יורש העצר הסעודי: "מנהיג איראן - ההיטלר החדש"
מתקפה חסרת תקדים של האיש החזק בסעודיה על המנהיג העליון של איראן. בריאיון לתומס פרידמן מ"ניו יורק טיימס" השווה מוחמד בן סלמאן את חמינאי להיטלר ואמר: "למדנו מאירופה שפייסנות לא עובדת"
"המנהיג העליון של איראן הוא ההיטלר החדש במזרח התיכון". הציטוט הזה לא שייך לראש הממשלה בנימין נתניהו או למנהיגי ימין באירופה, אלא דווקא ליורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן, שבראיון ל"ניו יורק טיימס" תקף בחריפות חסרת תקדים את עלי חמינאי.
בראיון לתומס פרידמן השווה האיש החזק בסעודיה את המצב במזרח התיכון כיום למצב לפני מלחמת העולם השנייה באירופה: "למדנו מאירופה שפייסנות לא עובדת. אנחנו לא רוצים שההיטלר החדש באיראן יעשה במזרח התיכון את מה שאירע באירופה".
ישראל, שמערכת היחסים בינה לבין ריאד מתחממת מאוד לאחרונה, לא הוזכרה בריאיון. בן סלמאן סירב גם לדבר על ראש ממשלת לבנון סעד אל-חרירי, שהודיע על התפטרותו בסעודיה ואחרי ימים ארוכים חזר ללבנון - שם השהה את אותה התפטרות. הוא רק ציין כי השורה התחתונה של פרשת חרירי היא שראש ממשלת לבנון לא ימשיך לספק כיסוי פוליטי לממשלת לבנון שנשלטת למעשה על ידי חיזבאללה.
פרידמן היהודי, כותב הטורים המוביל בעיתון הנחשב בעולם, סיפר כי טס לריאד כדי לראיין את בן סלמאן, המכונה MBS. הוא כתב כי נפגש עמו בארמון עוג'ה שמצפון לריאד. בן סלמאן דיבר עמו באנגלית ולצדו היו גם הנסיך חאלד - שגרירה החדש של סעודיה בארצות הברית - ובכירים סעודים נוספים.
בשיחה עם פרידמן הכחיש בן סלמאן, בן 32, את הטענות כי מעצר עשרות הנסיכים שנשלחו למלון ריץ הוא חלק ממאבקי כוח. "זה אבסורדי", ענה יורש העצר וטען כי "רוב משפחת המלוכה" כבר מאחוריו. "המדינה שלנו סבלה רבות משחיתות משנות השמונים ועד היום. לפי חישובי המומחים שלנו, בערך 10 אחוזים מכל ההוצאה הממשלתית נשאבה מדי שנה עקב השחיתות, מהרמות הגבוהות ועד למטה. במשך השנים הממשלה פתחה ביותר מפעם אחת ב'מלחמה נגד השחיתות', אבל כולן כשלו. למה? כי הן החלו מלמטה למעלה".
לפי בן סלמאן, ניתן יהיה להגיע להסדרים עם העצורים שיחזירו לממשלת סעודיה לא פחות מ-100 מיליארד דולר. "היינו צריכים לשלוח מסר - 'לא תוכל להימלט' - ואנחנו כבר רואים את ההשפעה של זה".
פרידמן כתב כי יורש העצר הורה לו: "אל תכתוב שאנחנו 'מפרשים מחדש' את האיסלאם. אנחנו מחזירים אותו לשורשיו והכלים הכי טובים שלנו הם החיים בסעודיה עד 1979. בימי הנביא מוחמד, הוא אמר, היו תיאטראות, היה עירוב בין נשים לגברים והיה כבוד ליהודים ולנוצרים בסעודיה. "השופטת הראשונה במדינה הייתה אישה. אז הנביא לא היה מוסלמי?", שאל בן סלמאן שאלה רטורית. אחד משריו הראה לפרידמן תמונות וסרטונים מהחיים בסעודיה בשנות החמישים - נשים ללא כיסוי ראש, לבושות בחצאיות, והולכות לצד גברים בפומבי.