שתף קטע נבחר

 

אביו של אלאור אזריה: "מנסים להפחיד אותנו, לא נוותר"

משפחתו של החייל שנשלח לשנה וחצי בכלא כינסה מסיבת עיתונאים לאחר הגשת הערעור. צ'רלי אזריה הבהיר: "כל המדינה יודעת שבני חף מפשע". עו"ד יורם שפטל האשים את הפרקליט הצבאי הראשי: "הוא אמר שאם לא יערערו, גם התביעה לא תערער. זה גובל בסחיטה באיומים". צה"ל: "דוחים את דברי שפטל"

 

עו"ד שפטל: ערעור על הרשעת אזרה    (צילום: אבי חי)

עו"ד שפטל: ערעור על הרשעת אזרה    (צילום: אבי חי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

במסיבת עיתונאים שכינסו הערב (יום ד') הוריו של אלאור אזריה ועורך דינו, יורם שפטל, טען צ'רלי אזריה כי מדובר "במאבק של כל הורה והורה, בית הדין שהרשיע את בני שגה. אלחם עד הסוף עד שחפותו תצא לאור". 

 

שפטל נותר הסנגור היחיד בצוות ההגנה של החייל, שנשלח ל-18 חודשי מאסר בגין הרשעתו בהריגת מחבל. הוא תקף את הפצ"ר, תא"ל שרון אפק, וטען כי הוא "סחט באיומים" את הסנגורים שפרשו, עורכי הדין אייל בסרגליק ואילן כץ. צ'רלי אזריה הודה לתומכי המשפחה ולעורכי הדין על הייצוג בתיק: "הם ביקשו לא להיות מעורבים בערעור. נאמר לי שאם נערער - גם צה"ל יערער. מנסים להפחיד את המשפחה אבל המאבק שלי ממשיך כי זה מאבק של כל הורה והורה. לא אוותר". הוא התריע: "מחר יאשימו טייסים שמטילים פצצה של טון", ולגבי העונש הסביר: "שנה וחצי זה עונש קל למי שביצע את העבירה, אבל יום אחד למי שלא ביצע - זה עונש קשה. נתמודד בעליון אם צריך".

 

במסיבת העיתונאים סיפר שפטל: "מה שהביא לשינוי הדרמטי בעמדת הסנגורים הייתה פגישה שיזמו עם הפרקליט הצבאי הראשי ביום ראשון השבוע, ושם נאמר להם הדבר הבא – אם אתם לא תגישו ערעור, גם התביעה הצבאית לא תגיש ערעור". שפטל תקף: "זוהי אמירה שערורייתית שגובלת מבחינה מסוימת לא בהיבט הפלילי אבל בהיבט המוסרי - בסחיטה באיומים - משום שפרקליט צבאי ראשי צריך להחליט אם להגיש ערעור על קולת או חומרת העונש, רק לפי אמת מידה אחת ויחידה, והיא אם לדעתו העונש קל מדי או חמור מדי".

שפטל ומשפחת אזריה, היום (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
שפטל ומשפחת אזריה, היום(צילום: מוטי קמחי)

עו"ד שפטל עם הוריו של אזריה (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
עו"ד שפטל עם הוריו של אזריה(צילום: מוטי קמחי)

שפטל הסביר כי הערעור נוגע ל"ליבת הכרעת הדין, ליבה שעליה יקום ויפול דבר", והתכוון לקביעה בהכרעת הדין ש"לפיה אלאור מיד לאחר הירי אמר גם למ"פ שלו וגם לרב"ט מ', אחד החיילים מהפלוגה - שהוא ירה במחבל כי המחבל דקר את החבר שלו, וגם ניסה להרוג אותו, ולכן מגיע לו למות". אך לדברי שפטל "ממצא הזה מופרך לחלוטין, הוא סותר באופן מוחלט את הראיות שקיימות בתיק", ואף האשים את מצ"ח בחקירה שבה "מהרגע הראשו מסומן מי האשם, ואז כל החקירה מכוונת לא כדי להגיע לחקר האמת אלא כדי לנסות להפליל את הנחקר. במקרה שלנו אלאור אזריה - הקורבן של החקירה המבישה הזאת".

 

הוא קבע כי מצ"ח הילכה אימים על העדים במשפט, ואף האשים כי אנשי המשטרה הצבאית השתמשו בכלים פסולים, כשהציגו "תוך כדי חקירה אמירה של עד אחר, כדי להתאים בין העדויות. לזה קוראים תפירה גסה של תיק. כשנעשית התפירה הזאת על יסוד הודאה שקרית - לזה קוראים בידוי ראיות".

 

שפטל הסביר כי הוא "מראה את הטעויות של בית הדין, שסמך בלעדית את הממצאים שלו על כרגעי תרנוגלת". בהמשך ציין: "אני והמשפחה לא יכולים לחיות עם הרשעה מופרכת לחלוטין של חייל, לוחם בצה"ל, בעוון בהריגה מוצדקת לחלוטין של רוצח מחבל. חד וחלק אנחנו לא יכולים להשלים עם זה".

טוראי אזריה (צילום: תומר אפלבאום) (צילום: תומר אפלבאום)
טוראי אזריה(צילום: תומר אפלבאום)

לאחר דבריו של שפטל אמר אביו של אלאור אזריה, צ'רלי: "אני מודה לכל התומכים שלנו שזה 90% מהמדינה על החיזוק. זה לא משפט של אלאור אלא של כל חיילי צה"ל. מההתחלה הבנתי שתופרים לבן שלי תיק". לדבריו, "שגה בין הדין שהרשיע את בני. אלחם עד הסוף עד שחפות בני תצא לאור".

 

עורכי הדין בסרגליק, כץ ושחיבר הגיבו לטענות: "המלצתנו לאלאור ולמשפחתו שלא לערער לא נבעה מ'סחיטה באיומים' של הפצ"ר אלא מהערכה פרקטית של סיכויים מול סיכונים. לנגד עינינו עמדה רק טובתו של אלאור אזריה". הם טענו כי שפטל זכה מהם למלוא הסיוע, "כולל כתיבת מרבית הערעור עבורו", ולמרות זאת הוא "בחר לטעון כי 'התעייפנו' או כי 'נחלשנו'. ההיפך הוא הנכון. לא חששנו להתעמת עם גורמים בכירים ככל שיהיו כולל שופטי בית הדין, קצינים בכירים ובראשם הרמטכ"ל, לא חששנו גם לשלם מחיר אישי. כל משך התקופה הזו, עו"ד שפטל אשר לא היה חלק מצוות ההגנה במהלך כל המשפט האינטנסיבי, טרח להופיע בבית הדין לקראת סיום ההליך, ולאחר מתן גזר הדין בחר להתראיין כאילו היה חלק מצוות ההגנה מיומו הראשון".

 

הם הדגישו כי אם אלאור יבקש את עזרתם, הם ייענו לו בשמחחה וציינו: "תוצאת גזר הדין - שנה וחצי בתיק שהתחיל כתיק של עבירת רצח, עם סרטון, מדברת בעד עצמה".

הפרקליט הצבאי הראשי, תא"ל שרון אפק (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
הפרקליט הצבאי הראשי, תא"ל שרון אפק(צילום: צביקה טישלר)
 

הפרקליטות הצבאית הגיבה לדברים באומרה כי היא "דוחה על הסף את דברי עורך הדין יורם שפטל. אין כוונה להתייחס לתוכנה של פגישה שהתקיימה ביוזמת עורכי הדין אילן כץ ואייל בסרגליק ולהצעות שהועלו על ידם במסגרתה. הפרקליטות הצבאית ממשיכה לפעול באופן ענייני. ההחלטה אם להגיש ערעור טרם התקבלה, ותתקבל בימים הקרובים".

 

גורמים בפרקליטות הצבאית הכחישו גם את דברי שפטל וטענו כי נציגי התביעה לא הציעו מאומה לסניגורי אזריה ביום ראשון, וכי הפגישה נערכה ביוזמת הסנגורים. לדברי הגורמים, הסניגורים העלו הצעות לגבי המשך ההליך המשפטי אך אלו נדחו ע"י נציגי הפרקליטות לכל הפחות עד להפיכת גזר הדין לחלוט בעוד כשבוע

 

עורכי הדין שפרשו: "השגנו תוצאה פנטסטית"

עורכי הדין אייל בסרגליק, אילן כץ וכרמית שחיבר הודיעו מוקדם יותר על החלטתם להתפטר מייצוגו של אזריה. בשל כך נותר עו"ד שפטל לבד בצוות ההגנה, והוא זה שהגיש את הערעור על הרשעתו לבית הדין הצבאי לערעורים בקריה. שפטל אף ביקש לעכב את כניסת החייל עד תום הליך הערעור. התביעה תתנגד באופן נחרץ לבקשה זו.

 

עורכי הדין שפרשו מייצוג אזריה מסרו: "אנו, שליווינו את אלאור לאורך שנה בדיוק, עשינו לילות כימים בחברות אישית ובמוטיבציה אינסופית עבור אלאור ומשפחתו והשגנו עבורם תוצאה עונשית פנטסטית ובלתי אפשרית בתיק של רצח שהפך להיות הריגה עם סרטון.

 

"הגם שאנו סבורים שהכרעת הדין שגויה ומנותקת מהראיות, ולכן גם כתבנו 50 עמודי ערעור - מהערעור שהוגש שהועבר לעורך דין שפטל, סברנו שהגענו למיצוי מקסימלי בערכאה זו ושיש לפנות בשלב הזה לאפיקים נוספים אלטרנטיביים לטובת החייל שאותם אף הצענו למשפחה ולאלאור לעשות ללא עלות ובהתנדבות על מנת שלא תהיה כל תלות כלכלית בגורם כלשהו. המשפחה ואלאור סבורים ובצדק מבחינתם שהמתווה הנכון הוא ערעור. נעמוד לרשותם בכל דבר שיצטרכו בהמשך".


התייחסות שפטל אחרי הכרעת הדין

התייחסות שפטל אחרי הכרעת הדין

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בפרקליטות הצבאית עדיין שומרים את הקלפים צמוד לחזה וטרם החליטו אם לערער בעצמם על העונש המקל (כמחצית מתקופת המאסר שדרשה התביעה). לרשותם יש עוד כשבוע להחליט אם לערער.

 

יצוין כי במחלוקות במשפחת אזריה בשבוע האחרון, עלו קולות שהובילו עורכי הדין כץ ובסרגליק, כי יש לוותר על הערעור כדי להתחיל בהליך בקשת המתקת העונש במסגרת הצבאית או הגשת בקשת החנינה מהנשיא, כבר עם הפיכת גזר הדין לחלוט בעוד כשבוע, ועל רקע הרוח הגבית שיש לאזריה, גם מצד השופטת אלוף-משנה מאיה הלר, שהחליטה להקל בעונשו.

 

הסיבה: הליכה לערעור, הליך של כמה חודשים, תידחה בשלושה חודשים לפחות את תחילת הליך ההמתקה/החנינה, ועלולה לפגוע בסיכויים להקלה משמעותית בעונש, בשל התעקשות אזריה "ללכת עד הסוף נגד המערכת". מנגד, אלה שתמכו בהגשת הערעור, ציינו כי רכיב העונש משמעותי פחות, ואילו עצם ההרשעה בעבירת ההריגה החמורה, שגוררת רישום פלילי לשבע שנים, מחייבת הגשת הערעור.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
צ'רלי אזריה
צילום: מוטי קמחי
מומלצים