שתף קטע נבחר

 

לא איש - קמפיין: הכבוד של מגזין "טיים" לקמפיין ההטרדות המיניות

מייסד אמזון, יורש העצר הסעודי וכמובן המנהיגים החזקים בעולם, דונלד טראמפ ונשיא סין - כל האישים הללו הפסידו למאבק העולמי שתפס תאוצה נגד תופעת ההטרדות המיניות והוא קמפיין MeToo. על השער, תחת הכותרת "שוברות שתיקה", הופיעו נשים שהתוודו בפומבי על תקיפה מינית שעברו

 


מנהיגים עולמיים, אנשי עסקים מובילים, שחקן פוטבול ובמאית פורצת דרך: כל אלה לא הצליחו לזכות בתואר הנכסף של איש השנה של מגזין "טיים", שהכריז על קמפיין המאבק בהטרדות מיניות MeToo כזוכה השנתי בתואר.

 

על השער שפרסם המגזין, תחת הכותרת "שוברות שתיקה",צולמו בין היתר השחקנית אשלי ג'אד והזמרת טיילור סוויפט. גם רוז מקגוון, שהאשימה את המפיק ההוליוודי הארווי ויינשטיין כי תקף אותה מינית, מופיעה כאחת מגיבורות הקמפיין.

 (צילום: mct) (צילום: mct)
(צילום: mct)

הקמפיין הצליח לעורר סערה במדינות מערביות רבות ולהעלות את המודעות לזכויותיהן של נשים במרחב הציבורי ולכוחם המתערער של גברים שניצלו את מעמדם כדי לרמוס את כבודן. לא מעט כוכבים הוליוודים הסתבכו בשל הקמפיין, בהם אותו וינשטיין, קווין ספייסי, בן אפלק ועוד. גם בישראל תפס הקמפיין תאוצה, ונשמעו טענות רבות על ידוענים שניצלו לכאורה נשים ותקפו אותן מינית.  

 

המתלוננות נגד וינשטיין

המתלוננות נגד וינשטיין

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 


 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

הקמפיין בישראל (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
הקמפיין בישראל(צילום: shutterstock)
  

ואלה המועמדים המובילים האחרים שהיו השנה:

ג'ף בזוס מייסד אמזון. הוא כבש את ראש טבלת האנשים העשירים בעולם השנה ועקף את מייסד מיקרוסופט ביל גייטס. בזוס בן ה-53 ייסד את אמזון בשנת 1994. לפני ארבע שנים רכש את העיתון "וושינגטון פוסט" ב-250 מיליון דולר. הוא גם הבעלים של חברת החלל בלו אוריג'ין והשקיע בעשרות חברות באמצעות Bezos Expeditions.

ג'ף בזוס (Photo: AFP) (Photo: AFP)
ג'ף בזוס(Photo: AFP)
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, שרק בחודש שעבר התרברב כי קיבל שיחת טלפון מהמגזין, ובה נאמר לו כי הוא "כנראה" יקבל את התואר זו השנה השנייה ברציפות. הנשיא צייץ: "הייתי צריך להסכים לריאיון ולסדרת צילומים גדולה. השבתי ש'כנראה' זה לא טוב והחלטתי לוותר. תודה בכל מקרה". במגזין לא נשארו חייבים וצייצו בתגובה: "הנשיא טועה בדרך שהוא חושב שבה אנו בוחרים את איש השנה. 'טיים' לא מגיב על הבחירה עד לפרסומה ב-6 בדצמבר". 

איש השנה של 2016: טראמפ (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
איש השנה של 2016: טראמפ(צילום: רויטרס)
המגזין היוקרתי הכריז על טראמפ כעל איש השנה שלו ב-2016 אף שרק שבועות אחדים לפני הבחירות לנשיאות נרמז בעמוד השער של "טיים" שהקמפיין של טראמפ הולך וקורס, ולמעשה המגזין כבר הספיד אותו. בעמוד השער, שבו הופיע טראמפ, הוא הוצג כך: "איש השנה של 'טיים' - דונלד טראמפ: נשיא המדינות המפולגות של אמריקה".

 

נשיא צפון קוריאה קים ג'ונג און בן ה-33, אחד המנהיגים הצעירים בעולם, מפחיד מדינות רבות בגלל התנהלות תוקפנית ובלתי צפויה. אחרי שיגור טיל בשבוע שעבר הוא הכריז שצפון קוריאה הפכה למדינה גרעינית, שבבעלותה טילים שיכולים להגיע לכל ארה"ב. חיזוק הצבא והיכולות הגרעיניות של ארצו היא אחת הדרכים שלו לאחד את הצפון-קוריאנים סביבו. שתי הדרכים האחרות: רפורמות בכלכלה ופולחן אישיות רחב היקף.

קים ג'ונג און (צילום: AP) (צילום: AP)
קים ג'ונג און(צילום: AP)
  

שחקן הפוטבול קולין קאפרניק, שמחה נגד אלימות נגד שחורים כשכרע ברך בעת נגינת ההמנון. קאפרניק, שהפגין בעבר כישורים והוביל את סן פרנסיסקו לסופרבול, הפך לפנים של מחאת הספורטאים על היחס לשחורים בארה"ב. הוא עורר סערה, ואף שהיו כמה שחקנים שחיקו אותו, הוא סומן כאיש שהצית את המאבק - ומצא את עצמו בלי קבוצה. גם לאחרונה, אחרי ששחקנים רבים הלכו אחריו כצעד הפגנתי נגד הנשיא דונלד טראמפ, שמו הוא שהוזכר ללא הרף, וטראמפ התייחס אליו באומרו "בן ז..." כשדיבר על דוגמה לשחקן שנוקט פעולה זו. 

קאפרניק כורע ברך בעת שירת ההמנון  (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
קאפרניק כורע ברך בעת שירת ההמנון (צילום: gettyimages)

נשיא סין שי ג'ינפינג חיזק בהדרגה את אחיזתו בשלטון מאז הפך למנהיג המדינה והמפלגה הקומוניסטית ב-2012. קונגרס המפלגה הקומוניסטית בחר הרכב חדש של הפוליטבורו, הגוף שינהל את סין - מדינה בת 1.4 מיליארד תושבים, בחמש השנים הבאות. יותר מ-2,000 צירים התאספו ב"אולם הגדול של העם" בבייג'ינג כדי לשמוע את חזונו של הנשיא שי - "מחשבתו של שי ג'ינפינג בנושא הסוציאליזם בעל המאפיינים הסיניים בעידן החדש" - ולהפוך אותו לחלק מהחוקה. 

נשיא סין, שי ג'ינפינג (צילום: AP) (צילום: AP)
נשיא סין, שי ג'ינפינג(צילום: AP)
 

תנועת "החולמים" - בני מהגרים שנולדו בארה"ב ונמצאים בסכנת גירוש בשל ביטול התקנה להשארתם. ממשל טראמפ עשה מאמצים לבטל צו נשיאותי של ברק אובמה,  שהגן עליהם מגירוש. מדובר בכ-800 אלף צעירים שמעמדם האזרחי לא מעוגן בחוק.

פורצת דרך. ג'נקינס (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
פורצת דרך. ג'נקינס(צילום: gettyimages)
פאטי ג'נקינס, שביימה את הסרט וונדרוומן והייתה לאישה הבמאית הראשונה שמביימת שובר קופות וסרט גיבורי-על. היא גם הבמאית שקיבלה את התקציב הכי גבוה לבימוי אי פעם (150 מיליון דולר), ו"וונדרוומן" בניצוחה גם רשם את הפתיחה הכי טובה בהיסטוריה לסרט שביימה אישה. הישג אדיר, במיוחד כשמדובר באישה בת 45 שבקורות החיים שלה אפשר למצוא כמה פרקי סדרות טלוויזיה בבימויה ("דה קילינג", "משפחה בהפרעה") וסרט אחד באורך מלא ("מונסטר") - שאומנם זיכה את שרליז ת'רון באוסקר, אך יצא לפני 14 שנה.

 

רוברט מולר, התובע המיוחד וראש ה-FBI לשעבר, שחוקר את פרשת "רוסיה-גייט" - חקירה שעשויה להביא להדחתו של דונלד טראמפ. מולר (72) עמד בעבר בראש חקירות שביצע הממשל ונודע בעצמאותו, ובחודש מאי לקח על עצמו אתגר חדש בעיצומו של משבר פוליטי גדול. חבר המושבעים הפדרלי בוושינגטון אישר לאחרונה הגשת כתבי אישום ראשונים במסגרת החקירה.

רוברט מולר (צילום: AP) (צילום: AP)
רוברט מולר(צילום: AP)
יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן : האיש שצבר כוח רב בשנה האחרונה, שבה מלאו לו 32, היה עד לפני פחות משלוש שנים בסך הכול "עוד" נסיך בחצר הגדולה של בית המלוכה הסעודי. כעת הוא מחזיק בשורה ארוכה של תארים – יורש העצר, שר ההגנה, סגן ראש הממשלה, יו"ר המועצה לעניינים פוליטיים וביטחוניים ויו"ר המועצה לענייני כלכלה ופיתוח.

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)


אומנם מי שיושב על כס המלוכה הוא סלמאן בן עבד אל-עזיז המזדקן, אבל לכולם בסעודיה ומחוצה לה כבר ברור מיהו האיש המושך בחוטים – מוחמד הצעיר: זורק שייחים לכלא, מטיף לאיסלאם מתון, נותן לנשים לנהוג וחולם על שינוי כיוון. אחרי שהובס בסוריה והסתבך בתימן, הוא מנסה לשלוט בלבנון – ולהביך את איראן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים