שתף קטע נבחר
 

ארוחות הבראנץ' החדשות

מתכוננים לסופ"ש: בופה בבית לחם הגלילית, שקשוקה פופאי באבן יהודה, חריימה של בוקר בירושלים וגם - המקומות הכי מגניבים בתל אביב מגישים ארוחות בראנץ' חדשות

בראנץ' בחורף זה דיל לא רגיל: גם אי אפשר ללכת לים ויש מלא זמן פנוי בשישי, וגם אנחנו לובשים שכבות של בגדים, אז אין חשש שיראו כמה זללנו בבוקר. אז אם אתם גם בעניין של ארוחת שחיתות שמתחילה בפתיחים ונגמרת בריפיל - תגררו את עצמכם החוצה מהמיטה בשישי או בשבת בצהריים, ולכו לזלול. 

 

14 בראנצ'ים חדשים ולא שגרתיים שחייבים לטעום לפני שהחורף נגמר.

 

כתבות נוספות שיכולות לעניין אתכם:

תפריטי החורף המעניינים

מסעדות עם אווירה

 

 (  )

קפה נורדוי

אל ארוחות הבוקר החדשות שהחל להגיש עינב אזגורי ב"קפה נורדוי", תצטרף בעוד כשבועיים גם ארוחת בראנץ'. בין המנות שיוגשו יהיו ביצים עלומות בציר בקר ויין אדום, המבורגר בלחמניית קאצ'יו א פפה, שקשוקה ירוקים, בליני עם קרם פרש, ביצי סלמון ופורל מעושן, וופל בלגי עם בייקון ובננה מקורמלת, פרנץ' טוסט ועוד. המנות עדיין לא תומחרו.

 

מתי: שישי ושבת 18:00-9:00

נחלת בנימין 27 תל אביב, 050-3388833‏, ראשון-חמישי 24:00-8:00, שישי-שבת 24:00-18:00, לא כשר

 

קפה פופולר

השף אבי ביטון השיק תפריט בראנץ' עם 14 פתיחים המוגשים למרכז השולחן. המבחר כולל גם מנות קרות כמו ברוסקטת פריקסה עם טונה טרייה ולימון כבוש, וגם מנות חמות כמו ביף בורגיניון עם ירקות שורש וביצת עין וביצה מקושקשת עם ראגו פטריות ופרמזן.

בראנצ'ים חדשים בארץ (צילום: My social)
(צילום: My social)

המחיר הוא 98 שקלים לסועד (לא כולל שתייה). יש גם מבחר קוקטיילים של בוקר ביניהם גם קוסמופוליטן רימונים נהדר, ששוה לפתוח איתם את כל הטוב הזה.

 

מתי: שישי-שבת 14:00-10:00

דיזנגוף 197 תל אביב, 03-5552020, ראשון-חמישי 2:00-18:00, שישי-שבת 2:00-10:00, לא כשר

 

ניטן תאי

כאן ישיקו בשבוע הבא בראנץ׳ שהוא שילוב בין מאפיית ה"בק-דור", שבראשה שף קונדיטור עופר בן נתן, לבין מסעדת האם, "ניטן תאי", שעל המטבח שלה מפקד השף שחף שבתאי. מחיר הארוחה 90 שקלים והיא כוללת מנות למרכז שולחן, מנות אישיות לבחירה, שתיה חמה ושימו לב לזה - גם קוקטיילים ללא תחתית.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

מבחר המנות כולל גראטן הולנדי, רול צמחוני, לבנה עם זעתר, קיסר עדשים שחורות וחסה, סלמון עירית בכבישת תפוז, סלט צוות קצוץ וברוסקטה דגים מעושנים. להם יצטרפו מאפים של "בק דור": בריוש חמאת וניל, בריוש זיתים, חלה של שבת, לחמניית בצל שחורה, בורקס 3 גבינות ופנכות של ריבת תות פטל, חמאת כמהין גבינת שמנת ביתית.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
  

אחרי כל זה תתבקשו לבחור בין מנת ביצים ישראלית עם כמהין, אבוקדו, מלפפון חמוץ וקרם פרש; מנת ביצים תאילנדית עם אורז מוקפץ, בזיליקום וצ'ילי; מנת "Good Morning Vietnam" שמורכבת משרימפס, אספרגוס, ביצה רכה, חלה, כרישה ונענע; מנת בוקר צרפתית המורכבת מביצים עלומות עם הולנדז, מיסו כמהין, בצל ירוק ובריוש; או מנת ״Am Steak & Egg5״ עם טוגראשי, יוזו, אבוקדו, מיסו, רוקט, חרדל וטרגון.

 

מתי: שישי-שבת 15:00-9:00

הארבעה 21 תל אביב, 077-9977066, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

 

ביתא קפה

בסניף שבסביון השיקו את בראנץ' הכפר - ארוחת בראנץ' שכוללת מנות כמו שקשוקה ירוקה  עם בייקון פריך וגבינת ריקוטה טרייה (90 שקלים); ביצה מקושקשת עם כבד דגים ועירית שמוגשת מעל לביבת כרובית (85 שקלים). בתפריט החדש, שיצרה השפית איילת לטוביץ', יש גם חומוס פטריות עם אסאדו וביצת עין (110 שקלים); גרנולה עם קרוטוני פפאנאש ומרקחת פירות עונתית, קרואסון ממולא בבשר לחי תרד ושעועית אדומה (95 שקלים); ובורקס טבעוני מלא בכל טוב.

בראנצ'ים חדשים בארץ (צילום: אנטולי מיכאלו)
בראנצ'ים חדשים בארץ(צילום: אנטולי מיכאלו)
 

לפני כל אלה יוגשו לשולחן במסגרת הארוחה גם סלסלת מאפי בוקר, פתיחים וסלטים שהם המנה הראשונה של הבראנץ׳ החדש.

 

מתי: ראשון-חמישי 13:00-9:00

השקמה 1 סביון, 1-700-700-937, ראשון-חמישי 22:30-8:00, שישי 23:30-8:00, שבת 23:30-9:00, לא כשר

 

לה שוק, א-לה בר

במסעדה הצופה לכיכר דיזינגוף המחודשת מגישים בראנץ'׳ שישי חדש, כשבאותו הזמן בדיוק, בבר הנקסט דור של המקום שנקרא "א-לה בר", מגישים תפריט צהריים חדש שאותו מכין מדי שבוע כוכב מטבח אחר (שלא עובד במסעדה).

עסקיות סופ
עסקיות סופ"ש ארוחות בשבת(צילום: olala)

בתפריט הבראנץ׳ תמצאו מנות כמו בנדיקט תרד עם לימון כבוש מעל חלה מתוקה (54 שקלים), ערימת פנקייק בחמאת בוטנים ופופקורן מלוח (42 שקלים) ורייס פודינג בחלב קוקוס (44 שקלים).

 

עסקיות סופ
עסקיות סופ"ש ארוחות בשבת(צילום: יח"צ)
 

בתפריט הצהריים של הנקסט דור מציעים מנות מתחלפות כאמור שרק בשביל לסנוור אתכם נציין כמה כמו למשל בקלאווה שרימפס (48 שקלים) וקרואסון "שניצל" עם מח עגל והולנדייז (65 שקלים).

 

מתי: שישי 15:00-12:00

לה שוק: דיזנגוף 92 תל אביב, 6033117־03, ראשון-חמישי 17:00־24:00, שישי 17:00-12:00, 24:30-18:00, שבת 24:00-17:00, לא כשר

א לה בר: ראשון-חמישי 1:00-18:00, 24:30-18:00, שישי 17:00-12:00,שבת 24:00-17:00, לא כשר

 

הוטל דה ויל

כאן החלו להגיש בראנץ' חורפי עם ווייב תל אביבי צרפתי. הארוחה מתחילה בפתיחים כמו פנקייק תפוח אדמה עם קרם פרש וביצי סלמון אטלנטי (42 שקלים) ומנת Aspe'rge המורכבת מאספרגוס עם איולי פשתן ירוק, פטריות מוחמצות ושמן אגוזי לוז (44 שקלים).

 

לעיקרית של בוקר תוכלו להזמין Pain Perdu - לחם ספוג בקרם אנגלייז עם קרמל בלסמי, שאנטי מי זאהר ותותים (56 שקלים); ביצים רכות עם קרם תפוח אדמה, כרישה, תרד תורכי, גבינת סנט מור המוגשים לצד חלה ובריוש (58 שקלים); וטוסט ז'מבון עם גבינת גרוייר וביצת עין (58 שקלים).

בראנצ'ים חדשים בארץ (צילום: דן לב)
(צילום: דן לב)
 

אם עדיין לא התרשמתם יש גם קרואסון עם איולי לימון כבוש ושקדי עגל (68 שקלים) וגםBenedict de Steak & Egg. אל תשכחו ללוות את הארוחה עם אחד הקוקטיילים של המיקסולוג אריאל לייזגולד, ביניהם Café Fou שמכיל קפה, חוויאג' בייתי, ויסקי, דמררה שמנת ומעט מוסקט.

 

מתי: שישי-שבת 17:00-9:00

דיזנגוף 230 תל אביב, 03-9746999, ראשון-חמישי 1:00-12:00, שישי-שבת 1:00-9:00, לא כשר

  

רובינא

בבר הצופה לכיכר הבימה בתל אביב יש ארוחת בראנץ' זוגית שמחירה 123 שקלים והיא כוללת מגש של 8 מנות ופוקצ'ה. אם אחרי זה עדיין תהיו רעבים תוכלו להזמין את אחת ממנות הבוקר כמו בנדיקט עם בייקון טלה מעל קרוסטיני בגט (34 שקלים), סלט אוליביה רוסי (15 שקלים), נקניקיית ספירלה עם כרוב כבוש (28 שקלים) וקרוק מדאם - קרואסון עם סלמון מעושן, לאבנה, חסה, אבוקדו ובצל ירוק (27 שקלים).

בראנצ'ים חדשים בארץ (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

מתי: שישי 17:00-12:00

מרמורק 6 תל אביב, 050-6805409‏, ראשון-חמישי, שבת 3:00-17:30, שישי 3:00-12:00, לא כשר

  

הולה

השף ויקטור גלוגר השיקה תפריט בראנץ' סוף שבוע משתלם במיוחד שמחירו 135 שקלים לסועד. בארוחה הזאת תקבלו מקבץ מנות ראשונות שיוגשו למרכז השולחן ומנה עיקרית לבחירה. מבחר הראשונות יכלול בין השאר מנות כמו סלט חצילים, איקרה ואמפנדס ממולאים בזנב שור. מבחר העיקריות יכלול המבורגר פילה בקר עם כבד אווז, פאייה פירות ים זוגית, נתח קצבים עם פירה ועוד.

בראנצ'ים חדשים בארץ (צילום: ספיר קוסא)
(צילום: ספיר קוסא)
 

מתי: שישי-שבת 18:00-12:00

הירקון 87 תל-אביב, 03-5759060, ראשון-שבת 23:30-12:00, לא כשר

 

אברקסס

אחרי שלבר הוותיק נכנסו שבעה יזמים צעירים מעולם חיי הלילה, השיקו במקום בראנץ׳ חדש שכולל מנות בשפת "אייל שני", כמו שורות לבנות של חציל, ברוסקטה עטופה בסוכריות אבוקדו, יהלומי סלק וכבד קצוץ של יהודים חדשים.

בראנצ'ים חדשים בארץ (צילום: יח
(צילום: יח"בן לחוב)
 

יש ברשימה הוירטואוזית גם אויסטרים ויסודות הקיום - סנדוויץ רך מלא בנתחים אינטימיים ומנה אחת המוכרת מהמזנון - "סוק דה קוק".

 

מתי: שישי 17:00-12:00

רחוב לילינבלום 40 תל אביב, 03-5104435, ראשון-חמישי, שבת 3:00-18:00, לא כשר

 

ג'יאקונדה

בחנות-בר יין של ענת סלע ורפאלה רונן, החלה לאחרונה מסורת בראנצ'ים של שבת. זה קורה כמעט אחת לחודש, ועל מנת לדעת מתי יתקיים הבראנץ' הבא, צריך להתעדכן בדף הפייסבוק של המקום.

 

העיקרון בארוחות האלו הוא פשוט - בכל בראנץ' מגיע שף אחר, שמכין את האוכל לאותה ארוחה. ובדבר אחד אתם יכולים להיות בטוחים: הארוחה לא תכלול את מנות הביצים הקלאסיות שמוגשות כמעט בכל ארוחת בראנץ' אחרת. 

 

הארוחה הקרובה מתוכננת ל-9 בפברואר, ובמהלכה השף מתן אברהמס ("הדסון") יכין שישה תבשילי פתילייה, ביניהם גם תבשיל אחד צמחוני ואחד טבעוני. מחיר הארוחה ייקבע בהתאם למנות שתאכלו במהלכה (שימו לב: לא מדובר כאן ב"פיקס פרייס").

 

מתי: שבת 16:00-11:30

פרישמן 73 תל אביב, שלישי-רביעי 22:00-16:00, חמישי 23:00-16:00, שישי 17:00-10:00, לא כשר
 

דרימרי

כאן מציע השף קונדיטור עידן מימון (״קלארו״, ״טוטו״) בראנץ׳ יצירתי הכולל מנות כמו קרואסון בולנז'רי ממולא בקציפת טחינה, חצילים, ביצה חצי קשה ומשוויה של ירקות שרופים (44 שקלים) ובייגל בריוש עם סלמון, אבוקדו וביצה חצי קשה (46 שקלים).

בראנצ'ים חדשים בארץ (צילום: חן ברקוביץ' נוי)
(צילום: חן ברקוביץ' נוי)
 

בנוסף לזה יש גם אגז בנדיקט מעל בריוש (48 שקלים), בורקס גבינות עם גאודה מוצרלה וריקוטה, ושכבות של אבוקדו, גבינת חלומי וביצה חצי קשה (42 שקלים).

בראנצ'ים חדשים בארץ (צילום: חן ברקוביץ' נוי)
(צילום: חן ברקוביץ' נוי)
 

מתי: שישי 14:00-8:00

הסיבים 49 פתח תקווה, 03-9503330, ראשון-חמישי 24:00-8:00, שישי 15:00-8:00, שבת 19:00-24:00, כשר

 

 (  )

הפי פיש

במסעדת הדגים במלון ממילא השף קובי בכר החל להגיש בראנץ׳ שישי חגיגי שכולל מנה עיקרית לבחירה המוגשת עם סלסלת לחמים ומאפים, גבינות, מגוון מאזטים, שתייה קלה, קפה או תה, כל זה במחיר המנה העיקרית שתבחרו.

בראנצ'ים חדשים בארץ (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)
 

מבחר המנות העיקריות כולל טוסט גאודה עם סלמון נורווגי מעושן, גבינת שמנת, בצל ירוק וביצת עין מעל (92 שקלים), שקשוקה עם רוטב עגבניות פיקנטי, פטה צאן מעל וחציל מטוגן פריך (89 שקלים), פרנצ' טוסט עם קצפת מסקרפונה ופירות העונה (89 שקלים) וחריימה של בוקר המוגש בתוספת לימון וחלה (98 שקלים).

 

מתי: שישי 14:00-10:00

שדרות ממילא 14 ירושלים, 02-5482230, ראשון-חמישי 23:00-12:00, כשר

 

 (  )

חוות דרך התבלינים - בית לחם הגלילית

בבית לחם הגלילית, מול נוף עוצר נשימה, מתקיים מדי שישי בראנץ׳ חדש. הארוחה הזו היא פרי שיתוף פעולה בין חנות התבלינים מהמיוחדות שפועלות בארץ יחד עם קייטרינג "יזרעאל".

בראנצ'ים חדשים בארץ (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

מחיר הבראנץ' הוא 65 שקלים, כשתמורת הסכום הזה תוכלו ליהנות מבופה שכולל מנות עונתיות מתחלפות ובין השאר סלטים, אמפנדס תרד, ממרחים שונים ולחמי מחמת שמכינים במקום. יש בבופה גם לזניה גבינות, קישים ופשטידות, קרפלך, חלוות ופירות יבשים וגם שתיה קלה וחמה.

 

מתי: שישי 13:00-9:00

בית לחם הגלילית, 04-6493663, כשר חלבי

 

פופ-אפ בראנץ' של ה"סועד הנודד" ביקב טוליפ

במסגרת פסטיבל "טעמים בעמקים", שייתקיים ב-25 בינואר, מזמינים ביקב טוליפ שליד קרית טבעון, לארוחת בראנץ' חורפית של "הסועד הנודד".

בראנצ'ים חדשים בארץ (צילום: יפעת בר)
(צילום: יפעת בר)

הארוחה תתקיים במרכז המבקרים של היקב, במהלכה יגיש השף יוחאי נבו פוקצ'ות מהטאבון לצד מטבלים, דגים כבושים, גבינות, סלטים, אנטיפסטי, חומוס ושקשוקה. לקינוח, יוגשו ריבה וחלווה לצד קפה שחור ותה עשבים. את הסעודה ילווה גם כוס יין תוצרת היקב, ומחירה יעמוד על 100 שקלים.

בראנצ'ים חדשים בארץ (צילום: דניאל קנטון)
(צילום: דניאל קנטון)

מתי: יום שישי ה-25 בינואר החל מ- 10.00

כפר תקווה (ליד קריית טבעון), 04-9830573, כשר

 

 (  )
 

גוטל'ה

כאן השיקו תפריט בוקר המוגש לאורך כל שעות היום בכל ימות השבוע, אבל הוא בהחלט יכול לתפקד גם כתפריט בראנץ׳ מושקע. בתפריט הזה יש מנה של "בוקר ניו יורקי" - שתי ביצים עלומות על בריוש שנאפה במקום ונקלה יחד עם גאודה ומעליהם אספרגוס חלוט, רוטב הולנדייז ועירית (64 שקלים).

בראנצ'ים חדשים בארץ (צילום: יהונתן בן חיים)
(צילום: יהונתן בן חיים)
 

יש גם שקשוקה פופאי עם גבינת מוצרלה ושתי ביצי משק טריות (56 שקלים); "בוקר בריוש" עם תרד, פטריות יער, פורטובלו ושמפיניון, שמנת ופרמזן (42 שקלים) וגם פראנץ' טוסט מטוגנן בחמאה עם שמנת, ביצים וקינמון (42 שקלים).

 

מתי: לאורך כל השבוע ובמשך כל שעות היום

המייסדים 54 אבן יהודה, 077-4320697, ראשון-חמישי 23:00-7:00, שישי 15:00-7:00, לא כשר

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חן ברקוביץ' נוי
בראנצ'ים חדשים ולא שגרתיים
צילום: חן ברקוביץ' נוי
מומלצים