שתף קטע נבחר
 

אלן דוקאס הפסיד בתביעה והמסעדה במגדל אייפל נפתחה מחדש בלעדיו

לאחר מאבק משפטי בין שפים ענקיים: השף הצרפתי המחזיק במספר הגבוה ביותר של כוכבי מישלן בעולם, אלן דוקאס, הפסיד בתביעה והועף בבושת פנים ממסעדת "לה ז'ול ורן" הממוקמת במגדל אייפל בפריז

השפים פרדריק אנטון ות'יירי מרקס יעמדו בראש מסעדת "לה ז'ול ורן", הממוקמת במגדל אייפל, וזה אחרי שהשף הקודם - אלן דוקאס, השף עם הכי הרבה כוכבי מישלן בעולם - הפסיד בתביעה והועף בבושת פנים מהמסעדה.

מגדל אייפל לה ז'ול ורן  (צילום: יח
מגדל אייפל: לה ז'ול ורן (צילום: יח"צ)
 

המסעדה נפתחה מחדש בסוף השבוע האחרון לאחר קרב ארוך ומייגע, שבו שני שפים צרפתיים קיבלו לידיהם את המסעדה היוקרתית. מי שהיה פחות שמח מהמהלך הזה הוא השף דוקאס, הנחשב לאחד השפים החשובים בעולם, שניהל את המסעדה במשך עשור. במהלך העשור הזה האכילה המסעדה נשיאים, ידוענים והרבה מאוד תיירים ומקומיים. ביולי 2017 אכלו שם גם עמנואל מקרון ודונלד טראמפ יחד עם בנות זוגם.

השף אלן דוכס (צילום: AFP)
השף אלן דוכס(צילום: AFP)
 

דוקאס, בן 62, גורש בשנה שעברה מהמסעדה על ידי החברה שמפעילה את מגדל אייפל (SETE), ואת מקומו תפסו אנטון ומרקס. שני השפים התאחדו, מה שעזר להם להשתלט על ניהול מסעדת "לה ז'ול ורן" וגם על חנויות ממכר המזון במגדל: על דלפקי החטיפים ועל הבראסרי הממוקם בקומה הראשונה.

 

אבל החלפת הידיים במסעדת "לה ז'ול ורן" התגלתה כמרירה במיוחד: השף דוקאס נעלב מאוד. דוקאס החזיק במסעדה ובשני כוכבי מישלן כעשר שנים. לטענת החברה המפעילה את המסעדה, השפים החדשים הציעו "קפיצה גבוהה מבחינת איכות", וכי השף דוקאס לא עמד במשימה.

 

דוקאס הגיש תביעה בה דרש להמשיך ולהחזיק במסעדה, וטען שלחברה המפעילה של מגדל אייפל יש ניגוד אינטרסים, כיוון שאנטון ומרקס ייעצו לה בעבר. החברה המפעילה את מגדל אייפל טענה בבית המשפט כי השתכנעה מהשפים שמתכננים להציע תפריטים המיועדים לפלח רחב יותר של האוכלוסייה, ודוקאס הציע עד עתה תפריט קבוע של חמש מנות במחיר של 190 אירו לסועד.

מגדל אייפל לה ז'ול ורן  (צילום: יח
לה ז'ול ורן (צילום: יח"צ)
 

בסופו של דבר, דוקאס הפסיד בתביעה בבית המשפט בפריז ובית המשפט אישר את ההחלטה לפנותו ממסעדת "לה ז'ול ורן", ודוקאס ראה זאת כעלבון גדול.

 

אנטון ומרקס פירסמו כי זה "הגשמת החלום הפרוע ביותר שלהם", כיוון שבמגדל אייפל מבקרים כ-6.1 מיליון איש בשנה.

 

השף פרדריק אנטון, בן 54, סיפר לעיתונות המקומית בפריז כי המסעדה והתפריט במראה החדש "הפכו את הקונספט על עידן דוקאס. אין כאן שום זכר לאף אחד אחר - התחלנו מחדש. זו הרוח שלנו כאן". אנטון אמר את הדברים בשעה שהציג לעיתונאים מנות הכוללות סרטן, רביולי לונגוסטין וחציל מעושן.

 

אנטון הוסיף ואמר שהוא יהיה מעורב מאוד בבישול ובניהול של המסעדה, ויזגזג בין מגדל אייפל למסעדה הנוספת שלו בפריז, "לה פרה קטאלאן", מסעדה המחזיקה בשלושה כוכבי מישלן: "אני רוצה ש'לה ז'ול ורן' תהפוך ליעד גסטרונומי לפני שהיא תהיה יעד תיירותי", אמר השף. שותפו לתפעול המקום הוא ת'יירי מרקס, בן 57, כיום גם השף של מסעדת מלון מנדרין בפריז, המחזיקה גם היא בשני כוכבי מישלן.

 

אנטון לא לא נשאר חייב לדוקאס, ואמר כי "נדיר לראות אותו עובד במטבח, כשהוא מתרכז בניהול אימפרית אוכל עולמית המשתרעת על מספר מסעדות ומיזמים עסקיים. אני לא ממהר להחזיק ב-50 מסעדות ברחבי העולם".

 

מסעדת "לה ז'ול ורן" ממוקמת במפלס השני של מגדל אייפל, 125 מטר מעל העיר פריז. חלל הפנים עוצב מחדש על ידי האדריכל הלבנוני, אלין אסמר ד'עמאן, והוא מציע נוף יפהפה לעיר האורות.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

השף דוקאס מחזיק בסך הכל ב-21 כוכבי מישלן ב-25 המסעדות שלו ברחבי העולם. כיום הוא נחשב ל"שף המכוכב ביותר בעולם", לאחר מותו, לפני כשנתיים, של האגדה הקולינרית, ז'ואל רובישון. דוקאס הוא השף הצרפתי המפורסם ביותר בפריז בין בני-דורו, אך גם הפחות פופולרי שבהם: לא אחת נמתחת עליו ביקורת על כך שהוא מגלם את ההתנהלות הפחות יפה של המטבח העילי הצרפתי, ושהוא מייצג את השפים הנעדרים מהמטבח, שפים שהם אנשי עסקים ממותגים ופחות טבחים, וכי הדבר בא על חשבון המקורית בבישול.

 

בין מסעדות הדגל של דוקאס אפשר למנות את מסעדת "לואי החמישה עשר" בהוטל דה פארי במונקו, "אלן דוקאס" במלון פלזה אתנה בפריז, "אלן דוקאס" בניו יורק, "אלן דוקאס" בוושינגטון, "אלן דוקאס" בלונדון וכן את מסעדת "בז'" בטוקיו.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
צרות באייפל: השף אלן דוקאס נושל מהמסעדה במגדל אייפל והפסיד בתביעה, ובמקומו נכנסו שני שפים חדשים
צילום: יח"צ
מומלצים