אפשר גם אחרת: 4 מתכונים למנגל טבעוני
המבורגר שיטאקי ועדשים, סטייק סייטן, שווארמה טופו ושיפודי ירקות: גם טבעונים יכולים ליהנות ממנגל
שיפודי טופו וירקות
המצרכים (ל-5 מנות):
טופו טבעי, חתוך ל-10 מלבנים באורך 4 ס"מ
10 עגבניות שרי מזן תמר
1 חציל מקולף, חתוך ל-10 קוביות בגודל 2 ס"מ
10 פטריות פורטובלו קטנות
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
מלח
אופן ההכנה:
- משרים את הטופו בתוך רוטב הצ'ילי במשך 20 דקות.
- מסדרים את המרכיבים על שיפודים, ומתבלים במלח.
- צולים את שיפודי הטופו על המנגל, על אש נמוכה במשך 10 דקות.
- הופכים את השיפודים, וצולים את הצד השני במשך 10 דקות נוספות.
שווארמה טופו, תרד וסלרי
המצרכים (ל-5 מנות):
1 ק"ג טופו טבעי
1/2 1 צרור תרד
3 מקלות סלרי עם העלים
5 כפות שמן זית
4 כפות רוטב סויה
1 כף פפריקה
1 כף מלח
אופן ההכנה:
- קוצצים את הטופו גס, ומכניסים לקערה. קוצצים דק את הסלרי והתרד ומוסיפים לקערה.
- מוסיפים לתערובת את שמן הזית, רוטב הסויה והתבלינים ומערבבים.
- משאירים את התערובת כ-20 דקות לספיגת הטעמים.
- מעבירים את התערובת למנגל עם רשת לצליית פריטים קטנים, או לחילופין לפלנצ'ה וצולים במשך 15 דקות תוך ערבוב השווארמה.
סטייק סייטן עם סילאן ושום
המצרכים (ל-5 סטייקים):
1 ק"ג סייטן
5 שיני שום, כתושות
1 כף סילאן
1 כוס שמן זית
פלפל שחור
מלח גס
אופן ההכנה:
- את גוש הסייטן חותכים ל-5 נתחים שווים, ומשרים כ-1/2 שעה במרינדת שמן זית, שום כתוש וסילאן.
- מעבירים את הנתחים למנגל, ומתבלים במלח ופלפל.
- צולים כל צד במשך 15 דקות.
המבורגר שיטאקי, עדשים ופשתן
המצרכים (ל-5 מנות):
250 גר' פטריות שיטאקי
1/2 1 כוס עדשים שחורות מבושלות
1/2 כוס זרעי פשתן
1 בצל, קצוץ
1 כוס שיבולת שועל
2 כפות טחינה גולמית
חופן אגוזי מלך
1/2 כוס מים
1 כף חומץ תפוחים
1 שן שום, כתושה
1 כפית כמון
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
- מכניסים לבלנדר את כל המרכיבים היבשים, וטוחנים גס (פטריות, עדשים, זרעי פשתן, בצל ושיבולת שועל).
- מוסיפים תוך כדי ערבול את המים, החומץ והטחינה (לפי הסדר הזה) ואת התבלינים.
- מעבירים את התערובת לקערה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-1/2 שעה.
- מוציאים מהמקרר, ומכינים כ-5 קציצות בעובי 1/2 1 ס"מ.
- צולים את הקציצות על המנגל באש נמוכה, במשך כ-15-20 דקות מכל צד.
המתכונים באדיבות המסעדה הטבעונית "לודנס" ברעננה