כוכב מישלן באיטליה לשף ישראלי
מושיק רוט לא לבד: אמש הוענק כוכב מישלן אחד לשף הישראלי ארז אוחיון מקיבוץ עין גב, שמוביל כבר שנתיים מסעדה איטלקית בטוסקנה. אוחיון, שהוא השף הישראלי השני בהיסטוריה עם כוכב מישלן על שמו, אמר בהתרגשות: "כוכב מישלן זה מעמד מדהים ומשהו שנשאר עם שף שקבל אותו לכל החיים"
אוחיון (36) התחיל את דרכו במטבח של מסעדת "רפאל" של השף רפי כהן. את המסעדה שבטוסקנה הוא קיבל לידיו לאחר ששימש במקום בתפקיד סו שף, כשלמסעדה כבר היה כוכב מישלן אחד שהיה רשום על שמו של השף הקודם, אנטונלו סרדי.
המסעדה, הבנויה כחלק מבית מלון בטוסקנה, נהנית ממשק עצמאי וממגדלים פרטיים המספקים למטבח את רוב חומרי הגלם באיכות גבוהה במיוחד למסעדה. אך על אף שחומרי הגלם איטלקיים, אוחיון נשאר קרוב לבית, ובתפריט שלו השפעות מהמטבח הישראלי המתבטאות במנות כמו עלי גפן ממולאים דג בפפריקה וגרגרי חומוס, או מנה של בשר כבש ביוגורט שאוחיון מייצר במקום בעזרת בקטריה מיוחדת הנשלחת מישראל.
כעת, לאחר שנתיים בהן הוא מוביל את המסעדה כשף ראשי, נרשם הכוכב על שמו: "הכוכבים של מישלן זה לא משהו קבוע לנצח", אמר היום אוחיון, "כל שנה בודקים מחדש אם המסעדה ראויה לכוכבים שקיבלה. בגלל שלמסעדה כבר היה כוכב אחד והתחלף השף, היה צריך 'לאשר' מחדש את הכוכב על שמי".
ואיך ההרגשה?
"כוכב מישלן זה מעמד מדהים וזה משהו שנשאר עם שף שקיבל אותו לכל החיים. היום אני יכול להגיד שכל דבר שעברתי בחיים וכל שף שהיה מעלי לימד אותי משהו. למטבח צריך להיכנס עם כל האהבה שיש בך ועם רצון לשנות ולעשות כל יום מחדש, אחרת, אין סיבה לבזבז את הזמן היקר במקצוע הזה, בזמן שכולם הולכים לים ולמסיבות".