חדש: חיישן שמודד את חשיפת העור לקרינת השמש
חברת לוריאל השיקה חיישן זעיר המודד לאורך כל היום את מידת החשיפה לקרינת ה-UV. הנתונים מועברים ישירות לאפליקציה, יחד עם מידע על רמות הזיהום, הלחות, ואפילו האבקנים באוויר
העור זוכר הכל - ועכשיו תדעו כמה: חברת לוריאל השיקה חיישן מיוחד המודד לאורך כל היממה את קרינת ה-UV אליה נחשפתם, יחד עם נתונים על אחוזי הלחות, רמות הזיהום והאלרגנים שבאוויר. הנתונים משודרים לאפליקציה המרכזת את כל הנתונים ומתריעה בפני הסכנות להן נתון עורכם.
צפו: כך פועל החיישן
הפיתוח החדש, ששמו My Skin Track, הוא חיישן זעיר שנישא על דש הבגד או הכובע, ומודד ללא הרף את קרינת ה-UV. הוא פועל ללא צורך בסלולה או הטענה, ומשדר את הנתונים למכשיר הסמרטפון. האפליקציה מרכזת את הנתונים, מתריעה בפני סכנות, ומציגה מיד גם על רמות הזיהום באזורכם, אחוזי הלחות ורמות האבקנים שבאוויר.
"המחקר שלנו הראה כבר זמן רב כי קיים צורך להבנה טובה יותר של הציבור לגבי רמת החשיפה לקרינת ה-UV", אמר גואיב בלוך, סמנכ"ל הטכנולוגיות בלוריאל. "יצרנו את החיישן שאינו מצריך סוללה ומשתלב בחיי היום יום. אנחנו מקווים שהטכנולוגיה תסייע לאנשים להימנע בקלות רבה יותר מנזקי השמש".
החיישן עמיד למים, אינו מצריך הטענה או סוללות, ובגבו קליפס המאפשר להצמיד אותו לחולצה, כובע או תכשיר. את המכשיר ניתן להשיג דרך אתר אפל במחיר של 60 דולרים.
סרטן העור: ישראל במקום מדאיג
ישראל היתה במשך שנים בראש מדינות העולם בשיעור מקרי סרטן העור אחרי אוסטרליה וניו זילנד, וכיום ממוקמת במקום ה-13 בקרב גברים ובמקום ה-20 בקרב נשים בתחלואה במלנומה. על פי הנתונים של משרד הבריאות והאגודה למלחמה בסרטן, מתגלים מדי שנה כ-1,500 חולים חדשים הסובלים ממלנומה, כ-200 מהם מתים מדי שנה.
אחת הסיבות המרכזיות לירידה המשמעותית בתמותה בשנים האחרונות היא הטיפולים הביולוגיים החדשים שהביאו להארכה משמעותית בתוחלת חייהם של החולים ולהיעלמות הגידולים. זאת לצד המודעות הגוברת לסכנות השמש, ולשימוש בקרם ההגנה.
המיקום השכיח ביותר של גידולי מלנומה הוא עור בית החזה (27%) ולאחריו עור הגפיים העליונות והכתפיים (19%) ובדומה לו עור הגפיים התחתונות. כחמישה אחוזים מהחולים מאובחנים עם מלנומה בעור הקרקפת והעורף, וכשני אחוזים בעור האוזן.
כך תזהו סימנים מחשידים
האגודה למלחמה בסרטן ממליצה לשים לב לארבעה סימני מחשידים. אם מצאתם שומה שתיאורה מתאים לאחד הבאים, גשו מיד לרופא לבדיקה:
1. סימטריה: השומה הסרטנית לרוב אינה סימטרית: חציה האחד אינו שווה לחציה השני.
2. שוליים: שומה שגבולה אינה ברור ומוגדר (כולל מפרצים, זיגזגים, הפסקות וכו') חשוד כגידול סרטני.
3. צבע: יש לשים לב לשומה שצבעה אינו אחיד, והיא מורכבת ממספר גוונים, כגון חום, שחור, ורוד וכחול.
4. גודל: שומה שקוטרה עולה על חמישה מילימטרים (קוטר של עיפרון), אף היא מוגדרת כחשודה ודורשת בדיקת רופא.