"מי שרוצה ליהנות מדג - שיאכל רק בידיים"
שאול הדייג מציג: איך אוכלים ראש של דג? בשתי אצבעות ובלי לפחד לנשנש גם את העיניים - דייג מסביר, שלב אחרי שלב, את כל התורה. צפו בסרטון
שנהייה לראש? תלוי את מי שואלים: הדייג שאול רוקח מיפו, מסביר למה כדאי לאכול ראש של דג, ואיך בכלל ניגשים לדבר הזה, שיושב בצלחת ומסתכל עליך בעין אחת, משל היה קפטן הוק אחרי פלישה של להקת תנינים על הספינה שלו.
"לראש של דג צריך לבוא בעדינות", מסביר רוקח, "ומי שלא יודע איך לאכול ראש של דג, לא יודע לאכול דגים. כל הטעם זה בתוך הראש של הדג. כשאני אוכל ראש של דג טיפת בשר לא תישאר עליו".
מה צריך ליד הדג?
"שמים מלח שלא ישעמם, וחצאי לימון. לכל ביס יש טעם אחר".
איך הטכניקה?
"נכנסים עם שתי אצבעות בעדינות, אבל זה רק בכאילו כי אחר כך נכנסים בו. אנשים נגעלים מהעין של הדג אבל זה טעם של עוד, זה הכי טעים בדג. את השיניים לא אוכלים, שמים אותן בצד".
אז דייג בכלל אוהב דגים?
"הוא אוהב אותם כשהם בסירה שלו, כשהוא יכול לספור את הכסף שהרוויח מהם".