מדרכות לנשים: "תכבדו את החרדיות שזה חשוב להן"
מצד אחד, אוריאל צייטלין - עיתונאי חרדי: "יותר מהשילוט מפריע לי שב-2019 אין ביטוי לאנשים שחושבים קצת אחרת". מצד שני, לורה ורטון, יו"ר סיעת מרצ בירושלים: "כל אחד צריך לדעת שהוא יכול להסתובב בביטחון מלא בלי שיפריעו לו"
אז החרדים תלו והעירייה הורידה, החרדים ריססו כתובות ופקחי העירייה שבו ומחקו אותן: "יותר מהשילוט מפריע לי שב-2019 אין ביטוי לאנשים שחושבים קצת אחרת", אומר העיתונאי החרדי, אוריאל צייטלין.
<<הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. תעשו לנו לייק >>
הלילה (ג') ריססה קבוצה של חרדים קיצונים כתובות "מעבר לנשים בלבד" ו"מעבר לגברים" על קירות בצומת הרחובות צפניה ועזרא, בשכונת כרם אברהם, שבו נמצאים שלטי הפרדה בין גברים לנשים. בשעות הבוקר הן כבר נמחקו – ובירושלים יש מי שטוען כי מדובר בפגיעה בחופש הביטוי של קבוצות אוכלוסייה.
קראו עוד בערוץ היהדות :
- יפן: קוראים ספרות אנטישמית ומעריצים את היהודים
- היסטוריה במפרץ: איחוד האמירויות הכיר בקהילה היהודית
- לשלוה יש גאווה לאומית - לישראל פחות/
הרב אברהם סתיו
"אפשר להתחשב בעובדה שמדובר בשכונה חרדית, ולתת ביטוי גם לנשים שחושבות שצורת החיים שלהן יכולה להתנהל בצורה מסוימת, כי בסך הכל מדובר בנשים שחושבות שזה האידיאל וזה מה שחשוב להן", אומר צייטלין.
"גם החרדים מתנגדים להם"
על אף שמדובר באפליה על מדרכות ציבוריות בירושלים, צייטלין "לא חושב שהדבר הזה כל כך נורא", כדבריו. "אני חושב שצריך לכבד את החוק, והריסוסים בלילות זה לא משהו שהייתי שמח מאוד לראות, אבל מצד שני, גם לאותן נשים מגיע לחשוב אחרת בשנת 2019".
אפשר אולי לעשות את זה במוזיאון, לא ברחובות. זה לא משהו אמנותי-תרבותי, זה לא חופש הביטוי. אתה מפריד בין נשים לגברים, זה פקטור במרחב הציבורי.
"אנחנו מפרידים גם במרחב הציבורי, במגרשי הכדורגל, אם נרצה. אישה שרוצה היום להצטרף להפועל תל אביב, לצורך העניין, לא יכולה להיות שחקנית... שוב, אני בעד לכבד את החוק ואם החוק אומר משהו מסוים צריך להגיע להידברות במאה אחוז עם ראשי הקהילות שם, שאני ברמה האישית לא מכיר אף אחד מהם ואפילו לא יודע את שמותיהם, אבל צריך להבין שאנחנו מדברים על נשים שחושבות שדרך החיים שלהן צריכה להתנהל בצורה מסוימת. ומה שאני מבין מכל הרעש סביב זה, שהן פשוט לא מבינות מה טוב להן".
לורה ורטון, יו"ר סיעת מרצ במועצת עיריית ירושלים וחברת הקואליציה, טוענת כי מדובר בקיצונים המנסים להרגיז את יתר תושבי העיר, כדבריה. "יש נחישות גם בעירייה וגם בקרב החרדים שגרים באזור לפעול נגדם. הם באמת מיעוט קטן".
לדברי ורטון, "אני לא חושבת שההחלטה הזאת באה מצד הנשים – ובכל מצב יש חוק במדינת ישראל, ואם אני רוצה לעבור שם, אני יכולה. זה אומר משהו על הבעייתיות באכיפת החוק... אם מישהו כותב 'אנחנו הולכים להיות בית שמש 2', אני לא לוקחת את הסיכון ואני לא אעבור שם... גם החרדים מתנגדים, ברובם, להתנהלות הזו. מדובר כאן באכיפה של החוק שמבטיח שכולנו שווים, שמבטיח שבמרחב הציבורי כל אחד צריך לדעת שהוא יכול להסתובב בביטחון מלא בלי שיפריעו לו, שלא יגבילו אותו בשום צורה".