שתף קטע נבחר
 

מה אוכלים במג'דל שמס?

החרמון פתוח: נוסעים לצפון הרחוק לראות קצת שלג? בטוח תהיו רעבים בדרך - איפה תמצאו שקשוקת שום, איפה החומוס הכי טוב, מי יעשה לכם משלוח של המבורגר לצימר, איפה תאכלו ארוחת מלכים ב-100 שקל לסועד, ואיפה עוצרים לכנאפה? כל המקומות הכי טעימים במג'דל שמס, הכפר הדרוזי למרגלות החרמון

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

מג׳דל שמס הוא הכפר הדרוזי הגדול ביותר ברמת הגולן, שבו חיים קרוב ל-12 אלף תושבים - שני שליש חילוניים ושליש דתיים. בכפר יש לא מעט מקומות של צעירים, וכמעט ולא תמצאו בו אוכל דרוזי מסורתי. מה שכן תמצאו אלה מקומות מגניבים עם מוזיקה אלקטרונית ואוכל מערבי חדש, כמו פיצות, סנדוויצ׳ים, המבורגרים מוגזמים, ברזי בירה והרבה וויסקי. בכפר הזה חיים כ-200 מוזיקאים, ובסופי שבוע תוכלו גם למצוא בברים ג׳אם סאשן.

קייטרינג אמיר (צילום: רם שנבל)
קייטרינג אמיר במג'דל שמס(צילום: רם שנבל)
 

המקומיים מספרים שהאלכוהול, הבייקון והצ׳דר הגיעו לכפר רק לפני 12 שנים ובהתחלה היה לחלק מהתושבים קשה לקבל את זה, אבל בהמשך נמצאה נקודת איזון בין החילוניים והדתיים, והיום כולם חיים בשלום עם זה. אז מה אוכלים שם? יצאנו לסיור קולינרי טעים במיוחד.

שלג במג'דל שמס ()
זה לא אירופה, זה מג'דל שמס

 

The burger place

הדבר הכי מטריף ומיוחד שקורה היום במג׳דל שמס הוא "בורגר פלייס". מדובר על המבורגריה שממוקמת בתוך בית פרטי פינתי, עם מטבח שממוקם בקומת הקרקע וצופה לרחוב. במטבח יש חלון לטייק אווי ודרכו אפשר לראות את העובדים שמתפעלים את הגריל, כל יום החל מהשעה 11:30 ועד שנגמר הבשר (מה שיכול לקרות גם ב-3 לפנות בוקר).

בורגר פלייס (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

צמוד למטבח הזה יש גרם מדרגות שמוביל לחדרון קטן בקומה השנייה, שמחופה עץ ובו מספר מקומות ישיבה צמודים לחלון וארבעה שולחנות. דרך החדרון הזה עוברים לחלל גדול יותר עם קיר מקושט בגרפיטי ויש בו במה להופעות חיות ומספר שולחנת נוספים.

 

את המקום הזה פתחו לפני שנתיים וחצי שלושה אחים בשנות העשרים לחייהם - ערוה, אמיר ואסעד ווילי - שעשו מהפכה בכפר עם פתיחת ה"חלון" לממכר המבורגרים. היום מדובר על אחת המסעדות העמוסות יותר בכפר, ויש בה 80 מקומות ישיבה.

 

אם אתם לנים באזור אז כדאי שתדעו שהם גם עושים משלוחים בכל האזור. את ההמבורגר המדהים שמגישים במקום עושים מבשר טרי שהאחים מביאים כל בוקר מקצב מקומי.

 

התפריט מציע המבורגר טלה (220 גרם - 30 שקלים, 440 גרם 40 שקלים) או בקר (220 גרם - 20 שקלים, 440 גרם 30 שקלים) ויש גם ספיישל המבורגר אנטרקוט וספיישל המבורגר מעושן.

 

מבחר התוספות כולל בייקון, חזה אווז, פטריות, כתף בקר וצ׳דר (5 שקלים כל תוספת). יש גם 4 המבורגרים משוגעים שמגיעים עם תוספות קבועות (55-35 שקלים) בהם Biggie Burger במשקל 440 גרם עם מיקס גבינות, פטריות, כתף בקר, חזה אווז ובייקון. חוץ מזה יש במקום גם ברזי בירה עם בירות אסאי, בקס, ובזלת (15 שקלים לשליש או 20 שקלים לחצי ליטר).

בוויז: The burger place, 050-2232146

 

קייטרינג אמיר

באותו הבית של משפחת ווילי, קומה מעל ההמבורגר, נאג׳אח (שהיא הסבתא של שלושת האחים מהפסקה הקודמת) מבשלת ארוחות של אוכל לבנוני, מהטעימים שפגשנו. בנה, מחמוד, עוזר לה עם קבלת כל ההזמנות, וכלתה (האימא של שלושת האחים) מסייעת באירוח והגשה.

קייטרינג אמיר (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

כשאין תיירים בכפר, נאג׳אח מבשלת אוכל מוכן הביתה לכל מי שאין זמן לבשל לילדים. הכל נעשה במטבח הביתי שמתפרש על פני קומה שלמה בבית, והיא פותחת את הדלתות לאירוח של עד 30 איש. אפשר גם להזמין בטלפון טייק אווי ולבוא לקחת אוכל (שימו לב, יש להזמין יום קודם).

 

מחיר הארוחה לאדם הוא 100 שקלים (גם לילדים מעל גיל שלוש), ומה שתקבלו במחיר הזה הוא בלתי נתפס: לשולחן יגיעו חומוס, מג׳דרה אלוהית, תבשיל במיה, חצילים מוחמצים, בורגול עם חומוס ועגבניות, מאפי ספיחה אישיים עם תערובת בשר מתובלת בעדינות, מרק לבן, קובה בורגול ממולאת בבשר וקובה תפוח אדמה, מקלובה ועלי גפן, כרוב ממולא וחצילים קטנים ממולאים, אורז עם בשר טחון ואפונה.

 

אם תצליחו לנשום אחרי כל זה (וגם אם לא), נאג׳אח תגיש לכם גם תה עם ריבות תוצרת בית ומדובר על ריבות שאתם לא רוצים לפספס כי יש ריבת דובדבנים ותאנים וגם ריבת חצילים ודלעת.

 

זה אומנם נשמע כמו תמהיל מנות קבוע שאפשר למצוא כמעט בכל מסעדה דרוזית, אבל זה טעים לפחות פי כמה וכמה מכל מסעדה. אם תזמינו מראש ותבקשו יפה, סבתא תכין לכם גם מטעמי חורף מיוחדים של העדה הדרוזית כמו קרוש (מעיים של בקר ממולאים בבשא אורז וחומוס) ושקשוקת שום שאוכלים שם רק כשיש מלא שלג בחוץ (ואז לא יוצאים מהבית).

 

בימי רביעי היא מכינה קבוע חומוס טחינה, פול ופלאפל (כדור אחד - 1 שקל). אפשר להזמין מנת פלאפל גם בשאר הימים, אז ארוחה ל-6 אנשים שכוללת חמגשית של חומוס ביתי, פיתות, חמוצים וחמגשית עם כדורי פלאפל תעלה לכם 100 שקלים.

להזמנות: 052-7400599 (מחמוד)

 

Burger Place Deli

האחים לבית ווילי לא הסתפקו באירוח ביתי של סבתא והמבורגריה עם המבורגרים מושחתים, אז הם פתחו לפני שלושה חודשים מעדניה חדשה מול הבית. במעדניה הזו אפשר להזמין טייק אווי של פלטת גבינות ונקניקים לא כשרים (אפשר להזמין מהדרך ולבוא לאסוף כשמגיעים) וגם לקנות יינות מבורגון. טווח המחירים של צלחות נקניק וגבינה 250-50 שקלים ויינות מתומחרים ב-300-50 שקלים לבקבוק.

050-2232146

 

West side cafe

בית קפה מגניב שבו בשעות הבוקר שומעים ג'אז ובלוז, ובהמשך היום הפלייליסט מתחלף לאלקטרוני עדכני. זהו מקום מפגש תוסס לצעירי הכפר החילוניים, אותו פתחו לפני 11 שנים שני אחים, מהרן והישאם אבו ג׳בל. הישאם אחראי על הצד הקולינרי ומהרן (שהוא גם די.ג׳י) אחראי על האווירה.

ווסט (צילום: רם שנבל)
(צילום: רם שנבל)
 

המקום פתוח 7 ימים בשבוע בין השעות 24:00-9:00 ואפשר למצוא פה ארוחת בוקר (40-35 שקלים) או סתם קפה. תוכלו לשבת במקום גם לשתות בירה ולנשנש פיצה (65 שקלים למגש משפחתי עם תוספת אחת או 45 שקלים למגש אישי עם תוספת), או להזמין כוס יין עם סלט עוף (45 שקלים) או כריך texsas עם בייקון סינטה, ירקות וגאודה מעושנת (45 שקלים).

בוויז: West side cafe majdal shams, 052-6981132

 

ממתקי אבו ג׳בל

אם אתם בעניין של משהו מתוק, "ממתקי אבו ג׳בל" הוא המקום לעצור בו. הוא קיים 30 שנה, ויש לו מפעל משפחתי שבו הכל מיוצר, והוא נמצא מאחורי החנות המרווחת שבה יש גם שולחנות ישיבה.

אבו ג'בל (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

מנת כנאפה עולה במקום 15 שקלים ובקלוואה עולה החל מ-60 שקלים לקילוגרם, אבל השוס האמיתי כאן הוא שאפשר לקנות במקום כנאפה קפואה הביתה שמגיעה בתוך מגש (ונמכרת יחד עם סירופ מתוק ופיסטוקים בצד). בבית, כל שתצטרכו זה לשים את המגש על הגריל או על הגז, וקיבלתם כנאפה דרוזית אמיתית. המחיר הוא 60 שקלים למנה זוגית, 100 שקלים למנה משפחתית ו-120 שקלים למנה ענקית.

 

חוץ מכנאפה ובקלאווה יש במקום גם פטאייר ממולא במלבי (60 שקלים לקילוגרם), בקלאווה טורקית עם פיסטוקים, בקלאווה ממולאת בקוקוס, בקלאווה קקאו וכנאפה פיסטוקים (30 שקלים למנה אישית).

בוויז: ממתי אבו ג׳בל, 04-6871515

 

מקומות נוספים שפועלים בכפר

"Why" הוא בר עם אווירה שפתוח החל משעות הצהריים. יש בו ברזי בירה ונשנושים טובים שבאים לצידה. את המיקום של הבר הזה מאוד קל לזהות כי הוא נמצא ברחוב הראשי, צמוד לחנות השכרה של ציוד גלישה שמחוצה לה תלויה בובת ענק עתיקה של גולש היושב על רכבל.

שלג במג'דל שמס ()
שלג במג'דל שמס
  

בשעות הבוקר משמיעים במקום אום כולתום ופיירוז ולקראת הצהריים זה מתחלף למוזיקה מערבית. צמוד לבר הזה נמצא הפאב "Green apple" - פאב אירי. במקום מתנגנת מוזיקת צ'יל אאוט ויש בר ארוך עם ברזי בירה וויסקי.

 

בגזרת האוכל סלטים, שרימפס טמפורה, פסטות, קרפצ׳ו, סטייק אנטריקוט ושניצל. במרחק של 5 דקות נסיעה מהכפר, צמוד לאגם ברכת רם פועלת מסעדת "T-bone" - מסעדה מזרחית טיפוסית עם קמין ועיצוב קצת מיושן, אבל עם נוף מטורף.

 

מסעדת "אליאסמין" מציעה בכפר מענה למי שמחפש אוכל דרוזי עממי (שלא במסגרת אירוח ביתי), אבל אם אתם בכלל בעניין של חומוס, כדאי שתכנסו לנגב ב"אבו הלאל", חומוסייה שממוקמת על הכיכר המרכזית.

 

סיורי חורף מודרכים

תיירות עין זיוון מציעה סיורי חורף מודרכים בעמק קונטרה (99 שקלים לאדם), שבו שוכן הכפר מג׳דל שמס. הסיורים מתקיימים בימי שישי בשעות 13:00-10:00 ובמהלך הסיור מגיעים למג'דל שמס לסדנת כנאפה במפעל של ממתקי "אבו גאב'ל" ולסיור בשוק המקומי "היעפורי".

לפרטים והרשמה : 04-6993610, או באתר תיירות עין זיוון

 

 

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רם שנבל
מה אוכלים במג'דל שמס?
צילום: רם שנבל
מומלצים