שתף קטע נבחר
 

בחזרה ממרוקו: מתכונים של אבי לוי

סטייק בורי ברוטב עגבניות חריף, ארטישוק ירושלמי בזעפרן וגם כדורי ספינג' בסירופ דבש: השף אבי לוי מפנק עם שלושה מתכונים מהמטבח המרוקאי

 

 

צפו: כך תכינו ספינג' כמו אבי לוי    (צילום: גיל יוחנן )

צפו: כך תכינו ספינג' כמו אבי לוי    (צילום: גיל יוחנן )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

כדורי ספינג' בסירופ דבש

המצרכים:

1/2 ק"ג קמח מנופה

1/2 כף שמרים יבשים

1/2 כפית סוכר

1 כפית מלח

400 מ"ל מים (לא רתוחים)

 

להגשה -

מעט סוכר לבן

מעט דבש

1 מיכל שמנת מתוקה

מעט אבקת סוכר

השף אבי לוי מכין אוכל מרוקאי (צילום: גיל יוחנן)
השף אבי לוי מכין אוכל מרוקאי(צילום: גיל יוחנן)

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת תערובת אחידה, או לחלופין לשים במיקסר עם וו לישה עד לקבלת בצק דליל.
  2. מעבירים את הבצק לשק זילוף, ומזלפים כדורים למחבת עם שמן עמוק (גוזרים את הבצק ישירות משק הזילוף אל השמן בעזרת מספריים, בזהירות רבה).
  3. מטגנים את הכדורים עד להזהבה, ומוציאים לקערה לצינון.
  4. מערבבים היטב את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה ובמרקם חלק (אפשר גם להשתמש במיקסר, למי שמעוניינים לזרזר את הפעולה).
  5. כשהכדורים מגיעים לטמפרטורת החדר, מגלגלים אותם בסוכר, מזלפים מעל מעט דבש ומגישים לצד הקצפת המוכנה.

 

סטייק בורי ברוטב חריף של עגבניות שרי וחומוס

השילוב של דג טוב עם לחם טרי ורוטב עמוק וחריף (וכמובן, גם לימון טרי), הוא השילוב המושלם במזג האוויר החורפי שבחוץ.

 

המצרכים (ל-4 סועדים): 

4 חתיכות של סטייק בורי עם העצם (כדי להוסיף עוד טעם לתבשיל, מומלץ להכניס את הראש של הדג לרוטב במהלך הבישול)

8 שיני שום מעוכות

20 עגבניות שרי תמר חצויות

4 פלפלים חריפים חצויים

1 כף רסק עגבניות

1 כוס מים

1/2 כוס גרגירי חומוס, אחרי בישול

1 כף אריסה לבישול

מלח גס - לפי הצורך

1 כוס כוסברה, קצוצה גס

מיץ מלימון אחד טרי 

1/2 כפית זרעי קימל

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית כמון

5 כפות שמן קנולה

השף אבי לוי מכין אוכל מרוקאי (צילום: גיל יוחנן)
השף אבי לוי מכין אוכל מרוקאי(צילום: גיל יוחנן)
 

אופן ההכנה:

  1. במחבת גדולה עם שמן מטגנים את שיני השום עד להזהבה. מוסיפים את עגבניות השרי החצויות, ומטגנים במשך כ-3 דקות נוספות. מוסיפים לתערובת כף רסק וכף אריסה, ומערבבים היטב.
  2. מוסיפים את הכוסברה, את התבלינים, את הפלפלים החריפים, הלימון וגרגירי החומוס ומערבבים היטב.
  3. לבסוף, מוסיפים את חתיכות הדג, מכסים את המחבת ומבשלים במשך 30 דקות על אש נמוכה.  

 

ארטישוק ירושלמי בזעפרן (בטטה קסבייה)

המצרכים (ל-4 סועדים):

1 ק"ג ארטישוק ירושלמי (בטטה קסבייה), ללא הקליפה

2 בצלים גדולים, פרוסים לסלייסים

2 כוסות כוסברה, קצוצה גס

מלח - לפי הצורך

2 כפיות פלפל גרוס

1 כפית כורכום

1 ליטר ציר עוף

או

ציר ירקות

או

מים

5-4 חוטי זעפרן איכותי

5 כפות שמן זית איכותי

השף אבי לוי מכין אוכל מרוקאי (צילום: גיל יוחנן)
השף אבי לוי מכין אוכל מרוקאי(צילום: גיל יוחנן)

אופן ההכנה:

  1. בסיר רחב עם שמן זית מטגנים את הבצל עד להזהבה יפה.
  2. מוסיפים את הארטישוקים, ומטגנים יחד עם הבצל על אש גבוהה עד שהארטישוקים מקבלים גוון זהוב (בערך 10 דקות תוך כדי ערבוב). מוסיפים את הכוסברה ומערבבים. מתבלים במלח, פלפל וכורכום ומערבבים שוב.
  3. מוסיפים לסיר את שערות הזעפרן, יוצקים פנימה את הציר או את המים ומנמיכים את הלהבה. מבשלים על להבה נמוכה עד לריכוך הארטישוק (על מנת לבדוק זאת הכי טוב זה להכניס מזלג לתוך הארטישוק, ולבדוק את מידת העשייה שלו). 
  4. לפני ההגשה, מסדרים את הארטישוקים והבצל בצלחת הגשה, מקשטים בכוסברה וסוחטים לימון מעל. מגישים מיד.

 

אבי לוי הוא השף של מסעדת "המוציא" בירושלים

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
מתכונים מהמטבח המרוקאי
צילום: גיל יוחנן
מומלצים