לא מפסיקים להיפתח: 21 מקומות חדשים בארץ
בית קפה חדש בשכונת התקווה, שלוש מסעדות איטלקיות חדשות ביפו, בחיפה וברמת השרון, כנאפה בר חדש בפלורנטין, בר אוכל חדש על כיכר דיזינגוף, בר מקסיקני בגבעתיים ובית קפה צמחוני בפרדס חנה: 21 בתי אוכל שנפתחו השבוע בארץ
פאן קון מנטקה
סוף סוף משהו מעניין קורה בקולינריה שלנו, ועוד על חורבותיה של מסעדת "החלוצים 3", שנסגרה במפתיע לפני כ-11 חודשים: ביום חמישי האחרון נפתח שם מקום חדש בשם "פאן קון מנטקה" ("לחם וחמאה" בספרדית) - בית אוכל לטיני שמציע תפריט המשלב בין המטבח הספרדי למטבח המקסיקני.
בעלי המקום הם המסעדנים אסי לוי ושיר ויזר (בעלי מסעדת "בבי" בבן יהודה בתל אביב), ועל המטבח הופקד השף קרלוס סלמון (״שילה״, ״בלבוי״ ו״לה אוטרה״), שיצר כאן תפריט הכולל מנות מחומרי גלם לא שגרתיים כמו שורש יוקה, פלנטין, קקטוסים כבושים ועוד. בין היתר, תוכלו לטעום שם סלט קטלוני עם תרד, בצלים חמים וחרוכים, צנונית כבושה וויניגרט קטלוני על בסיס אנשובי וחומץ פדרוחימנס (42 שקלים), מנה של וובוס אבואלו - ביצה רכה על צ׳יפס יוקה עם אבקת פחם תירס (32 שקלים), טורטה בקלה - דג קוד בחלב ואיולי פימנטון (34 שקלים) וסלט נופאלס עם קקטוס טרי וכבוש, כוסברה, מוס אבוקדו ומנצ׳גו (52 שקלים).
מנות נוספות בתפריט הן: פידאוס בשר סרטנים, שהיא הפאייה של דרום ספרד עם אטריות קצרות קלויות בציר סרטנים וזעפרן, קוביות אבוקדו וצ'יצרון דה פויו (56 שקלים) וטרטר טלה עם קקטוס מוחמץ, שמן צ'וריסו אדום, קציפת חלמון, ליים וצ׳יפס פלנטיין (58 שקלים).
בגזרת הבשר, מציע התפריט מנה של טלה על טמאלה - מנה של חלקי פנים צרובים בדמי גלאס צ'יפוטלה, סלסה שרופה וקינואה תפוחה (78 שקלים), מנת לחי עגל מזוגג במולה נגרו (84 שקלים) ואוקטופוס מבושל ביין אדום על גרגירי חומוס ספרדי עם שמן פימנטון, ריבת חלפיניו וירקות חרוכים (78 שקלים).
החלוצים 3 תל אביב, ראשון-שבת 23:00-18:30, לא כשר
ג'ניה
בר-מסעדה חדש שנפתח על כיכר דיזינגוף, במקום שבו פעלה בעבר המסעדה האיטלקית "טרטוריה". המקום, שקרוי על שמה של האדריכלית ג'ניה אוורבוך, שהייתה זו שתכננה את כיכר דיזינגוף בתחילת המאה ה-20, שייך לשלושה שותפים: יונתן לוין, עודד טמיר וארז אביב, שבבעלותם גם בר ה"רובינא" שפועל בסמוך לתיאטרון הבימה.
ב"ג'ניה" יש 170 מקומות ישיבה, חלקם סביב שולחנות עגולים ואינטימיים יותר, חלקם סביב שולחנות בר גבוהים וחלקם סביב שולחנות ארוכים המתאימים לקבוצת סועדים גדולה.
על התפריט במקום אחראי השף אסף קוזוחובסקי ("גושן", "גזטה"), והוא כולל מנות כמו סביצ'ה סלרי (52 שקלים), רביולי סלק בטטה (39 שקלים) ו"שרימפס בחלב אימו" - שרימפס ברוטב ציר סרטנים עם ג'ין ונענע המוגש לצד צ'יפס סלרי (57 שקלים).
בן עמי 11 תל אביב, 03-9661085, ראשון-חמישי 2:00-18:00, שישי-שבת 2:00-12:00, לא כשר
קפה הודיה
בית קפה חדש שנפתח לאחרונה בשוק התקווה בתל אביב על ידי הבעלים של מסעדת "הקובייה" המדוברת, הפועלת גם היא בשוק התקווה - שי אלפסי (שעבד בעברו כמנהל תפעול במסעדות של המסעדן צביקי עשת) וחברו מזה 13 שנה, ג'לאל סלאם (שעבד, בין השאר, במסעדות של שגב משה ומאיר אדוני). השניים, מנסים לעורר שכונת התקווה המנומנמת בעזרת חווית בילוי תל אביבית, כמו זו שמתקיימת במרכז העיר.
בית הקפה עצמו, להבדיל מהמסעדה הבשרית, הוא חלבי, ובתפריט שלו אפשר למצוא מנות שוק עדכניות, ארוחות בוקר, כריכים, סלטים ומאפים, שיוצאים מהמטבח הפתוח בצורות הגשה מדליקות ולא שגרתיות. בין היתר, תוכלו לזלול שם סינייה גבינות אפויה (44 שקלים), מבחר מאזטים של בוקר (34-22 שקלים) ומאפים כמו פאטייר עשבי תיבול ובצל (36 שקלים) ולחמעג'ון גבינות ותרד (34 שקלים).
והשוס - בשעות בערב הופך בית הקפה לבר קוקטיילים, שבתפריט שלו יש מאזטים יצירתיים והרבה אלכוהול.
הודיה 21 שוק התקווה תל אביב, 03-9578333, ראשון-חמישי 16:00-7:30, 24:00-19:00 כשר ללא תעודה שישי 7:30-15:00
פינטו
טרטוריה איטלקית מודרנית שנפתחה לאחרונה ביפו. מדובר בצלע השלישית בקבוצה הקולינרית שכוללת את "ניסו", הפועלת בתוך המבנה בו פועל גם בית הספר למשחק "ניסן נתיב", ו"מרקו", שנמצא בחלל יפואי עתיק בפאתי שוק הפשפשים.
בבוקר, תוכלו ליהנות כאן מקפה טוב וארוחת בוקר איטלקית קלאסית או מ"טרמיציני" (כריכים בלחם קסטן). בהמשך היום, מגישים כאן פסטות אותן אפשר לשדך לאיזה רוטב שרוצים, לצד מאזטים ואנטיפסטי.
אחרי הצהריים, כפי שנהוג באיטליה, מגישים כאם תפריט "אפריטיבו" שכולל דליקטסים איטלקיים 'טנים ואיכותיים, ובערב יש תפריט מיוחד המציע מנות קלאסיות מהמטבח איטלקי. כשתסיימו לזלול, תוכלו לקנות גם לרכוש הביתה סוגים שונים של אנטיפסטי, מאזטים, גבינות, נקניקים ויין.
בית אשל 9 תל אביב, 03-6157076, שעות הפעילות של פינטו בתקופת ההרצה ראשון-שבת 17:00-10:00
קפה הצבי
בית קפה חדש שנפתח לאחרונה במתחם "אורוות האומנים" בפרדס חנה. מאחורי המיזם הזה עומדים שלושה שותפים: ניר ויימן (הבעלים של מסעדת ״מל ומישל״ ושל מתחם הקונטיינרים בבורסת היהלומים ברמת גן), אחיו יניב ויימן ואשתו, מור ריסין ויינמן.
התפריט שם הוא חלבי עם אג'נדה בריאותית, וכולל מנות טבעוניות וצמחוניות, מנות ללא גלוטן ומנות ילדים. מנת הדגל של המקום היא "המנה הכנענית" שמורכבת ממסבחה של עדשים כתומות עם פול מצרי, סלסה אדומה ולימון כבוש, המוגשים לצד מאפה ממולא בתרד בר וסלט אישי ליד (38 שקלים).
עוד תמצאו בתפריט: כריכים מלחמי מחמצת ומקמח כוסמין (28 שקלים), קישים במגוון מילויים, מרקים (38-28 שקלים), קרואסון במילוי גבינת פטה ומנצ'גו (34 שקלים) ותבשיל ירקות ברוטב קארי, שגם את הרוטב שלו מגדלים בגינת הירק שבמקום (38 שקלים). בגזרת הקינוחים, עליהם אחראית הקונדיטורית אורלי הצבי, תמצאו מגוון מאפי שמרים ועוגיות.
המקום עצמו כולל כ-40 מקומות ישיבה, ובחצר החיצונית יש 100 מקומות נוספים. הוא מעוצב בסגנון רטרו עם רהיטי וינטג', והמטבח הוא "פוד טראק" עם חזית המעוצבת גם היא בסגנון רטרו. מדי שבוע, בימי רביעי, נערכות שם הופעות של אומנים שונים, ובימי שני מקיימים שם את "ימי שני ילדותי" הכוללים הפעלות לילדים ושעת סיפור. ובכלל, בית הקפה הזה ידידותי במיוחד למשפחות ולילדים קטנים בפרט, ומציע הרבה משחקים, צעצועים ואווירת שנטי נעימה.
אורוות האומנים פרדס חנה כרכור, 04-6595222, ראשון-שלישי 18:00-8:30, רביעי חמישי 21:00-8:30, שישי 15:00-8:30,
שגב בולס
מסעדת קונספט חדשה של השף שגב משה, שנפתחה ממש לא מזמן במתחם "שרונה מרקט" בתל אביב. במקום, מגישים קערות אוכל המשלבות בין כל המטבחים האסייתיים ומורכבות מחמישה מרכיבים בסיסיים: ירקות מבושלים - צלויים או טריים, דגנים מלאים, דגים, בשר או טופו, גרעינים או אגוזים, עלים, נבטים ורוטב לבחירה.
מחיר כל קערה כזו הוא 37 שקלים, עם אפשרות לקבל את הקערות כפי שהן רשומות בתפריט או להרכיב אותן לפי טעמכם האישי. אם תבחרו באפשרות השנייה, תוכלו לבחור בין קערה יפנית על בסיס סטיקי רייס, קערה תאילנדית על בסיס אטריות זכוכית ופפאיה ירוקה, קערת בריאות כפרית על בסיס קינואה שחורה ולבנה וקערת בריאות ישראלית על בסיס עדשים שחורות.
קלמן מגן 3 שרונה מרקט תל אביב, 077-4142025 שלוחה 4, ראשון-חמישי 18:00-10:00, לא כשר
KANAFANJI
כנאפה בר חדש, שנפתח לאחרונה במתחם המגדלים העגולים שבפאתי שכונת פלורנטין. במקום, שנראה יותר כמו בוטקה משודרג מאשר כמו דוכן אוכל, מציעים קונוס קדאיף במילוי קרם טחינה, חלווה או נוטלה, מאפה ווארבת ממולא בפיסטוק הנמכר לפי משקל ומלבי שמוגש על קדאיף.
יש כאן גם כנאפה טבעוני, כנאפה קדאיף ובקלאווה טורקית (20 שקלים למנה אישית). מנה אישית של כנאפה תעלה לכם 22 שקלים, ואם תרצו - תוכלו להוסיף לה גם גלידת מסטיקא (תמורת תוספת של 10 שקלים). לקינוח, מציעים כאן מלבי וסחלב (15 שקלים).
אבל עם כל הכבוד לכל אלו, המנות המעניינות באמת כאן הן ה"בין נארן", שהיא כנאפה קרה המורכבת משכבות קדאיף ממולאות בשכבת קרם חלב מוקצף ומנת ה"חדוד אל סית" שעשויה מבצק פריך. בגזרת השתייה, תוכלו להזמין כאן קפה מבושל בפינג'אן ויין מתוך תפריט יינות מגוון.
מעון 1 רביעיית פלורנטין תל אביב, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר
Frida Bar
בר חדש שנפתח לאחרונה בגבעתיים (על הגבול עם שכונת "נחלת יצחק" התל אביבית) על ידי יהודה ג'אן וכפיר סוויסה, בני דודים שאוהבים את מקסיקו אהבת נפש והחליטו להביא אותה לפה. על התפריט שם חתום השף אלעד לוי, וכיאה למקום המזוהה עם התרבות המקסיקנית - הקירות שם צבועים בצבעים עזים, הרהיטים צבעוניים והעיצוב כולו נעשה בהשראת האומנית המקסיקנית, פרידה.
בתפריט יש מנות מהמטבח המקסיקני כמו טאקו עם נתח עוף (48 שקלים), פלטת בשרים עם קבבונים, צ׳וריסו, מניפת סינטה וירקות שרופים (72 שקלים) וגם נאצ׳וס, כמובן (33 שקלים). מהבר יוצאים קוקטיילים שמוגשים בכוסות צבעוניות ומשוגעות (47-43 שקלים) והמוזיקה - גם היא בהתאם.
עליית הנוער 39 גבעתיים, 054-7232316, ראשון-חמישי, שבת 2:00-18:00, כשר
קפה לוגאנו
בית קפה חלבי וכשר שנפתח ממש לאחרונה ברמת אפעל. בתפריט, עליו חתום השף דניאל שליט, יש ארוחת בוקר בסיסית (36 שקלים) וארוחת בוקר מפנקת (66 שקלים ליחיד או 119 שקלים לזוג), שקשוקה (55 שקלים), בנדיקט (66 שקלים), קרוק מדאם (49 שקלים) ו"צרפוקאי" - קרואסון עם לימון כבוש, ביצה קשה, חציל קלוי וטחינה.
מבחר המנות הראשונות כולל ארנצ'יני ו"אבו נאפחה", שהם כיסוני גבינה שמוגשים מעל עלי אורוגולה (44 שקלים), וגם פוקצקות, סלטים, פסטות וכריכים שונים (59-42 שקלים).
החוגה 2 רמת אפעל, 077-4070604, ראשון-חמישי 23:00-8:00, שישי 14:00-8:00, חלבי כשר
Pizzeria Talpiot
טרטוריה איטלקית חדשה שנפתחה בשוק תלפיות בחיפה, ומציעה פיצות נפוליטניות, פסטות טריות שמיוצרות במקום, סלטים ומאפים איטלקיים. בתום תקופת ההרצה, יתווספו לתפריט גם מנות דגים ופירות ים ובחמישי-שישי יוגשו גם ארוחות בוקר.
מחירן של הפיצות כאן הוא 35 שקלים, והן יכולות להגיע עם תוספות כמו פרשוטו פרמה, אנשובי אורטיז וארטישוקים טריים (14-7 שקלים לתוספת). לצידן, אפשר לזלול כאן גם סלטים וקינוחים כמו טירמיסו, למשל.
המקום עצמו הוקם על ידי השף תומר אברג'ל ("הוטל מונטיפיורי", "סושיאל קלאב") ובת זוגו, מינה צינובר, בעלת "קפה נונה" הצמחוני שפועל בטכניון, שם גם פותח הבצק המיוחד ממנו מיוצרות הפיצות במסעדה.
סירקין 30 חיפה, 04-9071727, שני-חמישי 22:00-12:00, שישי 18:00-10:00, לא כשר
גוני
ונישאר באיטליה: "גוני" היא מסעדת שף איטלקית המשלבת גם אלמנטים של פטיסרי צרפתי, שהוקמה על ידי השפית גוני בורשטיין ופועלת ברמת השרון. במקום, יש גם חנות שבה אפשר לרכוש דליקטסים מאיטליה ומצרפת. בחנות הפטיסרי הצמודה למסעדה, מציעה בורנשטיין קינוחי ויטרינה, עוגות בחושות וקונפיטורות מיוחדות מעשה ידיה.
בתפריט ההרצה של המסעדה יש מנות כמו רביולי קרם ריקוטה עם כמהין, פטריות וחלמון חי ברוטב חמאת מרווה (61 שקלים), ריזוטו על בסיס ציר בקר ויין לבן עם פטריות שמפיניון, פורצ'יני ופרמזן (45 שקלים) וכדורי קרם פולנטה עם פטריות מוקפצות ורוטב ארביאטה (47 שקלים). חובבי הפסטות ימצאו שם פסטות טריות עם מגוון רטבים שמכינים במקום, ולצידם יש גם פיצות כמו פיצה עם גבינת בוראטה (67 שקלים).
בגזרת הקינוחים יש קלאסיקות מוכרות כמו טירמיסו, וגם קינוחים מיוחדים יותר כמו פטוצ'יני שוקולד ברוטב וניל עם דובדבני אמרנה (55 שקלים) וקרם ברולה בסגנון איטלקי עם פירורי לחם ופלח לימון (45 שקלים).
סוקולוב 79 רמת השרון, 03-5471392, שעות פתיחה לתקופת ההרצה: 22:00-18:30, לא כשר
Mattarello
מאפייה ובית קפה שנפתחו בסוף השבוע האחרון בקיבוץ עין זיון שבצפון הרחוק על ידי עדי פרץ, צלם במקצועו. במאפייה, מציע פרץ חלות יצירתיות כמו, למשל, חלה במילוי מוצרלה ועגבניות מיובשות, לצד עוגות שמרים, מגוון סוגי לחמים (20-18 שקלים) ומאפים נוספים.
בבית הקפה, שכולל 28 מקומות ישיבה, יש תפריט שמתבסס על מוצרי המאפייה הסמוכה לצד קפה איכותי, בריושים וקרואסונים, סלטים ומנות נוספות כמו סביח מפורק.
קיבוץ עין זיון, 054-2468019, ראשון, רביעי-שבת 17:00-9:00, כשר ללא תעודה
Buti & CO
ואם עוד לא נמאס לכם מכיכר דיזינגוף, אז הנה מקום נוסף שנפתח שם לאחרונה ומציע כריכים שווים, מאפים, סלטים, מרקים ומוצרי מעדנייה בשיטת grub & go. העיצוב במקום אירופאי למדי וכולל עשרה שולחנות, לאלו שמעוניינים לשבת ולא לקחת איתם את האוכל לדרך.
את Buti & CO הקימה קבוצת יזמים חדשה שכוללת ארבעה שותפים, וזהו המקום הראשון שלהם. בפריט, הם מציעים כריכי ביס, כריכים בלחמניית פרעצל וכריכים גדולים בבגט, עם גבינות, עם בשר וגם טבעוניים. מלבד הכריכים, יש שם גם מרק משתנה כמו מרק מיסו, דלעת או עדשים, וגם דילים שכוללים מרק קטן עם כריך (39-35 שקלים).
מומלץ במיוחד לטעום כאן את "כריך בוטי" - כריך אנגלי עם נקניקיות וצ׳יפס, שמוגש כאן באינטרפטציה מקומית עם סינטה, תפוחי אדמה בתנור וקורנישונים (30 שקלים). כריך נוסף ומומלץ במיוחד הוא "כריך שוקרוט" שמוגש בתוך פרעצל וכולל תבשיל כרוב וירקות שורש בבישול ארוך ושלושה סוגי נקניקים (22 שקלים).
בגזרת השתייה, מציעי במקום מיצים סחוטים, משקאות של "קפה אדמונד" וקפה סנטוס ברזילאי 80% ערביקה.
כיכר דיזינגוף 4 תל אביב, ראשון-חמישי 19:00-7:30, שישי 17:00-7:30, שבת 17:00-8:00, לא כשר
מסטינג
בית אוכל חדש וכשר שנפתח לאחרונה במרכז "עזריאלי חולון", ובו מציעים קערות שף ישראליות ומנות מהמטבח ים-תיכוני נמודרני. פירוש השם "מסטינג" הוא כלי המזוהה עם ארוחות הפועלים של פעם, וכיאה לכך כל המנות במקום מוגשות בכלי "מסטינג".
בין היתר, תמצאו כאן "מסטינג צ׳יקן", "קריספי סטריפס", "מסטינג בקר וירקות" ויש גם מנה עם טופו (52 שקלים) ומנה עם דג (64 שקלים). כל המנות מוגשות לצד סלט, צ'ימיצ'ורי פיקנטי וגוואקמולי ביתי.
הרוקמים 26 קניון עזריאלי חולון, ראשון-חמישי 17:00-12:00, כשר
Secret burger
את ההמבורגר הבא תוכלו להזמין רק באמצעות הוואטצסאפ, ורק במשך 3 שעות ביום. ואם זה לא מספיק - יש גם מינימום הזמנה, כך שאם במקרה תחליטו להזמין רק המבורגר אחד - כנראה שיסרבו לכם בנימוס (או שלא בנימוס).
מה תוכלו להזמין? ארוחה זוגית שתעלה לכם 189 שקלים וכוללת שני המבורגרים במשקל 220 גרם כל אחד, שעשויים מנתחים "סודיים" (!) שביקרו במעשנה לפני שהתאחדו יחד לכדי קציצה, ולצידם תוספות שנקראות בתפריט - "צ'יפס אחר", "כרוב מפגר", "סלט ביצים לרייר", קטשופ אורגני, איולי קונפי שום, צ׳יפוטלה ובצל מטוגן.
המיזם המעניין עד כדי מוזר ובלתי שגרתי הזה, מתאים במיוחד למי מכם שמשתדל להימנע משיחות טלפון או יותר טוב - משיחות פנים מול פנים. אגב, השמועה טוענת כי מדובר באחד מההמבורגרים הטובים בתל אביב.
להזמנות: 051-5050145, ראשון-שבת 21:30-18:30, לא כשר
Layla במלון THE DEN בבנגלור
חדשות טובות לטסים לאזור ה"סיליקון ואלי" של הודו, הלוא היא בנגלור - בירתה של מדינת קארנאטקה שבהודו: בימים אלה ממש, במלון THE DEN מרשת מלונות "דן", נפתחה מסעדת שף חדשה בניצוחו של השף רועי סופר, שעל פתיחתה הצפויה סיפרנו לכם ממש לא מזמן.
המסעדה, שממוקמת בקומת הגג של המלון, כוללת מטבח פתוח עם טאבון ומציעה מנות מהמטבח הים-תיכוני המודרני כמו: לוקוס מקומי עם משחת פלפלים ותבלינים, עטוף בעלי גפן וצלוי בגריל פחמים, טאבולה כרובית ועשבים ברוטב ויניגרט שקדים, אוסבוקו טלה, ריזוטו טבעוני, אניולטי תרד וריקוטה וגם סרדינים ממולאים.
WHITEFIELD, בנגלור, הודו
Roza cheese
מעדניית גבינות ויין חדשה בבעלות הילה קליינמן, שמציעה מבחר מוצרים שכל פודי באשר הוא, ימצא בו עניין. בין היתר, אפשר למצוא שם חמאת כמהין ומגוון רטבים וממרחים מאיטליה, וכ-100 סוגי גבינות מיובאות, ביניהן: מוצרלה דה באפלו, גרוייר שוויצרית, קומטה מצרפת, גבינת טום מחבל הבאסקים, רוקפור פפיון מצרפת וגם בוראטה דה באפלו מחבל פוליה שבאיטליה.
מלבד הגבינות, מוכרים שם גם דגים כבושים כמו אנשובי מטוסקנה, שמן זית איטלקי, פסטות, יינות בוטיק ישראליים, מגוון סוגי חומץ ושוקולדים של יצרנים מובילים.
מחירים לדוגמא: ליטר שמן זית - 46 שקלים, פרמג'יאנו רג'יאנו - 10.50 שקלים ל-100 גרם, וצ'דר המיובא מאנגליה - 9 שקלים ל-100 גרם.
האומנות 5 נתניה, 09-7898081, ראשון-חמישי 19:00-10:00, שישי 14:00-9:00, כשר
ההמבורגר של שגב
אחרי ההצלחה המסחררת של ההמבורגרייה הצנועה שלו באזור תלפיות בירושלים, ניסים שגב מגיע למרכז העיר ומתמקם בשוק מחנה יהודה, שהפך בשנים האחרונות לאזור הבילויים הכי תוסס בבירה.
לצד ההמבורגרים, ציע שגב בסניף החדש גם סטייקים, כריכים, סלטים בשריים, אלכוהול וקינוחים.
בתפריט יש המבורגר קלאסי (53 שקלים כולל צ׳יפס ושתייה) והמבורגר בהרכבה עצמית (35 שקלים), כשההמבורגר הרגיל (במשקל 200 גרם) יעלה שם 29 שקלים.
עוד בתפריט: מבחר המבורגרים מיוחדים כמו "שגב מפנק" עם כבד אווז (69 שקלים) ו"שגב מעושן" עם חזה אווז מעושן (55 שקלים). מנות נוספות הן סנדוויץ' אנטרקוט (39 שקלים), סלט עוף (39 שקלים), סנדוויץ' אסאדו מפורק (49 שקלים) וכאמור, מבחר סטייקים (פריים ריב במשקל של 100 גרם, יעלה שם 49 שקלים)
השקמה 6 שוק מחנה יהודה, 02-5910771, ראשון-חמישי 24:00-11:00, שישי 15:00-11:00, מוצ״ש-24:00, כשר
צ'יספטאר
רשת "צ׳יפסטר" ההולנדית חוזרת לרחוב בן גבירול בתל אביב, ותוך כדי מתכננת להקים סניפים נוספים ברחבי הארץ. את הצ'יפס יגישו כאן עם רטבים כמו תערובת בצל קצוץ, חלפיניו, מיונז-קארי, מקסיקנה, אלף האיים, שזיפים בטעם חמוץ-מתוק, ויניגרט הדרים, ברביקיו ושום שמיר.
עוד בתפריט סדרת "מיוחדים" שכוללת צ'יפס עם תוספת זעתר או שומשום. עבור קונוס קטן שכולל 220 גרם צ׳יפס, תשלמו שם 16 שקלים, קונוס בינוני עם 440 גרם צ׳יפס יעלה לכם 22 שקלים וקונוס ענק עם 900 גרם צ'יפס מתומחר ב-29 שקלים.
אבן גבירול 85 תל אביב, ראשון-חמישי 24:00-10:00, שישי 16:00-10:00, מוצ״ש-24:00, כשר
NAGISA
הרשת האסייתית המונה תשעה סניפים בפריסה ארצית, מתרחבת ומשיקה סניף חדש במתחם סוהו שבנתניה. הסניף משתרע על פני 300 מטרים, כולל 120 מקומות ישיבה ומציע תפריט עסקיות, שירותי טייק אווי ומשלוחים.
מפי 5 נתניה, 077-7000333 שלוחה 9, ראשון-חמישי 23:30-12:00, מוצ״ש-23:30, כשר
שגב קראנצ' בורגר
אחרי הסניף הראשון במתחם ה"סינימה סיטי" שבראשון לציון, השף שגב משה משיק את הסניף השני של רשת "שגב קראנץ' בורגר", הפעם בסמוך למסעדת השף "משה שגב" בבאר שבע.
במקום, מגישים המבורגרים עם תוספת קראנץ' ייחודית, וצ'יפס עם תערובת תבלינים יוצאת דופן. התכנון הוא לפתוח בשנה הקרובה שני סניפים נוספים של הרשת בארץ, ועוד שלושה סניפים מעבר לים - בטיוואן, ביפן ובתאילנד.
בכל הסניפים, בדומה לסניף הראשון ולסניף החדש בבאר שבע, מוצעת ארוחת קראנץ' בורגר הכוללת המבורגר מבשר בקר במשקל של 200 גרם עם ירקות וחוטי אורז מסולסלים וקריספיים, צ'יפס לבחירה ושתייה (מחיר הארוחה הוא 49 שקלים).
יש שם גם מבחר תוספות כמו חציל וטחינה, תירס מעושן וכוסברה, גואקמולה וחלפיניו חריף, כתף בקר וטבעות בצל צלויות ואפילו ממרח פטריות כמהין, נקניקיות צ'וריסו ושניצל פריך (15-7 שקלים לתוספת).
אזור התעשייה קרית יהודית, ברוך קטינקא 2 באר שבע, ראשון-שבת 23:00-12:00, לא כשר
צ'אנג בה
המסעדה התאילנדית מהעיר התחתית בחיפה שנמצאת בבעלות השותפים - השף עידן ליפשיץ וליאור גולן (מסעדת "בלה"), מתרחבת ומקימה סניף שני, הפעם ביקנעם. הסניף עתיד להתמקם איפה שעד לא מזמן פעלה מסעדת "ממבו", והפתיחה עצמה צפויה להתרחש בחודש מרץ הקרוב.