שתף קטע נבחר

 

"לא נשלם פרוטקשן לרבנות כדי לקבל כשרות"

המשגיח שלא השגיח והתעריף שעלה בלי סיבה הביאו את רוני ועדי ברמי לוותר על תעודת הכשרות בצעד מחאתי. בתגובה, פרסמה הרבנות את המסעדה שלהם כמקום שהוסרה ממנו הכשרות. בתגובה נאלצו בני הזוג לפרסם פוסט שהפך עד מהרה ויראלי, המבהיר כי המסעדה כשרה כשהייתה: "המקום היה כשר לפני שהמשגיחים הגיעו, והוא כשר גם אחריהם"

 

לרוני ועדי ברמי נמאס. נמאס מהמשגיח שהיה פוקד את העסק שלהם, לטענתם, בשעות שבהן כבר לא היה מה לבדוק. נמאס מהזריזות שבה היה נעלם, שוב לטענתם, בלי לבצע את עבודתו – ומעל לכל, נמאס מתשלום של מאות שקלים עבור מה שכינו "פרוטקשן לרבנות". אז הם החליטו להיפטר מתעודת הכשרות שליוותה את העסק שלהם מאז הקמתו, וגילו שיש לזה מחיר.

 

<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות >>

 

"תעודת הכשרות לא הורדה, אלא אני הורדתי אותה, כי לא הסכמתי לשלם יותר דמי חסות למאפיה שקוראת לעצמה רבנות", כתבה ברמי, בעלת מסעדת "רוני'ס" שווארמה וגריל שבבאר שבע, בפוסט שהפך לוויראלי. "אני הפסקתי זאת כי אני לא מוכנה לשלם יותר לאוכלי חינם. אז רק כדי להבהיר: אני קונה את הבשר בבית ואת העוף והירקות ברמי לוי. הפלאפל שלי בד"ץ. אין ערבוב של בשר וחלב ואני סגורה בשישי ושבת. אז למה אני לא כשרה? כי אני לא משלמת פרוטקשן לרבנות".

 

קראו עוד בערוץ היהדות :

 

הצעד המחאתי של הזוג ברמי הגיע לאחר שהמועצה הדתית בבאר שבע פרסמה רשימה של עסקים שאינם מושגחים על ידה. "אנחנו קוראים לזה פרוטקשן כי המקום היה כשר לפני שהמשגיחים הגיעו, והוא כשר גם אחריהם", אומר ברמי, בראיון לאולפן ynet.

 

"אם המטרה היא לשלם להם כסף בשביל שזה יהיה כשר, אז אני לא רואה בזה שום סיבה. במיוחד כאשר המשגיח אצלי פשוט לא עשה כלום. הוא היה נכנס למקום בשעות אחר הצהרים, כשכבר אין על מה להשגיח. היה פותח כמה מקררים, מעביר את האפליקציה של הנוכחות ויוצא. זו כל העבודה שלו".

 

לוויתור על הכשרות יש מחיר

לדברי ברמי, "כשאשתי פתחה את העסק, היא שילמה אגרה שנתית על סך 512 ש"ח כדי לקבל תעודת הכשר. לאחר מספר שבועות הגיע המשגיח מטעם הרבנות, ואמר שאני צריך לשלם לו אלף שקלים. שאלתי אותו על מה בדיוק, והוא ענה שעל ההשגחה שלו שהמקום באמת כשר. אמרתי לו שאני קונה הכול מרשתות כשרות. אז הוא אמר: 'אני צריך לבדוק את הכרוב, לשים במלח...' אמרתי לו שאלף שקלים נשמע לי תעריף יקר, אז הוא ירד ל-800".

 

רוני ברמי ()
רוני ברמי, המודעה של הרבנות - ופוסט התגובה

 

לוויתור על הכשרות יש מחיר. "במקרה שלי המקום נמצא ליד אוכלוסייה דתית, לפחות 30% אם לא יותר", הוא אומר. בנוסף, לא רק שהרבנות לא חידשה את הכשרות, היא אף פרסמה ש"רוני'ס" איבדו את הכשרות של העסק, מה שהביא את ברמי ורעייתו לפרסם את הפוסט. "זה כמו איום כתוב שאם אתם לא תשלמו, אנחנו נוכיח לכולם שאין לכם תעודה והמכירות יירדו".

 

"התעודה כבר לא קיימת ארבעה חודשים", ברמי אומר. "אני שילמתי על התעודה שנה מראש, והיא אמורה להיות על הקיר. אבל בגלל שלא הסתדרתי עם המשגיח ואמרתי לו שאני לא מוכן לשלם לו על מה שהוא לא-עובד, אז התעודה נלקחה למרות שהאגרה שולמה".

 

הרבנות בתגובה: אנחנו חייבים לפרסם

מהמועצה הדתית בבאר שבע נמסר בתגובה: "המועצה מחויבת לפרסם על הסרת הכשרות בכל מקום שבו הייתה בעבר. זאת על מנת למנוע הטעיית הציבור בין אם התעודה הוסרה ובין אם הוחלט לוותר עליה.

 

"זאת ועוד, המועצה מפרסמת באופן קבוע על כל העסקים שקיבלו הכשר ואלו שמהם הוסרה התעודה. בשל פניות חוזרות ונשנות מהציבור על העסק הספציפי, בעלי העסק מוזמנים לפנות למחלקת הכשרות כדי לברר ולפתור את כל הסוגיות בנדון".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים