לראשונה: סין מצדיעה לקיבוצים
תערוכות על תולדות הקיבוץ בישראל מוצגות במדינת הענק - ביוזמת הקונסול ואשתו, שניהם יוצאי קיבוץ
הקונסול הכללי של ישראל בגואנדז'ו נדב כהן ואשתו עינן כהן, שהיא נספחת התרבות בקונסוליה, שניהם הם יוצאי קיבוץ. במסגרת פרוייקט "יובלות" של משרד החוץ יזמו השניים שתי תערוכות על הקיבוץ האחת מוצגת במשך חודש וחצי במוזיאון רד-טורי בגואנגדז'ו והשנייה באוניברסיטה בעיר שנטו, שבה הוקם קמפוס משותף עם הטכניון שבו לומדים 216 סטודנטים שלומדים לימודי הנדסה לפי המתכונת של הטכניון ובסופה יקבלו תעודות של הטכניון.
התערוכה היא מסע אודיו-ויזואלי בזמן המציגה את ההיסטוריה הקיבוצית בשנים 2017-2010, בדגש על "אנושיות אינטימית", ובשילוב צילומים, אמנות וידאו, סרטים דוקומנטריים ופס קול של מקהלת הגבעטרון.
"מדינת ישראל על שלל הישגיה המתקדמים זוכה כאן להערכה רבה, והקיבוץ נתפס כסיפור הצלחה בתרומתו הייחודית להקמתה", הסביר נדב כהן, יוצא קיבוץ מעמק הירדן. "הקונוטציה של הדור הצעיר מישראל היא היי טק. אבל לרבים מהדורות המבוגרים יותר, הקיבוץ מזכיר את היישובים הקהילתיים בפריפריה בסין, בתקופת המהפכה הקומוניסטית".
המנהלת האומנותית של התערוכה במוזיאון רד טורי דיווחה שהתערוכה זוכה להצלחה רבה, וגם התקשורת בגואנגדז'ו ובשנטו דיווחה על פתיחת התערוכות. בסינית, אגב, את המילה קיבוץ הוגים ג'יבוצי - Ji Bu Zi. "לי ולאשתי עינן זה היה מאוד סנטימנטלי להרים את התערוכות האלה כי שנינו יוצאי קיבוץ והרגשנו כמו סגירת מעגל", סיכם כהן.