שתף קטע נבחר

 

היסטוריה באבו דאבי: ברית ראשונה במדינה המוסלמית

זו הברית הראשונה שנערכה אי-פעם באבו דאבי, וההתרגשות של המשתתפים הייתה גדולה במיוחד. את הטקס ערך מוהל הפועל באיחוד האמירויות מזה מספר שנים, בליווי שליח חב"ד בברלין הרב יהודה טייכטל, המקורב למשפחה: "זו חוויה שלא תישכח"

ברית מילה היסטורית ומרגשת במיוחד נערכה בסוף השבוע במדינה המוסלמית אבו דאבי, בירת איחוד האמירויות, כך נודע ל-ynet.

 

<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות . היכנסו >>  

 

הברית נערכה לבנם של זוג יהודים שהתגוררו בעבר בברלין שבגרמניה ואותה ליווה שליח חב"ד ורב הקהילה היהודית בברלין הרב יהודה טייכטל, העומד בקשר קרוב עם המשפחה.

 

קראו עוד בערוץ היהדות : 

  

ברית המילה הרב טייכטל, המוהל והאב הנרגש ()
ברית המילה ההיסטורית: הרב טייכטל, המוהל והאב הנרגש

 

"ממשיך את השושלת"

זו הברית הראשונה שנערכה אי-פעם באבו דאבי וההתרגשות של המשתתפים הייתה גדולה במיוחד. הטקס נערך בשיתוף עם מוהל הפועל באיחוד האמירויות מזה מספר שנים. המשתתפים קיימו תפילה שחרית, קריאת התורה ובסיום התפילה ערכו את טקס ברית המילה.

 

"האירוע היה מיוחד, חזק ומעודד", מספר הרב טייכטל. "להשתתף בברית של תינוק יהודי ביום השמיני ללידתו, זו חוויה שלא תישכח. לעמוד שם ולחשוב שהתינוק הזה ממשיך את שושלת הזהב היהודית בת אלפי השנים".

 

לאחר הברית קיים הרב טייכטל פגישה ממושכת עם שגריר גרמניה באיחוד האמירויות, פיטר פישר, על החיים היהודיים המתפתחים באבו דאבי. בהמשך שוחח הרב עם בכיר באיחוד האמירויות.

 

בעןוד כשנתיים: בית כנסת רשמי ראשון

בשנים האחרונות מתפתחת באבו דאבי קהילה יהודית, במקביל לניסיונות מצד השלטונות להוכיח פתיחות דתית. כך, דווח בספטמבר כי בנייתו של בית הכנסת הרשמי הראשון באיחוד האמירויות הערביות תחל בשנה הבאה ותושלם עד שנת 2022, על פי דיווחי התקשורת המקומית.

 

בית הכנסת יהיה חלק ממתחם רב-דתי תחת השם "בית משפחת אברהם", שיכלול גם מסגד וכנסייה. על הקמת המתחם הוחלט בחודש בפברואר, לאחר הביקור ההיסטורי של האפיפיור פרנציסקוס באיחוד האמירויות, אז גם פורסמה לראשונה כאן ההכרה של האמירויות בקהילה היהודית במקום. כעת מדווחים בכלי התקשורת של אבו דאבי על הבנייה ומועד הסיום שלה.

 

באיחוד האמירויות מנסים לשדר חזות של מרכז דתי סובלני, התומך בחופש הדת וברב-תרבותיות. המבקרים טוענים כי מדובר במראית עין, שכן הממשלה המוסלמית לא מתירה כל אופוזיציה וסופגת ביקורת מצד ארגוני זכויות אדם על כליאתם של אקטיביסטים.

 

אף על פי שבית הכנסת יהיה הראשון באופן רשמי שייבנה על ידי השלטונות באיחוד האמירויות, כבר כיום ישנה קהילה יהודית קטנה שהקימה בית כנסת פרטי בבית בדובאי לצורך קיום תפילות. לפני כתשעה חודשים נחשף כאן דבר קיומו לראשונה, לאחר שהקהילה חנכה אותו רשמית. רבים בקהילה היהודית המקומית ששמרו לאורך השנים על דיסקרטיות, היו מעדיפים להמשיך בדרך הזו. דעת הקהל במדינה היא ברובה פרו-פלסטינית וישנם מקומיים אשר רואים בחימום היחסים עם ישראל סוג של בגידה. עם זאת, כפי שאמר אז אחד מחברי הקהילה - עורך הדין רוס קריאל - "אני מרגיש שהשלטונות היו רוצים שנרגיש בנוח ושנוכל להתפלל בה בגלוי וללא הסתרה".

 

כיום יש קהילה יהודית מוכרת גם בבחריין, המונה 37 יהודים בסך הכול. "יש להם בית כנסת שלא מתפקד", סיפר בעבר הרב מארק שנייר, "אבל מלך בחריין והחצר המלכותית מינו אותי ליועץ המיוחד למלך, ואחד מתפקידיי כרגע זה לעזור לבנות חיים יהודיים בבחריין".  

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים