מתכון טבעוני לשבלולי קינמון ושקדים
מתכון מהיר וקל להכנה ללא מוצרים מן החי של מאפה קינמון ושקדים מקמח כוסמין
שבלולי קינמון ושקדים טבעוניים
המצרכים:לבצק -
¼ 1 כוסות משקה שקדים ללא סוכר
⅓4 כוסות קמח כוסמין
2 כפיות שמרים יבשים
1 כף סוכר
7 כפות רסק תפוחים
1 כף אבקת אפייה
1 כפית קינמון
קמצוץ מלח
למלית -
10-8 כפות רסק תפוחים
1 כף קינמון
2 כפות סירופ מייפל
75 גר' תערובת אגוזים קצוצים (שקדים, פקאנים, אגוזי מלך וכדומה)
לציפוי (אופציונאלי) -
1/2 כוס אבקת סוכר
1 כפית מיץ לימון
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק - מנפים קמח כוסמין, אבקת אפייה ומלח לתוך קערה גדולה.
- בסיר על אש קטנה מחממים מעט משקה שקדים לטמפרטורת החדר, מוסיפים 7 כפות רסק תפוחים וסוכר, ומערבבים היטב.
- מוסיפים את תערובת משקה השקדים לקערת הקמח, ומערבבים באיטיות עם כף עץ עד שמתקבל בצק דביק. מפזרים מעט קמח על השיש, יוצקים עליו את הבצק ויוצרים כדור. מחזירים את כדור הבצק לקערה, מכסים במגבת ונותנים לתפוח בין 30-20 דקות.
- מכינים את המילוי - מערבבים את כל מרכיבי המלית עד לקבלת תערובת אחידה.
- ממלאים את הבצק ואופים - מפזרים מעט קמח נוסף על השיש, ובעזרת מערוך מרדדים את כדור הבצק לצורת מלבן בעובי של כחצי ס"מ. מורחים על הבצק את המילוי, מגלגלים, וחותכים לפרוסות של כ-3 ס"מ. שמים את שבלולי הבצק בתבנית אפייה משומנת כך שיהיו צמודים אחד לשני ואופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות בין 25-20 דקות.
- מכינים את הציפוי - מערבבים אבקת סוכר עם מיץ לימון עד לקבלת מרקם סמיך.
- מזליפים את הציפוי על שבלולי הקינמון האפויים, ומניחים בצד לצינון.
המתכון באדיבות "אלפרו"
ללא מוצרים מן החי. שבלולי קינמון ושקדים טבעוניים
צילום: יח"צ
מומלצים