פסטיבלים ואירועים קולינרים ברחבי הארץ
שפים איטלקים מבקרים בתל אביב בו בזמן שהמסעדות בירושלים פותחות את שעריהן להרצאות וסדנאות, ובערבה חוגגים עם משאית כיבוי אש שהוסבה לפוד טראק: מה קורה בשבועות הקרובים בתחום הקולינריה? כל הפסטיבלים והאירועים הקולינרים השווים
החגים מאחורינו, החורף לפנינו והשבועות הקרובים עמוסים בפסטיבלים ובאירועי אוכל. אז איפה תוכלו להשתתף במסיק ולצפות בתהליך ההפקה של שמן זית, איפה תפגשו שפים איטלקיים שיבשלו ארוחות מיוחדות עם שפים ישראלים, איפה מציעים ארוחת מרק "אכול כפי יכולתך", איפה יש תפריט מיוחד של שקשוקות?
מתי: 23-19 בנובמבר
במסגרת אירוע הפתיחה של פסטיבל "מסעדות פתוחות ירושלים" יתקיים השנה משתה ירושלמי-עות'ומני במערת צדקיהו, עליו ינצחו השף נדב מלין והשף הטורקי ארט סילחלי. השף יליד סיציליה, אנטוניו פאוזי, יגיע לירושלים ויתארח במסעדת "מונא" של השף מושיקו גמליאלי.
ריצ'רד הארט (Tartine, Hart Bageri - Noma) ואנומראל עוגן ("אופה הכפר", "בישולים") יתארחו במאפיית "שוואר" הפועלת כבר 400 שנים בעיר העתיקה. השף עזרא קדם יארח סיור בגינת הירק של "סטודיו ארקדיה", ואחריו תתקיים ארוחה שכולה מושתתת על מנות מזיכרונות הילדות שלו. השף קונדיטור דוד לאור יארח בקונדיטוריה שלו סדנאות אפייה בהן ילמד כיצד להכין בריוש, בצק עלים ושטרודל.
במסגרת אירועי "מסעדות פתוחות" תגיע לירושלים ברית השפים (Chef allianc), ארגון המהווה חלק מתנועת Slow food העולמית. השנה יארח הפסטיבל את האירוע הראשון ביוזמת ברית השפים, אירוע שמטרתו להעלות את המודעות למניעת בזבוז מזון. כמה מהשפים החברים בברית יתכנסו יחד במטבח אחד ויבשלו ארוחה שכולה מבוססת על שאריות מזון שאנו נוטים לזרוק, במטרה להדגים כיצד אפשר לצמצם את בזבוז המזון.
רכישת כרטיסים ומידע נוסף: https://openrestaurants.com/
מתי: 23-17 בנובמבר
במסגרת "שבוע המטבח האיטלקי" תחגוג העיר תל אביב עם מאכלים מיוחדים מכל מחוזות איטליה, ושפים בעלי שם יתארחו במסעדות ברחבי העיר. בין האירועים הבולטים:
מסעדת "קוואטרו" תארח את השף Arcangelo Dandini (ארקנג'לו דנדיני) לארוחה משותפת עם השף אביב משה שתתקיים ב-19 בנובמבר ותציג את המטבח הרומאי. בארוחה יוגש תפריט ספיישלים של יינות איטלקיים. המחיר: 295 שקלים לאדם.
הארבעה 21 תל אביב, 03-9191555, לא כשר
במסעדת L28 תתקיים ארוחה בהשתתפות פרופסור אנדראה פיירוני (Andrea Pieroni), אתנו-בוטנאי המתמחה בקהילות אתניות שונות באיטליה וד״ר אורי מאיר צ׳יזיק. הארוחה תתבסס על חומרי ליקוט מישראל ומדרום איטליה, אותה תרקח השפית נאיפה מולא יחד עם השף פרנצ׳סקו ווינצ׳נסו מונטרולי (Francesco and Vincenzo Montaruli), ממסעדת Mezza Pagnotta שבפוליה.
לילינבלום 28 תל אביב, 03-9003560, לא כשר
במסעדת "מלגו ומלבר" תתקיים ארוחה משותפת של שף מוטי טיטמן והשפים לורנצו סטפניני (Lorenzo Stefanini), בנדטו רולו (Benedetto Rullo) וסטפנו טריגי (Stefano Terigi), ממסעדת Giglio בלוקה.
שדרות רוטשילד 142 תל אביב, 03-6314214, לא כשר
ב"נורדיניו" של השף עינב זגורי יתקיים שבוע אפרטיבו איטלקי בין 21-17 בנובמבר בין 19:00-17:00, במסגרתו יוגש אפרול שפריץ, צ'ינאר (ורמוט ארטישוק) טוניק ונגרוני קלאסי ב-19 שקלים, אותם תוכלו ללוות עם מנות ביס כמו באפריטיבו באיטליה אשר יוגשו בבופה ללא הגבלה (49 שקלים לסועד).
נחלת בנימין 27 תל אביב, לא כשר
מתי: החל מחודש נובמבר ועד סוף חודש פברואר
זו השנה החמישית מתקיים במלון ענבל "פסטיבל מרקים חורפי" וזה קורה בראשון-חמישי בין 22:00-12:00 ברחבת הכניסה של המלון. במסגרת הפסטיבל יוצעו מדי יום שישה סוגים משתנים של מרקים פרי יצירתו של השף ניר אלקיים, לארוחת אכול כפי יכולתך בשירות עצמי.
מחיר הארוחה 69 שקלים לאדם ומלבד המרקים היא כוללת גם לחמים ומטבלים ותוספות למרק כמו קרוטונים, שקדי מרק וברוסקטות בטעמים.
זאב ז'בוטינסקי 3, ירושלים, 02-6756666
מתי: 23-14 בנובמבר
במסגרת פסטיבל הסרטים בערבה יפעל השנה מתחם אוכל חדש עם משאית אוכל 102 Meating point ממושב קלחים שנבנתה מכבאית ישנה. בימי הפסטיבל המשאית תגיש כריך עם בשר אסאדו מפורק (40 שקלים), מאפה לחמה בעג׳ון עם בשר עגל (30 שקלים), המבורגר (40 שקלים), צלחת בשרים מעושנים עם צ׳ימיצ׳ורי (55 שקלים) ומנות נוספות ביניהן גם סלט, תבשיל טבעוני, מרק וטורטיות.
מתי: עד סוף חודש נובמבר
בנדיקט ממשיכה את המסורת וגם השנה לאורך כל חודש נובמבר מציע תפריט מיוחד של שקשוקות . השנה קולקציית השקשוקות כוללת 8 מנות בווריאציות מיוחדות ביניהן שקשוקה בורדלייז עם תבשיל פטריות ביין אדום (71 שקלים), שקשוקה שרימפס תאילנדית עם קארי צהוב, ג'ינג'ר, שום ותפוחי אדמה צלויים (79 שקלים), שקשוקה מקסיקנית עם בשר אונטריב בבישול ארוך וגבינה מלוחה המוגשת עם שמנת חמוצה, אבוקדו טרי ושאטה (75 שקלים). יש גם שקשוקה אמטריצ'יאנה עם תבשיל עגבניות פיקנטי, בייקון צלוי וגבינת גאודה (75 שקלים).
בכל מסעדות בנדיקט ברחבי הארץ, 03-6868657, לא כשר
מתי: 30-28 בנובמבר
במשך שלושה ימים אגמון מרקט יחגוג פסטיבל מתוק בו תשתתף פרח ראסלן - כוכבת מאסטר שף ומלכת הכנאפה הגלילית שתגלה את סודות האוכל הלבנוני.
בפסטיבל ישתתפו גם גל צייגר-שף קונדיטור ומרצה בכיר במכללת שף, ספיר סובגי - שף קונדיטורית בעלת בייקרי "סופגי" בבית הילל; איריס גרינשפן, שף קונדיטורית ותזונאית בריאות; והגר שבבו קאלו - קונדיטוריית בוטיק ביתית מראש פינה שתמכור במקום מאפים ועוגות ויצרנים נוספים. לצד דוכנים לממכר עוגות שוקולדים וקינוחים יתקיימו בזמן הפסטיבל גם סדנאות אפיה, הצגות ומופע מוזיקלי של אלי ומפעל השוקולד.
מתי: 6.12-1.12
בתחילת דצמבר יתקיים באילת שבוע יין ובמהלכו יתקיימו פעילויות יין שונות בכל הנקודות שמוכרות יין בעיר אילת. שיאו של השבוע יהיה במסיבת רחוב-יין הראשונה באילת. ב"ברנז'ה" יגישו לאורך כל השבוע שמפיין ברקפסט ובין 5-4 בדצמבר יפעל פופ אפ Wine garden. ב"יינות אילת" יתקיימו לאורך כל השבוע טעימות יין ויוצע מבצע 1+1 על היין.
לפרטים נוספים: https://www.swebs.co.il/wweilat/