מגמת פתיחה: 16 מקומות חדשים ברחבי הארץ שישאירו אתכם בעניינים
נשארים בעניינים: כספומט המבורגר מחתרתי בתל אביב, קובה ופיתות בשוק מחנה יהודה, מסעדה אסייתית באשדוד ועוד מקומות חדשים ומעניינים ברחבי הארץ
כספומט המבורגר
ההמבורגר המחתרתי של הפרופסור מתרחב ופותח "חור בקיר", המתפקד כמו "כספומט": הלקוח מצלצל בפעמון, מוכר במסיכה מציץ מבעד לסורגים, הלקוח מבצע את ההזמנה, ומקבל אותה בדלת נסתרת בצד השני. וכן, גם כאן החשאיות היא ערך עליון.
במקום מגישים ארבע סוגי ארוחות - דנוור, טוקיו, ברלין והלסינקי (49-79 שקלים), וגם המבורגר טבעוני. הארוחות מוגשות עם צ'יפס ומטבלים.
אלנבי-טשרניחובסקי תל אביב, ראשון-שבת 14:00-12:00, 18:00-עד שנגמר
טאטאמי
מסעדה אסייתית חדשה, שנפתחה לאחרונה במתחם איינשטיין BLVD בתל אביב, המציעה תפריט פאן-אסייתי המורכב ממנות בסגנון יפני, הודי, יפן, ויאטנמי וסיני.
"טאטאמי", היא האחות הקטנה של המסעדה הוותיקה שפועלת תחת אותו השם בחיפה. מאחורי הפתיחה שלה עומד המסעדן ערן לוי, שבבעלותו ארבע מסעדות אסייתיות נוספות הפועלות בעיר הנמל הצפונית. על בניית התפריט המגוון, הופקד השף והיועץ הקולינרי יאיר פיינברג ("פיינקוק").
ומה בתפריט? מנות סושי, מנות ווק, דגים נאים ותבשילים הנעשים במגוון שיטות בישול: צלייה, אידוי, טיגון, הקפצה וכבישה. התפריט, למעשה, משלב בין מנות מסורתיות לבין הפרשנות העכשווית והישראלית לאוכל של מדינות המזרח הרחוק.
בין המנות המומלצות כאן שווה לנסות את מנת הטטאקי טונה ברוטב פונזו (61 שקלים), את מרק הטום יאם (42 שקלים) ואת האוייטסר גלייז – מניפת חזה אווז ברוטב של אוויסטר גלייז. בגזרת הסושי, מציעים במסעדה גם סושי לנשים בהריון, אותו מכינים בעמדה ייעודית נפרדת.
מתחם איינשטיין BLVD תל אביב, לא כשר
קובה ופיתה
מקום חדש שנפתח לאחרונה בשוק מחנה יהודה הירושלמי, בו מציעים פשוט קובה ופיתות. ממש כמו שמו של המקום. בגזרת הקובה, מציעים כאן שלושה סוגים שונים: קובה אדומה, קובה חמוסטה ומנת הדגל - "חמו בפיתה", כשהמנה האחרונה היא, למעשה, מנה נוסטלגית שחווה כעת קאמבק מן העבר ומורכבת מקובה עצומה בגודלה המוגשת בתוך פיתה (49 שקלים כולל בירה).
מלבד המנה הזו, את מרבית הקובות יגישו לכם שם בחמגישית לצד אורז וסלט טירשי (סלט דלעת תוניסאי). מחירה של מנת קובה ובירה (כולל התוספות שהזכרנו) הוא 54 שקלים.
המקום עצמו, אגב, בנוי משני חללים נפרדים - האחד משמש כמטבח והשני משמש כאזור ישיבה. אפשר להגיע לכאן החל משעות הצהריים המוקדמות, לזלול קובה לצד בירה כשברקע מתנגנת לה מוזיקה טובה ומורגשת אווירת השוק הירושלמי העליזה.
התפוח 1 ירושלים, 050-3646405, כשר
לאונג' היין של ג'יאקונדה
השבוע, צפוי להיפתח באופן רשמי הלאונג' יין של חנות היין הוותיקה - "ג'יאקונדה". הלאונג', יפעל בקומה העליונה של החנות, שעברה לשם כך מהפך ועוצבה בסגנון של ספריית יין עם ריהוט עץ עתיק, כזה המשרה אווירה רצינית וקלאסית. באווירה זו, יוגשו שם טעימות יין לצד נשנושים כיפיים שמתאימות לליווי של כוס יין איכותית.
פרישמן 73 תל אביב, 052-6636638, לא כשר
Mr. Bun Burger
מזללת המבורגרים חדשה מבית היוצר של מסעדת "סינטה בר" הוותיקה, נפתחה לאחרונה בחיפה (ממש מול אצטדיון הכדורגל "סמי עופר") ומציעה המבורגרים מבשר בקר, טלה או פרגית המוגשים בלחמניית שומשום (62-52 שקלים), בלחמניית בריוש ופרמזן עם בייקון טלה (66-56 שקלים) ובלחמניית ג'בטה עם מוצרלה ובצל סגול כבוש (66-56 שקלים).
דרך נוספת לקבל את ההמבורגר כאן היא בתוך לחמניית באן מאודה עם אבוקדו, סלט חצילים אסייתי, בוטנים, כוסברה ורוטב סרירצ'ה. מלבד ההמבורגרים, מציעים במקום גם מנות כמו נתח בקר בבישול ארוך המוגש בתוך לחמניית בריוש (54 שקלים), וקינוחים שונים כמו, למשל, בריוש צרוב ומעליו בננה מקורמלת, בוטנים מלוחים וגלידת וניל (22 שקלים).
בתקופת ההרצה המקום יפעל רק בשעות הצהריים (17:00-11:00), בהמשך יורחבו שעות הפעילות.
נתיב האור 1 חיפה, 077-3628388, לא כשר
סבביתא אוכל טוב
מקום חדש וססגוני למדי, שנפתח לאחרונה בלב שדרת הבילויים של אשדוד - שדרות "מרטין בובר" (סמוך לטיילת אשדוד). התפריט במקום מציע ארוחות בוקר המוגשות מידי יום עד השעה 13:00 בצהריים (49 שקלים לארוחת בוקר לסועד יחיד או 106 שקלים לארוחה זוגית). יש שם גם מנת אגז בנדיקט (65 שקלים) מנת פנקייקס מושחתת (40 שקלים) וקרואסון ממולא בקממבר וביצת עין.
בגזרת הבשר, מציעים במקום כריך אנטרקוט חם (49 שקלים), שניצל (54 שקלים) ומבחר של חמישה המבורגרים שונים, ביניהם גם אחד טעים במיוחד עם גבינת צ'דר ושבבי בצל מטוגן (58 שקלים).
במהלך השבוע, המקום מתחיל לפעול החל מהשעה 17:30 אחר הצהריים, בסוף השבוע (שישי ושבת( אפשר להגיע לשם החל מהשעה 10:00 בבוקר. אגב, לאורך השבוע ובימי שבת, נערכות שם הופעות חיות, ובימי שישי מקיימים שם קבלת שבת כהלכתה - עם הרבה מוזיקה, אווירה טובה ואוכל כיפי וטעים.
מרטין בובר 1 אשדוד, 08-6677332, לא כשר
Noam Nachmias Boutique patisserie
מידי יום שישי, בין השעות 16:00-10:00, פועל בקניון TLV בתל אביב דוכן פטיסרי חדש השייך לשף-קונדיטור נועם נחמיאס, שעבד בעברו במסעדות של השף שאול בן אדרת.
בדוכן, הממוקם בקומת המסחר הראשונה ליד החנות של "אנתרופולוג'י", מציע עוגות אישיות, עוגות גדולות ומגוון קינוחים מפנקים.
קניון TLV, חשמונאים-קרליבך, תל אביב
JAJA
בזמן שאנחנו מפנטזים על החומוס והפלאפל העכויים, מסתבר כי עיר הנמל העתיקה פונה לכיוון אחר לגמרי; לאחרונה, נפתחה בעיר מסעדה בסגנון קנטאקי פרייד צ'יקן המציעה מנות בהשראה אמריקאית.
מה למשל? ארוחת עוף (32, 36, 49 שקלים כולל צ'יפס, לחם, סלט קולסלאו ושתייה קלה), מנת כנפיים המגיעה במסגרת ארוחה שלמה (27, 74 ו-115 שקלים לארוחה כולל צ'יפס, לחם, סלט קולסלאו ושתייה קלה), מבחר המבורגרים וגם מנת עוף מטוגן בבלילה המוגש לצד צ'יפס (49-38 שקלים).
סאלח א דין 15 עכו העתיקה, 04-9070770, לא כשר
קבינה
המקום הבאר שבעי הבא, מביא לישראל את מהפכת המזון האוטומטי. למה הכוונה? אז נתחיל בתיאור קצר לאלו מכם שאין להם מושג במה מדובר: מדובר ברשת מסעדות המציעה מזון אוטומטי ומהיר, שתספק אוכל חם ממכונות בשירות עצמי.
איך זה אמור לעבוד? הסועדים יתבקשו להעביר את אמצעי התשלום שלהם, ולאחר מכן ייפתח תא ובו תחכה להם מנה חמה אותה יוכלו לקחת עמם. ואם תהיתם כיצד שומרות המנות על טמפרטורה חמה ואחידה, אז התשובה לכך היא תנורים הנמצאים בתוך התאים הקטנים בהן נשמרת גם המנה עצמה. צמוד לתאים פועל מטבח קצה, בו מכינים את המנות ושומרים על טריות המוצרים.
ומה בתפריט? המבורגר, עראייס ופוטיטוס מתובל במחירים הנעים בין 15-10 שקלים. בהמשך, כך מבטיחים שם, יהיו גם מנות צמחוניות, טבעוניות ואפילו מנות ללא גלוטן.
את רשת המזון הייחודית הזו, יזמו בן דאודי (22) ואלון חייבטוב (23), בהשראת רשת המזון המהיר האוטומטי ההולנדית FEBO. הסניף הראשון של הרשת נפתח בתחנה המרכזית בבאר שבע (צמוד לכניסה הראשית) בעלות של מיליון שקלים וחצי (!).
הקונספט לפיו פועלת המסעדה הוא קונספט של "מזון מהיר יותר", והוא פותח במיוחד עבור אלו הממהרים באמת, שאינם מסוגלים למצוא אפילו את הזמן להזמין ארוחה מהירה בדלפק ההזמנות. אנחנו לא בטוחים האם זה יותר עצוב או יותר משמח.
תחנה מרכזית באר שבע, כשר
סעידה סולטנה
מסעדת פופ-אפ תל אביבית שפתח היזם והמסעדן ניר בזק, על חורבותיה של מסעדת "אחד העם אחד" של אשת הקולינריה מיכל אנסקי.
המסעדה תפעל במשך חודשיים (עד להריסה המתוכננת של הבניין העתיק בו היא שוכנת) ויוגשו בה בשרים, דגים וירקות שנצלים על גריל פחמים.
המלצה שלנו: שווה לפתוח את הארוחה כאן עם עשרה סוגי הסלטים שמוגשים לשולחן בתוספת לאפה עיראקית (39 שקלים), ולהמשיך לעיקריות, ביניהן: קבב טלה עם תוספות (59 שקלים), אנטרקוט מינוט סטייק (59 שקלים), עראייס ערבי אותנטי (29 שקלים) ויש גם מבחר מנות לצמחונים ולטבעונים, ביניהן גם מנת קסדייה צמחונית (39 שקלים).
אחד העם 27 תל אביב, 072-3945177, כשר ללא תעודה
SH
המקום הזה הוא שילוב שבין בית קפה, קונדיטוריה ומעדנייה בוטיקית המציעה מבחר שוקולדים מגוון ומשקאות אלכוהוליים. עוד מציעים שם קפה איכותי של "אמארו", ובוויטרינת הקינוחים יש מבחר עוגות אישיות מעוצבות (45 שקלים) ודונאטס יצירתיים במיוחד (10 שקלים).
אם תגיעו לכאן בשעות הבוקר, תוכלו ליהנות מדיל של קפה לצד מאפי בוקר (20-12 שקלים), קישים, כריכים חלביים (42 שקלים) ובורקס במגוון מילויים (35 שקלים). בשעות הערב, מומלץ לשבת כאן עם כוס יין לצד פלטת גבינות ולחמים (70 שקלים). ואם אתם לא חובבי יין, אז לכו על בירת בוטיק או כל על כוס ויסקי איכותי. ישנה גם אפשרות לקנות במקום מארזי שי עם מותגים מיובאים מחו"ל של אלכוהול ושוקולד.
האייל 16 מלחה ירושלים, 02-6564989, כשר
אביב מבשל לשבת
השף אביב משה מבשל לשולחן השבת ופותח דוכן חדש ב"אגמון מרקט", לצד הבסטה הירושלמית שלו, הנמצאת באותו מתחם בדיוק. כאן תוכלו להצטייד בימי שישי בתבשילים ובמנות מיוחדות שיצר השף וגם בסלטים, ברטבים ובממרחים.
בין המנות יש שוקי עוף בשאלוט וסילאן, פרגית במילוי אורז ובשר בקר, בשר צלי ברוטב יין וירקות שורש, פילה סלמון בקרסט פנקו ושקדים, קוביות חציל באריסה ושום, מטבוחה מרוקאית ועוד.
אגמון מרקט כביש 90, עמק החולה, ראשון-שבת 23:00-09:00
Vinum TLV 3 by American Express
ב-6-5 ביוני, בין השעות 23:00-18:00, יתקיים בתל אביב זו הפעם השלישית פסטיבל "וינום". ולמי שלא יודעים במה מדובר, נספר כי מדובר בחגיגת יין וקולינריה במהלכה יתקיימו הופעות של מוזיקה חיה, יימזגו יינות מ-15 יקבים ישראליים (1848, פסיפלורה, רמת הגולן, תבור, היוצר, ברקן, טוליפ, לוריא, רקאנטי, כרמל ועוד) ויוגשו גבינות של מחלבת "גד" ופסטות מבית Rummo.
הכניסה למתחם היא ללא עלות, ובאי הפסטיבל יוכלו לרכוש במקום כרטיסיית טעימות ואף יקבלו עמה סינר וכיס יין, עמם יעברו ביו דוכני היקבים השונים וייהנו מטעימות (חמש טעימות יין יעלו 69 שקלים, ארבע טעימות + מנת פסטה יעלו 79 שקלים).
רוטשילד 1 תל אביב
בני הדייג
בני רבא (המוכר גם בכינוי "בני הדייג") מתרחק מקו המים, ובעוד מספר חודשים יפתח מסעדה חדשה במתחם "שופ טיים" שבפתח תקווה. במסעדה החדשה יהיה מטבח פתוח ועמדת "פאסט פוד", והיא תשתרע על פני 375 מטרים.
המסעדה, שעתידה להיפתח בקיץ הקרוב ולהיות כשרה, תהיה מסעדת הדגים הראשונה שתיפתח בפתח תקווה.
MA
השבוע צפויה להיפתח באשדוד מסעדה אסייתית חדשה מבית היוצר של הבר-מסעדה האשדודי, "עלמא", הנמצאת בבעלותם של שלושה חברי ילדות שגם מבשלים במקום: אבירם אזולאי, גבע מימון ואייל דיין. המסעדה ממוקמת בשדרת "מרטין בובר" (סמוך לחוף הים) ויוגש בה מטבח אסייתי, שיכלול גם מנות סושי, כמובן.
מרטין בובר 5 אשדוד