שתף קטע נבחר

 

פצצות מתקתקות: הצרפתים שלחמו עם דאעש שבים הביתה

היום מציינים בצרפת שנתיים למתקפת הטרור בפריז שבה נרצחו 130 בני אדם: רמת איום הטרור עדיין גבוהה והרשויות תוהות כיצד להתמודד עם מאות האזרחים הצרפתים ומשפחותיהם שיצאו להילחם בסוריה ובעיראק עם ארגון הטרור הסוני וכעת שבים לצרפת על רקע נפילת דאעש

 

שנתיים למתקפת הטרור בפריז    (צילום : רויטרס)

שנתיים למתקפת הטרור בפריז    (צילום : רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

זוכרים וחוששים: שנתיים אחרי שמחבלים ג'יהאדיסטים רצחו 130 בני אדם במתקפת טרור מתואמת ברחבי פריז, אומרים גורמי ממשל צרפתיים שרמת האיום בתוך המדינה ומחוצה לה נותרה גבוהה.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

צרפת: איומים חדשים נגד העיתון "שארלי הבדו"

 

בשעה שארגון הטרור הסוני "המדינה האיסלאמית" (דאעש) מאבד אחיזה בעיראק ובסוריה, מאות אזרחים צרפתים שהצטרפו לשורותיו בשנים האחרונות, חלקם עם ילדיהם, החלו לשוב לצרפת ומותירים את הממשלה בפריז עם השאלה הלא פשוטה "כיצד להתמודד איתם?".  

 

חבר הפרלמנט הצרפתי מאיר חביב בראיון לאולפן ynet    (צילום: אלי סגל)

חבר הפרלמנט הצרפתי מאיר חביב בראיון לאולפן ynet    (צילום: אלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

נשיא צרפת עמנואל מקרון וראש העיר פריז אן אידלגו בפינה לזכר הנרצחים בפריז (צילום: AFP) (צילום: AFP)
נשיא צרפת עמנואל מקרון וראש העיר פריז אן אידלגו בפינה לזכר הנרצחים בפריז(צילום: AFP)
עם הרעייה בריז'יט מנחם את משפחות הקורבנות (צילום: MCT) (צילום: MCT)
עם הרעייה בריז'יט מנחם את משפחות הקורבנות(צילום: MCT)

אחת מזירות הפיגועים בפריז, נובמבר 2015 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
אחת מזירות הפיגועים בפריז, נובמבר 2015(צילום: AFP)
לראשונה בתקופת נשיאותו, חלק היום (יום ב') עמנואל מקרון כבוד לקורבנות הטבח ההמוני ופיגועי ההתאבדות שאירעו ברחבי פריז בפרבר הצפוני סן-דני ב-13 בנובמבר 2015.

 

מתקפת הטרור והתגובה הצרפתית

מתקפת הטרור, הקטלנית ביותר שהייתה בשטח צרפת מאז מלחמת העולם השנייה, הובילה את המדינה להשיב מלחמה, להצטרף לפעולות צבאיות בינלאומיות נגד דאעש וארגונים איסלאמיסטיים קיצוניים אחרים בעיראק, סוריה, לבנון ומקומות אחרים בעולם.

 

גם בנושא החקיקה יצאו הצרפתים למלחמה כשרק באחרונה חוקק הפרלמנט הצרפתי חוק שמעניק למשטרה כוחות נרחבים לבצע חיפושים בנכסים, לבצע האזנות אלקטרוניות ולסגור מסגדים ואתרים אחרים שחשודים בהטפה לשנאה.

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

אצטדיון סטאד דה פראנס בפריז רגע אחרי הפיגוע במקום (צילום: AFP) (צילום: AFP)
אצטדיון סטאד דה פראנס בפריז רגע אחרי הפיגוע במקום(צילום: AFP)
פוליטיקאים שמרנים בצרפת טוענים שהחקיקה החדשה אינה נוקשה מספיק, ואילו ארגוני זכויות אדם מזהירים מפני פגיעה בזכויות אזרח וטוענים שכוחות הביטחון הצרפתיים קיבלו יותר מדי חופש להגביל זכויות של אנשים.

 

מצב החירום הוסר, אבל החיילים עדיין ברחובות פריז

נשיא צרפת מקרון, שלא פעם צוחקים על הצהרות "מצד אחד ומצד שני" שלו הדגיש את הצורך באיזון בין ביטחון לבין חירות. מקרון סיים את מצב החירום שהוכרז מיד לאחר פיגועי הטרור ב-2015, אולם חיילים צרפתים עדיין מסיירים ברחובות פריז על בסיס יומיומי, ולא עובר כמעט שבוע מבלי שהמשטרה הצרפתית יוצאת למבצע גדול כדי ללכוד חשודים בטרור.

 

לפי משרד הפנים הצרפתי, צעדים יוצאי דופן עזרו לסוכנויות המודיעין לסכל יותר מ-30 פיגועים בשנתיים האחרונות. רק בשבוע שעבר עצרה משטרת צרפת תשעה בני אדם ואדם נוסף נעצר בשווייץ במבצע מתואם ללוחמה בטרור.

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

"נבדוק כל מקרה לגופו". נשיא צרפת עמנואל מקרון (צילום: AP) (צילום: AP)
"נבדוק כל מקרה לגופו". נשיא צרפת עמנואל מקרון(צילום: AP)

"מה שמדאיג אותנו הן תוכניות לפיגועי טרור שתוכננו על ידי צוותים שעדיין פועלים באזורי המלחמה בסוריה ובעיראק", אמר לורן נונס, ראש שירות ביטחון הפנים של צרפת (DGSI) ליומון "לה פיגארו" בראיון נדיר. נונס אמר שהסכנה של פיגוע תוצרת בית נותרה גבוהה, בייחוד מצד אנשים בודדים שישתמשו בשיטות "בעלות נמוכה" כדי להרוג כמו מכוניות וסכינים. הוא הוסיף שבכל מקרה אי אפשר לשלול אפשרות לפיגוע מכונית תופת או פיגוע של מחבל מתאבד גם אם סוכנויות הביון הצרפתיות לא חשפו תוכניות מסוג זה.

 

אחת הדאגות העיקריות, כאמור, של הרשויות בצרפת היא מה לעשות עם מאות האזרחים הצרפתים שהלכו להילחם בשורות דאעש וכעת שבים הביתה בשעה שארגון הטרור הסוני איבד את רוב השטחים שהיו בשליטתו בסוריה ובעיראק. "אנחנו יודעים שהרצון של הג'יהאדיסטים לפעול לא פסק", אמר נונס.

 

במהלך ביקורו בדובאי בשבוע שעבר אמר מקרון שהצרפתים ששבים לארצם ייבחנו על ידי הרשויות על בסיס "כל מקרה לגופו". "כמה מהם יחזרו, כמה מהם יגורשו ובמקרים מסוימים כמה מהם יעמדו למשפט ביחד עם המשפחות שלהם במדינות שבהן הם נמצאים, בייחוד בעיראק", אמר הנשיא הצרפתי. "רובם לא רוצים לשוב לצרפת בהתחשב בהליך המשפטי שממתין להם עם שובם. אולם כמה נשים, אלמנות, עם הילדים שלהן, רוצות לשוב", אמר התובע הכללי הצרפתי פרנסואה מולן. "אסור לנו להיות תמימים. אנחנו מתמודדים עם אנשים שהם יותר 'מאוכזבים' מאשר 'מצטערים'".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
אחד מאתרי הפיגועים בפריז, נובמבר 2015
צילום: AFP
מומלצים