שתף קטע נבחר
 

בלחץ בת הזוג: המבורגריה בירושלים הפכה לטבעונית

מהפך במטבח: אחרי שנה וחצי של צליית המבורגרים בשריים נוטפי שומן, נכנע בעלים של המבורגריה בירושלים ללחציה של אשתו, ושינה את הקונספט של המקום למסעדה טבעונית, כשהוא עצמו ממשיך לאכול בשר. בת הזוג שרון סדן: "הרוב מרוצים אבל עדיין שולחים לי הודעות נאצה כמו 'את שוכבת עם רוצח'"

שנה וחצי הספיקו לשף בן עוז (בנו) כדי להבין שהאהבה שלו למטבח הבשרי מתנגשת עם האהבה שלו לאישתו שרון סדן, טבעונית יותר משלושה עשורים. בשבוע שעבר, שנה וחצי בדיוק אחרי שפתח את ההמבורגריה "בנו מיט בר", החליט השף לעשות מהפך במטבח, ותוך שבוע נולדה מחדש המסעדה שלו בקונספט טבעוני ותחת השם "וג'יס בר" - מסעדה שהיא מאה אחוז טבעונית.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
אבל כל זה היה כרוך בלא מעט התלבטויות ומהמורות בדרך. דווקא אחרי שרכש לו קהל לקוחות קבוע ומרוצה שאהבו לנגוס בהמבורגים הבשריים שלו, והמקום התבסס בכל המובנים, כולל העסקיים, החליט עוז שכל זה לא שווה את החיכוכים והויכוחים עם אשתו, עד שבסוף עמד מולה במטבח ואמר לה מילה אחת שאמרה הכל: "ניצחת".

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

בירושלים פועלים בתי עסק טבעונים בלבד - Veggies Bar, ויליג' גרין, השווארמה הטבעונית, נגילה וגלידריית ג'לה. רק לשם ההשוואה, בתל אביב פועלים 30 בתי עסק טבעונים למהדרין, פי עשרה מבירושלים. וג'יס בר קיבל את תו "ויגן פרינדלי", ובתפריט החדש אפשר למצוא בורגר בטטה, סלק או פטריות (35 שקלים), לזניה חצילים, בטטה או פטריות (39 שקלים), שניצל סייטן (35 שקלים), אצבעות סייטן (25 שקלים), שניצל רול תירס או ירקות מוקפצים (42 שקלים),.הום פרייז 23 (שקלים), צ'יפס בטטה (19 שקלים) ועוד.

שרון סדן ובן עוז (בנו): לא שווה את הויכוחים והחיכוכים (  ) (  )
שרון סדן ובן עוז (בנו): לא שווה את הויכוחים והחיכוכים
  

"לא יכולתי לפרגן בלב שלם", מודה סדן", מצד אחד אני מצילה כל חיה שאני נתקלת בה, ומצד שני אני יודעת שאני קשורה לתעשיה המזעזעת הזו. פעם בכיתי כשהוא הכין שניצל וינאי, וזה היה לא קל. היו בינינו ויכוחים, ואפילו החרמתי את המקום, ובסוף הוא הבין שאני ממש סובלת, פתח את הלב ועשה בחירה שהיא לחלוטין מצפונית. עם זאת הוא גם הפחית משמעותית באכילת בשר. הוא עדיין לא טבעוני, אבל אין ספק שזו בחירה מהלב".

היו חששות לשנות את הקונספט? הרי המקום כבר התבסס ובנו עשה מה שהוא אוהב לעשות.

"בטח, זה לא היה צעד פשוט. בנו במקור לא שף של מטבח טבעוני, וזה בכל זאת סיכון כי אפשר גם ליפול. 19 שנה בנו הוא שף שעוסק בבשר, וההחלטה והשינוי קרו מאוד מהר".

 

איך "מכשירים" מטבח מבשרי לטבעוני?

"במשך שלושה ימים בנו תכנן את התפריט. הכלים התחדשו, העיצוב שודרג והצבעים של המקום התחלפו משחור לירוק".

 

את מרגישה שניצחת?

"הניצחון שלי זה לראות אותו מאושר במטבח, לראות שהפחית משמעותית בעצמו את צריכת הבשר, וכן, זה ניצחון לראות מטבח נקי מסבל".

 

איך בנו "מעכל" את השינוי?

"כרגע בנו נהנה מהשינוי, הוא מרגיש שהצליח לעשות מקום עם ריחות ומוזיקה מזמינים, הוא עובד בשקיפות מלאה עם מטבח פתוח ונותן לאנשים פינה שלא בא להם לקום ממנה, מקום אישי, חמים וביתי".

 (  ) (  )
  

ואיך התגובות?

"רוב התגובות ממש מדהימות, הקרניבורים אומרים שלא מרגישים שזה טבעוני, והטבעונים אומרים שסוף סוף הם אוכלים אוכל טוב. יש גם קרניבורים כאלה שכעסו על השינוי אבל הרוב חזרו להיות מרוצים. עם זאת יש גם טבעונים לא מרוצים ואלימים, שבמקום לשמוח על כל מגמה חיובית הם שולחים לי הודעות נאצה כמו 'את שוכבת עם רוצח'. אבל התגובות בסך הכל מפרגנות והמקום מאכיל ומשביע בהרמוניה גם טבעונים וגם קרניבורים".

 

צפו בשף אבי ביטון מכין קובה טבעונית:

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
המבורגריה ירושלמית הפכה למסעדה טבעונית
צילום: יח"צ
מומלצים