שתף קטע נבחר
 

המסעדות בלונדון מנסות לשדר עסקים כרגיל

בעוד שהבוקר נסגרו כל מקומות הבילוי והמסעדות בניו יורק, וגם המסעדות ובתי הקפה בפריז ובערים נוספות באירופה כבר סגורים, המסעדות בלונדון עדיין משדרות עסקים כרגיל, על אף דיווח על צניחה דרמטית בתפוסת מקומות הבילוי

לאחר שפריז, ניו יורק, לוס אנג'לס, ליסבון, תל אביב, וערי בירה קולינריות אחרות במערב סגרו את כל המסעדות, הברים ובתי הקפה, בלונדון ממשיכים לשדר עסקים כרגיל. החל מהבוקר (ג'), בהוראת ראש עיריית ניו יורק, ביל דה בלאזיו, כל המסעדות, בתי הקפה, הברים ומועדוני הלילה סגורים, להוציא מתכונת טייק אווי ומשלוחים, בפורמט המוכר שלנו. גם פריז חווה את החושך הקולינרי, שמאפיל אף על משך סגירת המסעדות בעת מתקפת הטרור בשנת 2015 או הכיבוש הנאצי במלחמת העולם השנייה. ראש ממשלת צרפת, אדואר פיליפ, קרא לסגירת כל העסקים שאינם חיוניים ביניהם גם עסקי הבילוי, המסעדות ובתי הקפה - הודעה חסרת תקדים במדינה שחלק גדול מהתרבות שלה נסמכת על הקולינריה.

מגדל אייפל לה ז'ול ורן  (צילום: יח
המסעדות, בתי הקפה, הברים ומקומות הבילוי בפריז נסגרו(צילום: יח"צ)
 

עם זאת, בלונדון בריטניה, עסקים כמעט כרגיל: הממשלה עדיין לא קבעה מדיניות של סגירת עסקים, ועל כן מרבית המסעדות מתפקדות כרגיל, או כמעט כרגיל. עם ההתפשטות ההולכת וגוברת של וירוס הקורונה בבריטניה, ענף המסעדות והברים בממלכה מכבד באופן בסיסי את מושג שמירת המרחק זה מזה. בהיעדר הנחיות ממשלתיות נחרצות בבריטניה, המסעדות, בתי הקפה והברים של לונדון נוקטים באמצעים משלהם, וחלקם אוכפים חוקים שהם שואלים ממדינות אחרות.

 

גורדון רמזי מדגים: כך תרחצו ידיים

חלק מהמסעדות בלונדון שהודיעו על סגירה מוחלטת בעקבות הוירוס כוללות את "קויה סיטי", "פקהאם סלרס", "לופינס", "לירוי אין שורדיץ'" ועוד מספר בתי עסק בודדים. מסעדות נוספות החליטו באופן עצמאי לעבור למתכונת של טייק-אוויי ומשלוחים בלבד, כמו "לאקי אנד ג'וי", "אומברה" ו-"בלאק אקס". קבוצות אחרות של מסעדות קבעו לעצמן מדיניות של הגבלת כמות האנשים שתכנס לסעוד בשטחן, ביטול הזמנת מקומות מראש וצמצום התפריט, כדי להגביל גם את צוות העבודה במטבח. בין מסעדות אלו אפשר למצוא את "ליגאר", "סמוקינג גוט", "בליקר" ועוד.

   (צילום: getty umage bank)
שף גורדון רמזי: כך תרחצו ידיים(צילום: getty umage bank)

במהלך מסיבת עיתונאים אמש, נשאל ראש ממשלת בריטניה, בוריס ג'ונסון, מה ההמלצות בנוגע לבילוי במסעדות בלונדון, ובתשובה ענה כי מומלץ להימנע מביקור במסעדות וברים – אך לא הטיל שום וטו על המשך פעילותן, ועל כן המסעדות החליטו להחליט בעצמן. בעוד שממשלת בריטניה הבטיחה חבילת הקלות למשק בסכום של 12 מיליארד ליש"ט, המסעדנים בלונדון צופים שהפרמטרים לקבלת ההקלות לא יכללו אותם, כיוון שאינספור בתי עסק קולינריים בלונדון לא יתאימו לקטגוריית הסיוע או הפיצוי שקבעה ממשלת בריטניה.

 

חלק מהשפים הבריטיים הפופולרים עדיין לא מתייחסים ברשתות החברתיות למשבר הקורונה, ונראה כי עדיין לא עיכלו כיצד המשבר ישפיע גם באופן ישיר על עסקיהם. כך למשל השף גורדון רמזי צייץ בטוויטר והדגים איך מומלץ לשטוף ידיים, ואילו שפים מפורסמים אחרים, כמו ג'יימי אוליבר, הסטון בלומנטל, נייג'לה לוסון או ריק סטיין – מתעלמים בינתיים מהקורונה.

 

ירידה של 53 אחוזים בתפוסה

על פי סקר שנערך על ידי חברת הסקרים "ברקלאיקארד", נרשמה בפברואר ירידה של 6.4% בתפוסת המסעדות בלונדון. קבוצת המסעדות UKH הודיעה על ירידה של 7% בקרב 700 בתי העסק הקולינרי שלה הפזורים ברחבי בריטניה, והיא מעדכנת כי ההזמנות צנחו עד 50 אחוזים.

פופיס פיש אנד צ'יפס (צילום: Tjeerd Wiersma/flickr)
ובינתיים בלונדון(צילום: Tjeerd Wiersma/flickr)
"זה יותר גרוע מכל מה שראיתי כבר 28 שנים", אמר השבוע דייוויד מור, הבעלים של מסעדת "פייד א-טר" בלונדון, ל"גארדיאן". אחרי חודש ינואר שהיה ריווחי מאוד ושבוע האהבה ששבר שיאים, מור אומר כי בסוף פברואר נרשמה ירידה דרסטית: "בתחילת מרץ הייתה ירידה של 23 אחוזים בתפוסה של המסעדות, ובימים הראשונים של השבוע הייתה ירידה של 53 אחוזים".

פאב אנגלי (צילום: Shutterstock)
איפה כולם? (צילום: Shutterstock)
 

גם שפים ומסעדנים אחרים, מחוץ ללונדון, מדווחים על ירידות דרמטיות: קלוד בוסי, השף הראשי ב"ביבנדום" בדרום קנסינגטון, מעדכן שבמסעדה שלו יש פחות מחמש הזמנות לשולחן בכל ערב.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
על אף הקורונה: המסעדות בלונדון מנסות לשדר עסקים כרגיל
צילום: Shutterstock
מומלצים