השף הצרפתי מישל רו הלך לעולמו
השף שהביא את המטבח הצרפתי ללונדון, מישל רו, הלך לעולמו בגיל 79 אחרי מחלת ריאות ממושכת. המסעדה של רו הייתה המסעדה הראשונה בבריטניה שזכתה בשלושה כוכבי מישלן
עולם הקולינריה והשפים בעולם, מרכינים ראש לשף ולמסעדן מישל רו, שכונה "הגאון הצנוע". מישל רו הלך לעולמו היום (ה') בגיל 79, בביתו בבריטניה, אחרי מחלת ריאות ממושכת. מסעדתו של רו הייתה המסעדה הראשונה בבריטניה שזכתה בשלושה כוכבי מישלן.
לרו הייתה השפעה גדולה על הבישול והגסטרונומיה הבריטית, והוא השאיר אחריו מורשת קולינרית ענפה. תחת ידיו עברו כמה מהשפים החשובים והמוכרים ביותר בבריטניה, ובהם גורדון רמזי, פייר קופמן ומרקו פייר ווייט.
השף אנטוני וורל תומפסון הספיד לפני זמן קצר את רו, ואמר כי רו שינה את פני המטבח הבריטי, והודה לו על העידוד להיכנס לאקדמיה לאמנויות הקולינריה, שם זכה בפרס היוקרתי ביותר בשנת 1987, לאחר הכשרתו של רו.
אחיינו של רו, מישל רו ג'וניור (בנו של אחיו הגדול, השף אלברט רו) שגם הוא שף בעל שם, מנהל את מסעדת "לה גאברוש" - המסעדה פורצת הדרך שפתח דודו בשנת 1967. "לה גאברוש" הייתה המסעדה הראשונה בבריטניה שזכתה בכוכב מישלן, ולאחר מכן הייתה הראשונה שזכתה בשניים ובשלושה כוכבי מישלן בבריטניה.
לב עצום שלא ידע לנוח
מישל רו נולד בכפר בצרפת שנמצא בחבל בורגון. בשנת 1946 המשפחה עברה לפריז והקימה שם חנות נקניקים. כבר בגיל 14 רו היה קונדיטור, ואחר כך עבד כשף במסעדה בפריז, כמו אחיו הגדול אלברט.
בסוף שנות ה-70 פתחו אלברט ומישל רו בלונדון את המסעדה הראשונה שלהם - מסעדת "לה גאברוש", שזכתה לשלושה כוכבי מישלן. ארבע שנים אחר כך פתחו השניים את מסעדת "ווטרסייד אין" ברקשייר, שגם היא זכתה לשלושה כוכבי מישלן. מישל ואחיו אלברט נבחרו, לא אחת, לשפים המשפיעים ביותר בבריטניה, ואף זכו בפרס מפעל חיים בשנת 2006.
"קרן רו", תוכנית להכשרת שפים שהוקמה על ידי מישל רו, פרסמו בחשבון האינסטגרם שלהם: "נתגעגע לתחושת הכיף במחיצתו, לשובבות שלו, וגם לליבו העצום, שלא ידע לנוח, לנדיבותו ולחסדיו שלא ידעו גבולות. הכוכבים של מישלן יאירו לנצח את דרכם של דור השפים שיבואו אחריו".
כיום, כאמור, אלן רו, בנו של מישל, מנהל את מסעדת "ווטרסייד אין" (שלושה כוכבי מישלן), ואת מסעדת "לה גברוש" (שני כוכבי מישלן) מנהל כיום בן דודו מישל רו, בנו של אלברט רו.
אחיו של מישל רו, אלברט, הגיע בשנת 2012 לישראל, ובישל במסעדת "כתית" המיתולוגית של השף מאיר אדוני. אלברט אף היה חלק מצוות השופטים בריאליטי "רויאל שף" ששודר ב"יס".