מחלבת הנוקד זכתה במדליות זהב וכסף במונדיאל הגבינות בצרפת
גאווה לאומית: מחלבת הנוקד זכתה היום (ג') בשתי מדליות במונדיאל הגבינות העולמית, והשתתפה בשבירת שיא גינס
מחלבת "הנוקד גבינות בוטיק" ממושב גילון שבגליל המערבי, זכתה במדליות זהב וכסף ב"מונדיאל הגבינות העולמי 2019", והשתתפה בשבירת שיא גינס ל"שולחן הגבינות הגדול בעולם". כל זה קרה היום (ג') בעיר טור שבצרפת, בתחרות שנמשכה שלושה ימים, והיום הגיעה לסיומה בטקס הענקת מדליות.
כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:
חוות בודדים המייצרות גבינות איכות
יצאנו לסיור ב-22 יקבים בגליל
מדליות הזהב והכסף העונקו למחלבה מטעם גילדת הגבינות הבינלאומית, והמחלבה גברה על כאלף מחלבות מכל העולם, שהתמודדו בתחרות. מדליית זהב הוענקה לגבינת "לשם" בקטגוריית גבינת כבשים קשה.
"לשם" היא גבינה קשה מחלב כבשים וטעמה מתקתק. מדליית כסף הוענקה לגבינת "בית הכרם" בקטגוריית גבינת עיזים קשה. "בית הכרם" היא גבינה קשה מחלב עיזים בעלת מרקם מוצק. ביום התחרות אף נשבר במקום שיא גינס בבניית "שולחן הגבינות הגדול בעולם".
במחלבת הנוקד שבהר גילון מייצרים גבינות קשות ובשלות בשיטה מסורתית שמשולבים בה גם אמצעים טכנולוגיים. דני ברזילי, חבר בגילדת הגבינות העולמית, למד תעשייה וניהול בטכניון ועבד בשוק ההון.
בגיל 40 החליט להפוך את התחביב למקצוע, למד את אמנות הגיבון בצרפת ואיטליה, ופתח את מחלבת "הנוקד", החברה במיזם "אוצרות הגליל", שמטרתו לעודד את התיירות לגליל המערבי ולטפח את הנכסים הייחודיים במקום. הגבינות של "הנוקד" מבשילות במרתף כשהן נחות על מדפי עץ אלון במשך 4-24 חודשים, ואין בהן חומרים משמרים.