אל תשגעו לי את התירס: טרנדים קולינריים לקיץ
כמו באופנה, כך גם באוכל: אם בקיץ שעבר האוכל השחור בלט ובראשו הגלידה השחורה, אז עכשיו הגיע תורם של קלחי התירס המשוגעים ושל מק אנד צ'יז שנדחף לתוך לחמנייה
1. קלחי תירס משוגעים
קלחי התירס כמנה הגיעו אלינו מהמטבח המקסיקני, ואם לבחון על פי המצב באינסטוש, מדובר בצעקה האחרונה בתחום האוכל. אמנם המקסיקנים מסתפקים בצריבה על הגריל עם רוטב צ'ילי, אבל בטרנד הנוכחי נוספו גם גבינה, רוטב ותיבול, שהשילוב ביניהם לבין המתיקות של גרעיני התירס יכול להגדיר את המושג "שחיתות" מחדש.
אז מה יש לנו כאן בעצם? אוכל ילדות נוסטלגי (מי אמר "בים בם בם תירס חם" ולא קיבל?) עם טוויסט בלתי צפוי, בחסות היצירתיות של השף.
ויקי כריסטינה
ממש לאחרונה הוסיפו בטאפאס-בר הספרדי את מנת ה"מאיז בלאנקו", מנה של תירס לבן עם פונדו שעשויו מגבינות פרובולון ופימנטון. מחיר המנה הוא 32 שקלים.
מתחם התחנה נווה צדק, תל אביב, 03-7367272, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר
HIRO
ב"ראמן בר" של השף אהרוני מגישים הקיץ מנת תירס לבן עם מיונז, דבש, דיאשי (אבקת דגים) וסרירצ'ה. מחיר היצירה הזו הוא 36 שקלים.
לבונטין 19 תל אביב, *3721, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר
קלארו
בתפריט הערב המוגש במסעדת "קלארו" של השף רן שמואלי ישנה מנה ראשונה של קלחי תירס צלויים בטאבון עם חמאת בייקון, איולי שמנת חמוצה, גבינת "קדוש" ופפריקה מעושנת. מחירה הוא 54 שקלים.
הארבעה 23 פינת דוד אלעזר, 03-6017777, ראשון-חמישי 2:00-12:00, שישי-שבת 2:00-9:00, לא כשר
רוברטה וינצ'י
גם לתפריט הקיץ של "רוברטה וינצ'י" התווספה ממש לאחרונה מנת תירס מיוחדת שכוללת חמאה חומה, איולי לימוני, פפריקה מעושנת וגבינת פרמזן. התוצאה היא קלח מעט מלוח, מעט מתוק וקצת חריף. מחיר המנה הוא 42 שקלים.
אחוזה 43 פרדס חנה-כרכור, 04-6037377, ראשון-שבת 23:00-12:00, לא כשר
דוק
ב"דוק" מגישים מנה של "תירס גילי" עם איולי מיסו מחומוס מקומי, עלי תירס שרופים וטחונים, דואה ושרביל. מחיר המנה הוא 46 שקלים.
אבן גבירול 6 תל אביב, 03-6098118, ראשון-חמישי, שבת 24:00-19:00, לא כשר
2. פיצות עם טופינגז יוצאי דופן
פעם היה רק משוגע אחד בתל אביב שהכין פיצה עם טופינג משונה - "הסובל", שפותח את כוך הפיצה הקטן שלו רק בשעות הקטנות של הלילה ומגיש לבליינים התל-אביביים פיצה עם ביצה קשה.
בימים אלו אפשר למצוא לא מעט פיצריות שמתהדרות בתוספות מעניינות למדי, בהן גם פיצריית "סבא" של השף עומר מילר, שנפתחה בשדרות רוטשילד לפני כמה חודשים. הפיצרייה הייתה זו שהכריזה באופן רשמי כי הבצק הנפוליטני, הדק והאיכותי הוא כבר מזמן הסטנדרט, ומעתה אור הזרקורים יופנה לתוספות לא שגרתיות כמו אבוקדו, כרובית וסילאן.
אז כן, פיצות עם תוספות שפורצות את גבולות הדמיון הן ללא ספק הדבר החם של הקיץ (בארץ כמובן, באיטליה עדיין מסרבים לשנות את המנה האלמותית). ומה אנחנו מרוויחים כאן? את הפחמימה האולטימטיבית, האהובה והמוכרת ביותר שכולנו אוהבים לאהוב, עם שדרוג מפתיע בדמות תוספות מגוונות וטעמים ייחודיים.
FARO
ב"פארו", שאת התפריט שלה יצר השף יואב בר, מגישים פיצות נפוליטניות שנאפות בטאבון ענק. אחת מהן מגיעה עם פרושוטו וטרטופו, שמיובאים למסעדה במיוחד מאיטליה (72 שקלים).
M הדרך מחלף בית ינאי, 09-7603330, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר
דאלי
בפיצריית "דאלי" שבעיר התחתית בחיפה, ארז סלומון מגיש פיצות מבצק דק ועם קצוות מעט תפוחים. חובבי הירוקים ייהנו כאן מפיצה עם קרם תרד, בצל ירוק, במיה טרייה חתוכה לריבועים דקיקים, פרמזן ומוצרלה (42 שקלים).
המגינים 53 חיפה, 04-8623623, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר
3. מק & צ'יז שעזב את הצלחת לטובת פיצה או כריך
מק & צ'יז היא למעשה המקבילה האמריקאית לפתיתים שלנו. מדובר במנה שמורכבת מפסטה, תועפות של גבינה ורוטב שמנת, שקונה את ליבו של כל ילד אמריקאי באשר הוא (וגם של המבוגרים).
בימים אלו, מנת הצנתור האולטימטיבית נוטשת את הצלחות לטובת לחמנייה, שתי פרוסות לחם ואפילו כתוספת על הפיצה. זה התחיל בתור טרנד אינסטגרמי עולמי, וכיום כבר אפשר למצוא את השילוב הלא מתקבל על הדעת בין בצק, גבינה, שמנת ועוד קצת בצק גם אצלנו, בחמגשיות או בתוך אריזת קרטון מהודרת, כפי שנהוג להגיש את אוכל הרחוב הלוהט ביותר.
הבשורה החמה ביותר בגזרת המק & צ'יז מגיעה ללא ספק ממיזם ה-Street Food המדובר של השף גיא גמזו. ב-Nu Nu Nu - שהוא חלק מהמיזם הזה ועתיד להיפתח ממש-ממש בקרוב - יציג גמזו באופן רשמי את לחמניית המק & צ'יז ההורסת שלו, שכבר הספיקה לעשות לא מעט טיזינג בפסטיבל "תלאביביט" האחרון.
BARVAZI
בתפריט הצהריים של סנדוויצ'יית השף שפתח השף רז רהב (OCD) יחד עם קבוצת שותפים תמצאו בין השאר גם כריך מק & צ'יז, שמלבד המקרוני משלב בתוכו גם קורנדביף, חלפיניו וגאודה מעושנת. מחיר היצירה הזו הוא 41 שקלים.
טשרניחובסקי 17 תל אביב, אין טלפון, ראשון-שבת 7:30-17:00, לא כשר
Pozza
פיצה בר שנפתחה ממש לאחרונה בהרצליה, ושעל התפריט שלה חתום הפיציולו רענן נוסל (שחתום גם על התפריט של "פיצת סבא" של עומר מילר). בין מבחר הפיצות היצירתיות שמוגשות כאן יש גם פיצה עם טופינג של מק & צ'יז. כל הפיצות במקום מתומחרות בין 42 ל-79 שקלים.
בן גוריון 39 הרצליה, 09-8908050, ראשון-חמישי 4:00-17:00, שישי-שבת 4:00-14:00, לא כשר
4. משחקים עם ירקות (ולא רק במסעדות טבעוניות)
הטבעונות הולידה את סטייק הלחם של מסעדת "זכאים", השף מושיק רוט תרם לעולם המבורגר שעשוי מעגבנייה, ועכשיו תורם של כל "היפים והאמיצים" שהשנה התחילו לעשות ניסויים (מוצלחים מאוד יש לציין) בירקות.
ולא, אנחנו לא מתכוונים למסעדות הטבעוניות שמנסות להמציא יש מאין או הופכות את הירקות למתחזים. אנחנו מתכוונים למסעדות שף שמגישות ירקות בווריאציות פורצות דרך. מה הרווחנו מזה? את הירק כפי שמעולם לא הכרנו אותו.
פופינה
השף אוראל קמחי מציע במסעדה שלו מנת טרטר לא שגרתית, שעשויה מירקות שורש כבושים בבלסמי מיושן עם ערמונים, אספרגוס, "חמאת" קשיו וקרם גזר-חרדל. מחיר המנה הוא 66 שקלים.
אחד העם 3 נווה צדק, תל אביב, 03-5757477, ראשון-חמישי 23:30-18:30, לא כשר
Selas
בין 400 צמחי תבלין הגדלים על הקירות, איש הים וחובב הדגים המושבע אור גינסברג מגיש במקום שלו מדי יום רביעי תפריט דגים וסושי. בין מבחר המנות שמוגשות שם מתחבאת אחת, מעודנת ומבריקה במיוחד. מדובר ב"פפינו", מנה של רביולי מלפפון במילוי לבנה ביתית וברוטב פונזו עם שיסו, יוזו ופוריקקה. מנה פשוטה ומתוחכמת ממש כפי שהיא נשמעת, ומחירה הוא 31 שקלים.
רבי תנחום 6 שוק הפשפשים, יפו, 9653565־03 או 054-4733173, בימי שלישי-רביעי החל מ-20:00, לא כשר
CAFÉ POPULAR
ב"קפה פופולר" השף אבי ביטון מגיש שתי מנות ירק שיכבשו לא רק את ליבם של הטבעונים. מדובר על קרפצ'יו תפוח אדמה שעשוי מתפוח אדמה אפוי, שמנת חמוצה, פרמז'ן ובזיליקום (42 שקלים). וכן, יש שם גם סטייק כרוב.
דיזנגוף 197 תל אביב, 03-5552020, ראשון-שבת 24:00-18:00, לא כשר
5. מילקשייקים מוגזמים
הוא עלה ארצה יחד עם מנות אמריקאיות נוספות דוגמת ההמבורגר והפנקייק, ואפילו נחשב ללהיט גדול בתפריטים של "קפולסקי" ו"אפרופו", שם הוגש בתוך כוס מעוטרת בסירופ שוקולד.
הקיץ הזה נראה כי המילקשייק מתפשט לכל עבר: מושחתים וגם טבעוניים, הכל הולך.
גודנס
ב"גודנס" הטבעונית הושקה לאחרונה סדרת מילקשייקים המבוססים על גלידת סויה. הם מגיעים עם קצפת, שברי עוגיות, שוקולד, רוטב טופי והרבה הפתעות, ויש ביניהם גם מילקשייק במבה אדומה ומילקשייק מסטיק (32 שקלים).
קינג ג'ורג' 41 תל אביב, 03-9384499, ראשון-חמישי 23:00-12:00, שישי 24:00-12:00, שבת 23:00-18:00, לא כשר
פטיטו פיצריה
גם ב"פטיטו" - האחות הקטנה של "טיטו איטליאנו" - השיקו קולקציית מילקשייקים חדשים, בהם מילקשייק עוגיות, תותים בשמנת ושוקולד שעשוי מגלידה של "וניליה" (15 שקלים).
קניון גבעתיים, אין טלפון, ראשון-חמישי 22:00-12:00, שישי 16:00-12:00, שבת 22:00-12:00, לא כשר
AGLIDA
בממלכת הגלידות של רמת ישי מכינים מילקשייקים פורצי דרך מגלידה או מהיוגורט שמייצרים במקום, שאליהם משודכות תוספות מתוך מבחר הכולל לא פחות מ-40 סוגים שונים. עלות המשקה 25 שקלים, והוא יכול להיות מילקשייק מלגה רום, צימוקים ושוקולד קרמל, מילקשייק תאנים בשמנת ואגוזי מלך ועוד.
אזור תעשייה רמת ישי, 04-8717179, ראשון-רביעי, שבת 1:30-9:00, חמישי 2:00-9:00, שישי 3:00-9:00, לא כשר
לנדוור
ברשת השיקו לאחרונה שני משקאות "פריקשייק" (מהמילה "פריק" ולא פרי, שהם פרי יצירתו של השוקולטייר עודד ברנר); קרמבו שייק על בסיס של ביסקוויט עם גנאש שוקולד ומילקשייק בטעם קרמבו עם קצפת ושוקולד חם (29 שקלים) ו"לונה פארק" - פריקשייק וניל וסוכריות צבעוניות עם שערות סבתא צבעוניות ורוטב פירות יער (29 שקלים).
להשיג בסניפי הרשת