"יין כשר - זה ברמה הגבוהה ביותר"
מזה כעשור, מעריכים המומחים, מתרחשת מהפכה בשוק היינות במגזר החרדי. "ממגזר שלא צרך יין איכותי - היום זה שוק שהוא במקום הראשון, הכי צומח ובאופן חד". בד בבד צצים יקבים כשרים כענבי מרלו אחר הגשם בארץ אך גם מחוצה לה - וזו סיבה לתערוכה עם 170 סוגי יין כשר מ-40 יקבים בעולם
משנכנס אדר א' מתחילים להתכונן לאדר ב' שמבשר את בוא פורים שמבשר את התקרב חג הפסח. ובקיצור, עונת היין הכשר נפתחה בקול תרועה השבוע בתערוכת היין הכשר השנתית "טועמים עולם" שהתקיימה בנמל תל אביב זו השנה השמינית.
<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות >>
40 יקבים ישראליים ובינלאומיים, ומעל ל-170 סוגי יין מהארץ ומרחבי העולם (שחלקם הושקו לראשונה בישראל), השתתפו בתערוכה - המקבילה הישראלית לאירוע KFWE (Kosher Food) & Wine Experience המתקיים בשישה ערים ברחבי עולם (לוס אנג'לס, ניו יורק, פריז, לונדון, תל אביב ומיאמי), ונחשב לאירוע טעימות היין והאוכל הכשר הגדול והיוקרתי בעולם.
קראו עוד בערוץ היהדות :
- שיר הפרידה של הרב אקשטיין: "צריכים שיקום אמיתי בדו-שיח בינינו"
- גופות, כסף וסוכנים חשאיים: "ציידי" כתר ארם צובא לא מתייאשים
- אדמו"רית המיניות: כך היא ייעצה לנשים הדתיות
"יש לנו פה יינות מכל העולם – צרפת על חלקיה השונים, ארגנטינה, ניו זילנד, אוסטרליה, ספרד ופורטוגל", אומר שמוליק צור, סמנכ"ל יבואנית היינות "צור עולם של יין", המפיקה את התערוכה - ונתן הרצוג מיקב הרצוג מסביר: "בעשור האחרון יש הבנה שיש יין כשר ואיכותי - ולכן יש ביקוש הולך וגובר גם בקרב קהל לא יהודי. היין הוא קודם כל איכותי, ורק אחר כך כשר".
מהפיכת היין במגזר החרדי
יעקב ברג מיקב פסגות מדבר על לא פחות ממהפכה: "עד לפני עשר שנים בקהל החרדי לא שתו בכלל יין איכותי. זה לא היה במודעות. היום זה שוק שהוא במקום הראשון, הכי צומח ובאופן חד. הציבור החרדי צורך יותר ויותר יינות איכותיים.
"אני תמיד אומר שבזמן שהיינות שלי נמצאים בחנויות יוקרה במנהטן, וכל מכירה לוקחת המון זמן - בברוקלין הסמוכה מגיע יהודי חרדי עם המיני-ואן, עם תשעה ילדים מאחור, וצועק מהחלון שיוציאו לו שלושה ארגזים של יין לשבת. זה הסוד של המכירות שלנו בקהל הזה".
"במסעדה שלי מגישים רק יינות כשרים", אומר יהב רימון, "וכשלקוח מעקם את האף ואומר שזה בטח פחות איכותי, אני נותן לו לטעום. מעולם לא קרה שלא הסכימו איתי שהיין הכשר היום הוא ברמה גבוהה ביותר. הוא מתעלה לרמה גבוהה לא פחות מחלק מהיינות הלא כשרים שאנחנו מכירים".