שתף קטע נבחר

 

הערבי שבנה סוכה למהדרין: בואו להתארח אצלי בחג

עם אוכל כשר (למהדרין) וסוכה שבנויה לפי כל כללי ההלכה, ממש במוצאי יום הכיפורים - מזמינים ד"ר חליל וד"ר רים בקלה מנצרת את האוכלוסייה היהודית להתארח: "לפעמים העוינות נובעת מהיעדר הזדמנויות למפגשים. זאת סוכה של תקווה חדשה לחיים משותפים"

 

סוכת השלום של ד"ר חליל: במוצאי יום כיפור – ממש כפי המנהג של "יוצאים ממצוות ונכנסים למצוות" – הושלמה בעיר נצרת בנייה של סוכה מיוחדת במינה, שהקימו תושבים ערבים כדי לארח את שכניהם היהודים.

 

<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו  >>

 

"הרעיון נבט לפני שנה בערך", מספר ד"ר חליל בקלה בראיון לאולפן ynet. "הוא התגבש בנו והשנה החלטנו להוציא אותו לאור בנצרת עילית, שהיא עיר שיש בה אוכלוסייה ערבית ויהודית".

 

קראו עוד בערוץ היהדות :

 

ד"ר בקלה שהקים את הסוכה עם רעייתו, ד"ר רים, מסביר כי "סוכות הוא החג היהודי שהכי מסמל את הקשר לטבע, ומסמל שהעיקר זה לא חוזק הקירות של הבית שלנו - אלא חוזק הקירות של הלב, ואנחנו מאוד מקווים שהסוכה הזאת תהיה קרש קפיצה ליחסים ולחיים משותפים הרבה יותר טובים".

 

מחכים לאושפיזין בסוכה של ד"ר חליל בקלה (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
מחכים לאושפיזין בסוכה של ד"ר חליל בקלה(צילום: עידו ארז)

 

והתגובות, אם תהיתם? "מאוד טובות משני הצדדים. ידוע שהחברה הישראלית סובלת מהרבה שסעים בין קבוצות שונות, כאשר אולי השסע הכי גדול הוא בין האזרחים היהודים לערבים. לפעמים העוינות נובעת מהיעדר הזדמנויות למפגשים, וברגע שמכירים אחד את השני אנחנו הופכים להיות הרבה יותר קרובים, משנים את הסטריאוטיפים, פורצים מחסומים ומבטלים דעות קדומות ומעוותות".

 

הבאתם את ארבעת המינים וכל מה שצריך? זו סוכה כשרה?

 

"כמובן, הסוכה כשרה לחלוטין. היא נבנתה בעזרת חברינו היהודים שעזרו לנו בהדרכה והרכבה, והאירוע יכלול גם אוכל כשר, מזנונים כשרים למהדרין עם תעודת כשרות. דאגנו שהכול יהיה לפי מה שדרוש בחברה היהודית".

 

"יוצאים לדרך חדשה של חיים משותפים"

ד"ר שוקרי עואודה, סגן ראש עיריית נצרת עילית, מספר כי "זו יוזמה מאוד מבורכת ומאוד פרטית. אני העברתי הכול להנהלת העירייה והיוזמה התקבלה בברכה על ידי ראש העיר, סגניו ומליאת מועצת העיר".

 

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)

 

"אנחנו רוצים להוות דוגמה מנוגדת לשנים שעברו, שבהן נצרת עילית חגגה בכותרות עם סיסמאות וקלישאות גזעניות, לצערי", הוא מדגיש. "אנחנו יוצאים לדרך חדשה של חיים משותפים, של שכנות טובה עם נצרת והכפרים הערביים מסביב - ובראש ובראשונה חיים משותפים בין ערבים ליהודים בעיר".

 

הוא הביע תקווה כי הרעיון המקומי הזה יהווה דוגמה לאירועים דומים בערים מעורבות אחרות. "כל הנהלת העירייה ועובדיה הוזמנו", וכי ראש העיר, רונן פלוט, עתיד להתייצב לפתיחה. "נצרת עילית זו עיר של כ-50 אלף תושבים, מתוכם כ-25% אוכלוסייה ערבית. אנחנו רוצים לעשות אירוע שמסמל חיים משותפים".

 

ד"ר בקלה מסכם כי "הסוכה היא סוכה עם תקווה, במטרה לבנות תקווה חדשה לחיים משותפים, ותהיה פתוחה בחול המועד סוכות (8-10/10 בשעות 15:00-20:00) עם מפגשים, אוכל בשפע כיד המלך - גם כשר, מוזיקה, נוף לעמק והרבה תקווה ואהבה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
מחכים לאושפיזין
צילום: עידו ארז
מומלצים