"אני מרגישה כמו גורו קולינרי לנשים ערביות"
עם קבוצת פייסבוק שמונה 180 אלף נשים מהמגזר הערבי, ועם הרבה מוטיבציה, הצליחה מיאדה מוראר לנפץ את תקרת הזכוכית של נשים במגזר ולהפוך לגורו קולינרי. עכשיו היא פותחת מכללה לבישול בבאקה אל גרבייה
"הוספתי כמה בנות מהמשפחה לקבוצה וכמה חברות קרובות שלי, והתחלתי להפיץ את המתכון. לאט-לאט הצטרפו עוד ועוד נשים מהמגזר הערבי, וכל אחת מהן סיפקה מתכונים משלה והעלתה פוסטים עם תמונות והסברים", משחזרת מוראר.
חודשים ספורים לאחר מכן, קבוצת הפייסבוק - "מטבח הסא" הפכה ללהיט בקרב נשות המגזר. "על אותו פוסט שהן פרסמו בקבוצה שלי - במקום אחר הן מקבלות חמישה לייקים, ואילו בקבוצה הן החלו לקבל בערך 2,000 לייקים ותגובות רבות, וזה מה שמעודד אותן להמשיך ולהעניק", היא מוסיפה.
כיום, חברות בקבוצת הפייסבוק "מטבח הסא" 180 אלף נשים מהממגזר הערבי בישראל. ורק לשם השוואה, בקבוצת הנשים הפופולרית - "מאמאזון" חברות קרוב ל-140 אלף נשים, וקבוצת הנשים של תל אביב-יפו המכונה "יפותלאביביות", שזוכה אף היא לפופולריות רבה, מונה כ-20 אלף נשים.
"עד לפני ארבע שנים בקבוצה היו חברות רק מספר קטן של נשים, וכיום הקבוצה מונה 180 אלף נשים מהמגזר. אני זוכרת את הפעם הראשונה שפרסמתי פוסט וקיבלתי 3,000 לייקים, זה היה בשבילי סיפוק אדיר - הבנתי כמה כוח יש לקבוצה הזו", היא מספרת בהתרגשות.
"עם הזמן נשים החלו לפנות אליי בהודעות אישיות, ולספר לי סיפורים מרגשים שהתרחשו בחיים שלהן בעקבות החברות בקבוצה. זכור לי מקרה שבו מישהי שלא הכרתי פנתה אליי בהודעות, וסיפרה לי שהיא ובעלה היו על סף גירושים בגלל שהיא לא ידעה לבשל, ובעקבות הצטרפותה לקבוצה היא הפכה לבשלנית רצינית. היא סיפרה לי גם שכשהיא מבשלת, בעלה לא אומר לה תודה, אלא אומר 'תודה למיאדה'".
"אני מרגישה סוג של גורו לנשות המגזר - בסך הכל אני כן רואה בעצמי אישה שנותנת השראה לנשים אחרות, והיו לי לא מעט מחסומים בדרך עד שהגעתי לכאן. ראשית אני אישה ואני אמא לילדים, ואני גם אישה ערבייה במדינת ישראל, שאנחנו יודעים שזה לא דבר פשוט. אבל כיום אני אומרת לכל בחורה שהיא מסתכלת על כך שהבישול קשה לה או איבדה את התקווה שלה - תסתכלי עליי, אני התחלתי מאפס, והיום אני מכינה את הכל", אומרת מוראר.
תיבת הדואר שלא הפסיקה להתמלא בהודעות הוקרה ובסיפורים אישיים מרגשים הובילה את הזוג מוראר מבאקה אל-גרבייה אל המיזם הבא. "מיד שיתפתי את בעלי בכל אחת מההודעות שקיבלתי וחיממה לי את הלב. כשהוא ראה את הכוח הזה, וכמה בנות מבקשות ממני עזרה בבישול ולעשות להן סדנאות פרטיות בבית, הוא העלה בי את הרעיון לפתוח מכללה. אז אמרתי יאללה, בוא ננסה את זה", היא נזכרת.
אחרי כמה חודשים של הקמות ושיפוצים פתחו הזוג מוראר לפני חודשיים את "מכללת מטבח הסא" - בית ספר לבישול בבאקה אל-גרבייה שמציע סדנאות בישול עבור נשים. "הסדנה הראשונה שפרסמנו הייתה סדנת קונדיטוריה. כדי למלא כיתה שלמה היינו צריכים עד 18 נשים שיירשמו, ונרשמו 150 נשים - זה היה מרגש. יש לנו סדנאות של קונדיטוריה, אוכל איטלקי, אוכל סיני, אוכל צרפתי ואוכל ערבי", מפרטת מוראר.
"אני מעודדת כל בחורה צעירה מגיל קטן - כל מחסום שאת רואה בדרך, תנסי לעבור אותו לאט-לאט, בסוף את תצליחי. כשנשים יוצאות מהסדנאות בבית הספר שלנו לבישול ואני רואה אותן מחייכות, זה נותן לי הרגשה טובה ואני מאוד מתרגשת מזה. אחרי שאני הגשמתי את החלום שלי, אני רואה בפנים של כל אחת את הגשמת החלום שלה", מסכמת מוראר.