע שוקולדי ויציף את הקינוח המדהים הזה במתיקות אינסופית. מחיר היצירה הוא 54 שקלים.
אחד העם 3 נווה צדק תל-אביב, 03-5757477, ראשון-חמישי 23:30-18:30, לא כשר
טשרניחובסקי 6
בביסטרו הפורטוגלי, השף אייל מרון מציע טארט שוקולדי מושלם המוגש לצד קצפת אוורירית. הקינוח מורכב מתחתית פאי שוקולדית ופריכה וממילוי של שוקולד עשיר במיוחד בעל מרקם רך, שמונע מהקינוח להפוך ליציקת שוקולד ומותיר אותו רענן. מחיר המנה הוא 42 שקלים.
טשרניחובסקי 5 תל אביב, 03-6208729, שני-רביעי 24:00-18:30, חמישי 15:30-12:30, 24:00-18:30, שישי-שבת 16:00-10:00, 24:00-19:00, לא כשר
וויסקי בר-מוזיאון
חובבי השוקולד ייהנו כאן מקינוח הנקרא בתפריט "וויסקיפי". מדובר בסופלה שוקולד עם קציפת חמאת בוטנים, שטרוייזל קקאו, בייגלה וגלידת נוצ'לה. מחיר המנה הוא 48 שקלים.
דוד אלעזר 27 מתחם שרונה תל-אביב, 03-9551105, ראשון-חמישי 1:00-12:00, שישי 15:00-12:00, מוצ"ש-24:00, כשר בהשגחת "צהר"
POMO
במסעדה האיטלקית שברמת החייל, מציעים קינוח שיותיר את הפה שלכם עם "אפטר טייסט" של שוקולד גם כמה שעות אחרי שסיימתם לזלול אותו. הקינוח נקרא "שוקולד אוטמזגין" והוא מכיל קראנץ' שוקולד, פייטה וקרם שוקולד ומחירו 46 שקלים.
הברזל 11 (רמת החייל) תל אביב, 03-922-5320, שבת-רביעי 23:00-12:00, חמישי-שישי 24:00-12:00, לא כשר
כרמן
במסעדת "כרמן" החדשה, השף מוריס אביטן מכין מוס שוקולד שעשוי משוקולד "ולרונה", קרמל מיסו, בננה ובוטנים (46 שקלים).
לילינבלום 24 תל אביב, 03-9338381, ראשון-חמישי 23:00-18:00, כשר
ניטן תאי
הקינוח הבא הוא תוצאה של שיתוף פעולה בין השף שחף שבתאי והשף-קונדיטור עופר בן נתן, שמגישים במסעדה האסייתית וב"נקסט דור" שלה קינוחי שוקולד מושחתים, ביניהם אחד פוטוגני במיוחד: קינוח שוקולד פאמפקין שמורכב ממוס שוקולד אוורירי, קראנץ' שוקולד ושברי קרפ מקורמל, גאנש גרעיני דלעת וגלידת גרעיני דלעת (52 שקלים).
הארבעה 21 תל אביב, 03-5600555, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר
ARIA
במסעדת "אריה" של השף גיא גמזו, מגישים את אחד מקינוחי השוקולד המפורסמים בעיר. הקינוח נקרא "נמסיס" והוא מורכב מעוגת שוקולד נימוחה, קרמבל שיבולת שועל, גנאש שוקולד חלב, מרשמלו פלאפ וגלידת וניל. מחיר התענוג הוא 48 שקלים.
אריא, נחלת בנימין 66 תל אביב, 03-5296054, ראשון-שבת 1:30-19:00, לא כשר
Meat Kitchen
ב"מיט קיטצ'ן" של השף נדב נצר, מגישים טארט שוקולד שמורכב מקרמל מלוח, אגוזי לוז, מוס לוטוס, ספונג' שוקולד, קרמבל שוקולד, פירות יער, אבקת זהב, טוויל איזומלט זהב וגלידת שוקולד (64 שקלים).
יגאל אלון 65 תל אביב, 03-6310684, ראשון-חמישי 24:00-12:00, שבת 24:00-20:30, כשר
קלארו
במסעדתו של השף רן שמואלי, מגישים את אחת ממנות השוקולד הגדולות והמושחתות שידעה המדינה הקטנה שלנו בכל שנות קיומה. מדובר ב"טראפל קינג סייז" - כדור שוקולד עצום בגודלו שעשוי משוקולד מתפצח וקרנצ'י במילוי מוס שוקולד חלב, אגוזי לוז מקורמלים וקרם אנגלז. מחיר השחיתות הזו הוא 58 שקלים.
הארבעה 23 פינת דוד אלעזר, 03-6017777, ראשון-חמישי 2:00-12:00, שישי-שבת 2:00-9:00, לא כשר
ג'לטריה
לקראת יום השוקולד הבינלאומי איגדו ב"ג'לטריה" שלל קינוחי שוקולד, ביניהם קינוח של מוס שוקולד שעשוי משוקולד 70% עם פניני שוקולד קרנצ'יים המוגש בכוסות אישיות (28 שקלים), עוגיות שוקולד ענקיות ועוד.
לצד אלה, יגישו במקום גם קולקצית גלידות שוקולד שעשויות מ-40% מוצקי קקאו ושוקולד פונדנט של "ולרונה", ביניהן גלידת באצ'ו שוקולד עם אגוזי לוז ו-58% מוצקי שוקולד וסורבה שוקולד עם שוקולד גוואנחה (מנה קטנה - 17 שקלים, מנה בינונית - 23 שקלים ומנה גדול- 27 שקלים).
גרינברג 25 תל אביב, 03-6703626, ראשון-שבת 24:00-10:00, לא כשר
שדרות אבא אבן 9 הרצליה, 09-7404747, ראשון-שבת 24:00-10:00, לא כשר
אלנה
במסעדת "אלנה" שבמלון הבוטיק "דה נורמן", מוגשת עוגת שוקולד נמסיס שהיא לגמרי המילה הנרדפת לשחיתות. מדובר בעוגה נטולת גלוטן, עם תועפות של שוקולד, הרבה חמאה ובליווי גלידת קפה הל, שמכינים במקום.
מבטיחים לכם שלא תצליחו לשכוח את שילוב הטעמים המושלם שיצרו שם, גם הרבה זמן אחרי שתאכלו את המנה הזו, שעבורה תשלמו 44 שקלים.
נחמני 23 תל-אביב, 03-5435400, ראשון-חמישי 7:00- 11:00, 12:30- 16:00, 18:00- 23:30, שישי 7:00- 15:30, 18:00- 23:30, שבת 7:00- 15:30, 18:00- 23:30, לא כשר
יפו תל אביב
ב"יפו תל אביב" של השף חיים כהן, מגישים קינוח "גלקסי" שמורכב מתחתית ספונג קקאו, קראנץ' לוז, קרמו שוקולד, "חול שוקולד", "אבני" אנגלז מצופות וגלידת לוז תוצרת בית, כמובן. מחיר המנה הוא 50 שקלים.
יגאל אלון 98 תל אביב, 03-6249249, ראשון-שבת 23:30-12:00, לא כשר
טאיזו
ב"טאיזו" של השף יובל בן נריה, מגישים קינוח שוקולד בשם "עוגת היער השחור", שמורכב מקרם קוקוס, מוס שוקולד, פירות יער ואבקת מאצ'ה ומחירו 52 שקלים.
בן גוריון 23 תל אביב, 03-5225005, ראשון-חמישי 15:30-12:00, 23:30-18:30, שישי 23:30-18:00 , שבת 15:00-12:00, 23:30-19:00, לא כשר
קאב קם
בבר הקולינרי התאילנדי של השף והמסעדן יריב מלילי ("בית תאילנדי"), מחכה לאוהבי השוקולד קינוח של טראפל שוקולד מרוכז ונימוח במיוחד עם אבקת קקאו וג'ינג'ר מקורמל כבונוס (24 שקלים).
לינקולן 11 תל אביב, 03-6889960, ראשון-חמישי, שבת 2:00-18:00, שישי 17:00-12:00, 2:00-18:00, לא כשר
גודנס
במזללת אוכל הרחוב הטבעונית, מציעים קינוח שרק המראה שלו לבדו ישלח אתכם הישר אל אלוהי השוקולד. מדובר בקינוח המכונה "גלקסיית שוקולד" שמורכב מכדור שוקולד במילוי קרם מסקרפונה המונח על קרם מסקרפונה וקרמבל פריך.
אם לא די בכך, אז בעת ההגשה המלצר ייצוק על הכדור רוטב שוקולד בלגי חם שישדרג את רמת המתיקות ואת הטעם השוקולדי שלו. עבור החוויה הזו תשלמו 42 שקלים.
קינג ג'ורג' 41 תל אביב, 03-9384499, ראשון-חמישי 23:00-12:00, שישי 24:00-12:00, שבת 23:00-18:00, לא כשר
ויקי כריסטינה
בטאפאס בר שבמתחם התחנה ביפו, תוכלו ליהנות מקינוח "צ׳וקולטה אסקרו" - עוגת שוקולד עשירה ונטולת גלוטן, שעשויה מ-100% שוקולד "ולרונה" ומוגשת עם רוטב טופי מלוח וטוויל סומסום (42 שקלים).
מתחם התחנה (נווה צדק) תל אביב-יפו, 03-7367272, ראשון-שבת 12:00- 24:00, לא כשר
לחם יין
ב"לחם יין" מציעים פאי שוקולד שעשוי מבצק פריך, במילוי שוקולד שעשוי מ-100% מוצקי קקאו ושמנת ובציפוי שוקולד מריר. המנה האישית, שמחירה 25 שקלים, מוגשת לצד כדור גלידה. בנוסף, אפשר להזמין את הפאי הזה בגודל מלא ( 79 שקלים).
החורש 4 יהוד, 03-6321793, ראשון-שלישי 24:00-8:00, רביעי-חמישי 24:30-8:00, שישי 15:30-8:00, שבת 24:00-19:00, לא כשר
מסה
במסעדה מבית קבוצת MESSA מציעים קינוח שוקולד בשם "סרקוזי". ואם תהיתם מה מקורו של השם, אז התשובה היא שאת הקינוח הזה הגישו במסעדה לנשיא צרפת לשעבר, סרקוזי, בעת ביקורו בה לפני כמה שנים.
"סרקוזי" כולל מגוון טעמי שוקולד וקרמל ומורכב מקרמו, טראפלס קרמל וטראפלס מריר ופולי קקאו, מקרונים משוקולד במילוי גנאש שוקולד מריר, גלידת קרמל, קרמבל קקאו ושברי מרנג עם אגוזי לוז מקורמלים. מחיר יצירת הפאר הזו הוא 74 שקלים.
הארבעה 19 תל אביב, 03-6856859, ראשון-שבת 15:30-12:00, 23:00-19:00, לא כשר
QUATTRO
במסעדת QUATTRO, גם היא מבית קבוצת MESSA, מגישים קינוח שוקולדי במיוחד המכונה "שוקולד אטלנטי". מחיר המנה הוא 52 שקלים, והיא מורכבת מקוביות פאדג', קרמו שוקולד, קראמבל קקאו, גלידת קרמל מלוח וקציפת שוקולד חמה.
הארבעה 21 קומה 2 תל-אביב, 03-9191555, שני-חמישי, שבת 16:00-12:00, 23:30-19:00, שישי 16:00-12:00, 23:30-18:30, לא כשר
סושיאל קלאב
בבר הקולינרי מגישים את אחד הקינוחים היותר מושקעים ויפים שהוגשו כאן. מדובר בקינוח המכונה"שוקולד גלקסי" שמעוצב בצורה של כיפת מוס שוקולד עם אגוזי לוז, במילוי קרם קרמל ובציפוי שוקולד וברס. המנה מוגשת לצד טוויל לוז וגלידת בייליס ומחירה 48 שקלים.
שדרות רוטשילד 45 תל אביב, 03-5601114, ראשון-חמישי, שבת 24:00-19:00, שישי 24:00-18:00, לא כשר
קלואליס
בתפריט של "קלואליס" הכשרה שבמלון הילטון, תמצאו שני קינוחי שוקולד מדהימים (במיוחד לאור העובדה שהם פרווה). הקינוח ראשון הוא "גרואה שוקולד" - עוגת מוס שוקולד מריר עם פולי קקאו גרוסים, אגוזי לוז וקצפת-שוקולד לצד גלידת קוקוס טרי (57 שקלים). הקינוח השני הוא פונדנט שוקולד מריר וקואנטרו, שמוגש חם לצד סורבה הדרים וקואנטרו (57 שקלים).
הירקון 205 מלון הילטון, 03-5202127, ראשון-חמישי 23:00-19:00, לא כשר
דלאל
בתפריט של מסעדת "דלאל" הוותיקה, שבראשה עומד השף-קונדיטור ענר צלאל, תמצאו את הקינוח המושחת למדי המכונה "שפע של שוקולד". מדובר בשטרוייזל קקאו עם מוס שוקולד, אגוזי לוז מקורמלים, קציפת וניל, גנאש שוקולד חם וגלידת שוקולד. מחיר המנה הוא 54 שקלים.
שבזי 10 תל אביב, 03-5109292, ראשון-חמישי 1:00-12:00, שישי-שבת 9:00- 1:00, לא כשר
ביסקוטי
רוסלה יונה, השף-קונדיטורית של קונדיטוריית "ביסקוטי", יצרה עוגת שוקולד שמורכבת (אתם יושבים? כי אם לא, אנחנו לגמרי מציעים לכם לשבת) מעשר שכבות של עוגת שוקולד וגנאש שוקולד חלבי עשיר. עוגת פס כזו תעלה לכם 58 שקלים.
הירקון 67 אזור התעשיה בני ברק, 03-5704015, ראשון-חמישי 21:00-7:00, שישי 15:00-7:00, כשר
העצמאות 104 נווה עוז פתח תקווה, 03-5704015, ראשון-חמישי 21:00-7:00, שישי 15:00-7:00, כשר
סילו
במסעדת "סילו" מצפה לכם סופלה שוקולד קלאסי ומושחת מאוד במילוי נוזלי של שוקולד וקרם אנגלייז, קרמבל, טקסטורת מנגו, טראפלס וגלידת וניל. מחיר המנה הוא 45 שקלים.
מתחם "לה פארק" חולון, 03-5733315, ראשון-שבת 24:00-9:00, לא כשר
כביש 90
בהמבורגרייה הצפונית מציעים קינוח שוקולדי מדהים, אותה יצרה עבור המקום הקונדיטורית טל שניצר. שמו של הקינוח, ממש כמו מרכיביו, מעניין למדי ונקרא "דובי גל", והוא מורכב מבראוניז פאדג', מעליו קרם אגוזים ומוס שוקולד חלב ומעל כל זה - גלידה אמריקאית וטופינג של פופקורן קרמל, קרמל מלוח, קראנץ' שוקולד מריר ואגוזים. מחיר המנה הוא 35 שקלים.
צומת מחניים, 04-6160190, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר
פאט ויני
ב"פאט ויני" האיטלקית מציעים קינוח של קרמו שוקולד שהוא, למשעה, קינוח שעשוי משוקולד דקואז' ושוקולד פקאן עם מוס שוקולד איטלקי, קרם חמאת בוטנים, קרמבל במבה וטוויל אגוזים ושוקולד (34 שקלים).
הסולל 8 (מתחם ביג) קריית אתא, 04-9936360, ראשון-שבת, 24:00-12:00, לא כשר
גלידיום
היכל חיפאי שמגיש קינוחים מושחתים במיוחד על בסיס גלידה. בין היתר, תמצאו שם מנה של "המבורגר גלידת שוקולד" שמוגש בתוך לחמניית המבורגר שבה ה"המבורגר" עשוי מגלידת שוקולד בלגי עם רוטב שוקולד לבן וסוכריות בצבעי ירוק ואדום המדמות את הירקות (32 שקלים). מעל היצירה המופלאה הזו מושחז על קיסם כדור פררו רושה.
ההסתדרות 55 צ'ק פוסט ״סינמאל״ חיפה 04-8724743, ראשון-רביעי 22:00-9:30, חמישי 23:00-9:30, שישי 24:00-9:30, שבת 23:30-11:30, לא כשר
הלנה בנמל
השף עמוס שיאון מגיש במסעדת הדגים שלו קינוח שוקולדי ומושחת במיוחד המכונה "תענוג שוקולד ולרונה", ומורכב ממנטו שוקולד "ולרונה" מריר בשילוב פרלינה, גנאש נימוח ופירורים קרנצ'יים שיוצרים מרירות מאוזנת ומרקמים אלוהיים. את הקינוח הזה מכינה עבור המסעדה השוקולטיירית אורה שביט, ומחירו 48 שקלים.
נמל קיסריה, 04-6101018, ראשון-שבת 23:00-12:00, לא כשר
רוברטה וינ'צי
במסעדה האיטלקית שממוקמת בלב פרדס חנה כרכור, מציעים שני קינוחי שוקולד מעולים ומושחתים במיוחד. הקינוח הראשון הוא "פיצה נוטלה" שעשוי מבצק פיצה עם ממרח נוטלה, ומעל שכבה נוספת של בצק פיצה (34 שקלים). הקינוח השני הוא עוגת שוקולד עשירה עם מוס שוקולד וקרם אנגלז-קפה (38 שקלים).
אחוזה 43 פרדס חנה-כרכור, 04-6037377, ראשון-שבת 23:00-12:00, לא כשר
מריפוסה
במסעדת השף שבקיסריה, הקונדיטורית מעיין סופר יצרה קינוח נמסיס שוקולד המורכב ממלח ים אטלנטי, ספונג' קקאו, אבקת שוקולד חלב, מוס חמאה שרופה, קרם אגוזים, דובדבנים, מרנג שחור וגלידת וניל שתאזן את טעמי השוקולד ותשמור עליכם מ"אובר דוז" של שוקולד. מחיר המנה הוא 48 שקלים.
מועדון הגולף קיסריה, 04-6265000, ראשון-שבת 24:00-12:00 לא כשר
Dulce by Alice
בקונדיטוריית Dulce by Alice שבחיפה, מכינים כמה קינוחים סופר שוקולדיים ביניהם פחזניות עם קראמבל קקאו וקרם אגוזי לוז (12 שקלים), עוגת שוקולד עשירה עם דובדבנים וקינוח "אופרה" המורכב מקרם קפה-אגוזי לוז ושוקולד (22 שקלים למנה אישית).
דרך הים 6 חיפה, 054-9338383, ראשון-חמישי 20:00-8:00, שישי 15:00-8:00, כשר
המזווה בולונז'רי
במאפייה פורצת הדרך ברמת השחיתויות שנמכרות בה, תמצאו כמה וכמה קינוחי שוקולד מטורפים שארוזים בתוך קרואסון או אפילו טוב יותר - בתוך דונאט שומני. המושחת ביותר, לטעמנו לפחות, הוא דונאט שוקולד ממולא בשוקולד חלב ומצופה בשוקולד חלב. את כל הטוב הזה מקשטות מלמעלה
אצבעות שוקולד "קינדר" חתוכות. מחיר היצירה המתוקה עד מאוד הזו הוא 10 שקלים.
fashion אלון עין שמר (צמוד ל"ביגוד"), 04-6017040, ראשון-חמישי 22:00-7:30, שישי 15:00-7:30, כשר ללא תעודה
דיינר רוסה
כאן מגישים קינוח שוקולד בשם "קוקידיינר בממלכת השוקולד". הקינוח בעל השם המחייב הוא, למעשה, מוס שוקולד עם קראמבל, קרמל מלוח, קצפת וקוקילידה תוצרת בית. מחיר האושר השוקולדי הזה הוא 25 שקלים.
צומת כרם מהר"ל (מתחם דור אלון), 073-7514593, ראשון, שלישי-שבת 21:30-7:00, שני 17:00-7:30, לא כשר
Buy the way
בשני הסניפים של "ביי דה ווי" תמצאו את קינוח ה"בלאק פורסט" ("היער השחור") שהוא, למעשה, הגרסה האישית של עוגת העל המפורסמת. הקינוח המושחת מוגש בכוס אישית ומורכב ממוס שוקולד מריר, שכבה של קרם וניל, קולי דובדבן וקירש (ליקר דובדבן) שמרפדים יחדיו שכבת בצק שוקולדית ואוורירית. מחיר התענוג הקטן הזה הוא 30 שקלים.
שד' מנחם בגין כפר סבא 09-7446868, ראשון-שבת 23:00-7:00, לא כשר
צומת רעננה 09-7424600, 24/7
לולה וקובה
במסעדת "לולה וקובה", שניהול המטבח שלה עבר ממש לאחרונה לידיו של השף אביב רגב, מציעים קינוח מתוק במיוחד של טארט שוקולד שבבסיסו בצק פריך הממולא בגנאש שוקולד עם תבלינים. מחיר המנה הוא 32 שקלים.
מבוא קדם 5 הוד השרון, 09-8352312, ראשון-שישי 23:00-9:00, שבת 23:00-8:00, לא כשר
FARO
במסעדה האיטלקית החדשה, שנפתחה במהלך החודש האחרון במתחם M הדרך שבמחלף בית ינאי, מציעים מנה איטלקית מסורתית שמוגשת כאן בגרסה מושחתת במיוחד: קלצונה שוקולד וקרמבל מלוח, נוטף שוקולד, שמחירו 42 שקלים.
M הדרך מחלף בית ינאי 09-7603330, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר
קפה קדוש
ב"קפה קדוש" יצרה קרן קדוש, השף-קונדיטורית של המקום, קינוח שוקולדי מטורף שקרוי על שם בנה - "טארט אור". המנה המתוקה מורכבת מטארט במילוי קרם שקדים ושוקולד, שכבה שך קרמו שוקולד מעל, ולקישוט - דף שוקולד ומוס שוקולד בצורת חישוק (42 שקלים).
שלומציון המלכה 6 ירושלים 02-6254210, ראשון-חמישי 24:00-7:00, שישי 15:00-7:00, מוצ״ש- 24:00, כשר
מיכלי'ס
בבית הקפה-פטיסרי "מיכלי'ס", מגישים קינוח המכונה "בראוניז הונורה". מדובר בפצצת שוקולד המשלבת שתי שכבות של בראוניז וביניהם קרמו שוקולד מריר, עטופה במעטפת דקיקה של שוקולד קראנצ'י עם קרוקנט.
אם לא די בכך, אז המנה מעוטרת גם בזילוף של שאנטי שוקולד חלב, ומוגשת עם שני אבני קריספי לוז שוקולדיים ודפי שוקולד בשלושה צבעים. מחיר המנה הוא 35 שקלים.
החרט 1 מרכז עינב מודיעין-מכבים-רעות, 08-6691000, ראשון-חמישי 23:00-8:30, שישי 13:30-8:00, מוצ"ש-23:00, כשר
גסטון
במסעדת הבשרים הזו מציעים קינוח המכונה בתפריט "ביצת גסטון". מדובר בביצת שוקולד מריר במילוי מוס שוקולד חלב אוורירי והפתעה של קרם ברולה באמצע. מחיר המנה הוא 42 שקלים.
הדרים 2 מודיעין מכבים רעות, 08-926-5775, ראשון-חמישי, שבת 23:00-18:00, שישי 23:00-17:00, לא כשר
פפינו
במסעדת "פפינו" מציעים קינוח שוקולדי בשם "בוקה נגרה", או במילים אחרות - "הפונדאנט של איטליה". מדובר בעוגת שוקולד חמה במילוי שוקולד נוזלי הנאפית במקום עם ההזמנה, ומוגשת לצד גלידת דובדבני אמרנה איטלקית (42 שקלים).
היכל התרבות 49 מודיעין-מכבים-רעות, 08-9268180, ראשון-חמישי 23:00-9:00, שישי 14:00-8:30, מוצ"ש-23:00, כשר
לוצ'אנה
במסעדה האיטלקית והרומנטית למדי שבמתחם "ממילא" בירושלים, מגישים קינוח שוקולדי המורכב מעוגת בראוניז עם מוס שוקולד וקרמל בציפוי גלידת מגנום (45 שקלים).
שדרות ממילא ירושלים, 02-5021000, ראשון-חמישי 1:00-9:00, שישי 17:00-8:30, שבת 1:00-20:00, כשר
אברטו
במסעדת "אברטו" מבינים שאין דבר כיפי יותר מאשר לחתום ארוחה טובה בקינוח שוקולדי פורץ גבולות, ומציעים את הקינוח "ניחוחות של שוקולד" שמורכב ממוס שוקולד בלגי מריר וגנאש שוקולד גמיש. המנה מוגשת לצד גלידת טחינה וקרמבל שוקולד, ומחירה 45 שקלים.
שכביץ 5 גדרה, 08-6680066/0, ראשון-חמישי 23:00-18:00, שישי-שבת 13:00-9:00, 23:00-18:00, לא כשר
ג'ינג'ר
במסעדה, שמביאה לאילת את המזרח הרחוק בצלחת, מציעים קינוח שוקולד לא ממש שגרתי: סושי שוקולד. כלומר, מאקי מצופה בשבבי קוקוס ומלח גס (42 שקלים).
דרך היותר 9 אילת, 08-6372517, ראשון-שבת 23:00-12:30, לא כשר
הנגריה
במסעדתם של חגי וקרן גלבוע במושב דקל, מציעים סופלה שוקולד עשיר במיוחד שממולא בטראפלס שוקולד לבן. הקינוח מוגש לצד גלידת וניל וגנאש שוקולד חלב, אותו יוצקים על הקינוח בעת ההגשה (34 שקלים).
מושב דקל, 08-9910320, שלישי-חמישי, שבת 22:30-12:00, שישי 16:00-10:00, לא כשר
כרמים
במסעדה, שבראשה עומד השף סהר רפאל, מציעים קינוח מתוק במיוחד של עוגת שוקולד בלגי ברוטב גנאש שוקולד וכדור גלידה, מקושט בקרנצ'ים של שוקולד חלב ולבן. מחיר המנה הוא 39 שקלים.
מושבה סגולה, בכניסה למושב, 08-8505859, ראשון-שבת 24:00-9:00, לא כשר
מקס ברנר
ברשת השוקולד הישראלית מציעים מגוון קינוחי שוקולד ששוברים את כל גבולות הדמיון. בין החדשים והמושחתים ביותר שמצאנו הוא קינוח שוקולד טריו, שמורכב משלישיית קסטות שעשויות מעוגיות שוקולד בשלושה טעמים - קרם גלידת לוטוס בציפוי שוקולד בלונדיז וקוקוס קלוי, קרם גלידת פרלינה אגוזים עם פקאן סיני בציפוי שוקולד חלב ושברי עוגיות חמאה וקרם גלידת פיסטוק בציפוי שוקולד לבן ושבבי פיסטוק קלוי (69 שקלים).
דה צ'יז קייק פקטורי
ברשת עוגות הגבינה האמריקאית מציעים לחובבי השוקולד את עוגת Godiva, המורכבת משכבות של עוגת שוקולד ("גודייבה") עשירה, עוגת גבינה ומוס שוקולד. מחיר עוגה גדולה הוא 99 שקלים, ומחיר פרוסת עוגה אישית הוא 30 שקלים.
מוזס
בתפריט של רשת ההמבורגרים אפשר למצוא מבחר קינוחי שוקולד מושחתים, ביניהם גם את מוס השוקולד האהוב שידוע במרקם המוקצף והאוורירי שלו (39 שקלים) וגם את פונדנט השוקולד שמוגש לצד כדור גלידה (39 שקלים).