שתף קטע נבחר

 

חשודי בזק הובאו להארכת מעצר: "ההליך זוהם, יש לשחררם"

השופט מסארווה שהחליף את רונית פוזננסקי-כץ לאחר חשיפת המסרונים דן בבקשת המשטרה להאריך את מעצר החשודים בתיק 4000. הסנגורים טענו לזיהום ההליך, אחת מהן ביקשה לקבל את כל התכתובות בתקופת החקירה. נציגת רשות ניירות ערך: "מצרים על מה שקרה, אבל החשודים שיבשו חקירה"

 

הדיון בהארכת מעצרם של חשודי תיק 4000    (צילום: מוטי קמחי)

הדיון בהארכת מעצרם של חשודי תיק 4000    (צילום: מוטי קמחי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

לאחר הטלטלה במערכת אכיפת החוק, שנחשפה אמש בדמות מסרונים בין חוקר מטעם רשות ניירות ערך לשופטת, דן הבוקר (ב') בית המשפט השלום תל אביב בהארכת מעצרם המחודשת של החשודים בתיק 4000: הדיונים בכל התיקים הקשורים בפרשה נשמעו בפני השופט עלאא מסארווה, שדן בהארכת המעצר של שאול אלוביץ', איריס אלוביץ', ניר חפץ, סטלה הנדלר ואלי קמיר. חלקם ביקשו להשתחרר מיידית. אור אלוביץ' ועמיקם שורר לא יובאו להארכת מעצר, והם צפויים להשתחרר. לאחר ששמע את הטיעונים ביקש השופט לעיין בחומרים והדיון הסתיים לעת עתה.

 

עו"ד שחם-שביט והשופטת פוזננסקי-כץ (צילום: מוטי קמחי, יריב כץ) (צילום: מוטי קמחי, יריב כץ)
עו"ד שחם-שביט והשופטת פוזננסקי-כץ(צילום: מוטי קמחי, יריב כץ)

החשודים ביקשו להשתחרר זמן קצר לאחר הפרסום בערוץ עשר על אודות המסרונים בין השופטת רונית פוזננסקי-כץ לעו"ד ערן שחם-שביט. אבל במשטרה משדרים עסקים כרגיל ולא רואים כל בעיה. גורמים במשטרה אמרו כי לדעתם ניהול התיק לא ייפגע בעקבות חשיפת המסרונים. גורמים במשטרה הוסיפו: "הראיות ינצחו". כזכור, מנכ"ל וואלה אילן ישועה, מסר לשוטרים הקלטות של אלוביץ' שהורה להיטיב עם נתניהו והציג כתבות מפרגנות לצד עדויות של עובדים בוואלה.

 

עו"ד ז'ק חן, סנגורו של שאול אלוביץ', אמר בפתח הדיון: "הודיעו לי שמבקשים להאריך את מעצרו. מרשי נמצא במעצר בלתי חוקי בעליל והדרישה שלנו היא לשחררו לאלתר. הבקשה עומדת על רגליה בעקבות הדברים שנחשפו אתמול בערוץ 10. הדבר הזה, כפי שהוא נכון באשר למר אלוביץ' ומשפחתו, נכון גם לגבי הפרקליט והשופטת. שאול אלוביץ' נמצא במעצר שנועד לשבור את רוחו, מול עדת צלמים בבית משפט, שהסירו ממנו צלם אנוש".

 

השופט המחליף עלאא מסארווה, הבוקר (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
השופט המחליף עלאא מסארווה, הבוקר(צילום: מוטי קמחי)

"הליך המעצרים בפרשה הזו זוהם בלי תקנה", הוסיף עו"ד חן. "לא ניתן יותר לסמוך על החלטת המעצר של אלוביץ' למשך 9 ימים. המסקנה הבלתי נמנעת היא שהוא עצור שלא כדין. הדיון הוא לא בעניינו של הפרקליט והשופטת, אלא דיון על הקשר הנסתר ביניהם - כיצד הכתימו את עילות המעצר. מן הדין ומן הצדק, ומראית פני הצדק, צריך להורות על שחרורם של החשודים ממעצר".

 

על חילופי המסרונים בין השופטת פוזננסקי-כץ לעו"ד שחם שביט, אמר עו"ד חן: "עוד שחם-שביט מספר לבית המשפט את מה שהוא מחליט. המשמעות היא שבית המשפט לא משחק כאן תפקיד, שאין דיון. זה אומר שבית משפט בישראל, לצד דגל ישראל וסמל המנורה, אומר שמדובר בהצגה מוחלטת. אולי מה שנחשף אתמול הוא קצה קצהו של קרחון. קרה כאן דבר איום ונורא ותחושת הצדק מחייבת לשחרר את החשודים. כל אזרח מבין שנפל פגם שורשי בהליך המעצר של שאול אלוביץ'".

 

סנגורו של שאול אלוביץ', עו"ד ז'ק חן (משמאל), לצד עו"ד מיכל רוזן שמייצגת את איריס אלוביץ' (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
סנגורו של שאול אלוביץ', עו"ד ז'ק חן (משמאל), לצד עו"ד מיכל רוזן שמייצגת את איריס אלוביץ'(צילום: מוטי קמחי)

 

גם עו"ד ירון קוסטליץ, סנגורו של ניר חפץ, ביקש לשחררו מיד בטענה של הגנה מן הצדק: "המצב המשפטי ברור ודוקטרינת הגנה מן הצדק צריכה להוביל לשחרורו המיידי של מר חפץ. במנותק משאלת החפות והאשמה, בית המשפט צריך לבחון את הפגמים שנפלו בהליך. בסוף יום אדם יכול להיות מורשע, אבל כשיש פגמים שזועקים על זיהום ההליך, טוב לו לצדק שהאדם ישוחרר מיד, ולא משנה אם יש חשד סביר".

 

עו"ד מיכל רוזן, שמייצגת את איריס אלוביץ', אמרה בדיון: "סעיף 1 לחוק המעצרים קובע שייעשה בשמירה על כבוד האדם וזכויותיו - ובתיק שלנו זה לא כך. בהליך נשללת הזכות הכי בסיסית לחירות. לקחו אישה ללא עבר פלילי לתנאי מעצר בלי אפשריים". עו"ד רוזן הוסיפה: "לא הצלחתי לישון אתמול בלילה. שנים טענתי בשמה של מדינת ישראל, אך מדובר במעצר בלתי חוקי".

 

סנגורו של ניר חפץ, עו"ד קוסטליץ' (משמאל) ולצידו עו"ד נתי שמחוני, סנגורה של סטלה הנדלר (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
סנגורו של ניר חפץ, עו"ד קוסטליץ' (משמאל) ולצידו עו"ד נתי שמחוני, סנגורה של סטלה הנדלר(צילום: מוטי קמחי)

 

נתי שמחוני, עורך דינה של סטלה הנדלר, הוסיף: "הודיעו לי שהיא תשוחרר בתנאים בבית משפט אבל אני לא מוותר על הבקשה. בית המשפט צריך להיות לנו לפה ולעיניים - אך אוי לנו שאלה העיניים שלנו. יש פגיעה אנושה באמון הציבור במערכת המשפט. ברור שההליך זוהם והמעצר היה בלתי חוקי בעליל ולא מוצדק".

 

סנגורו של אור אלוביץ', דרור מתיתיהו, אמר בבית המשפט: "הודיעו לי הבוקר שמר אור אלוביץ' ישוחרר לביתו מהיחידה החוקרת בתנאים מגבילים ולא יובא לבית המשפט, לכן אני חוזר בי מהבקשה". סנגורו של עמיקם שורר, עו"ד איתן מעוז: "נמסר לי שמרשי ישוחרר בתנאים שיסוכמו. אני לא מוחק את הבקשה כי יש בה עניין ציבורי".

 

"לתפוס את כל התכתובות בין השופטת לחוקר"

עו"ד שרון קליינמן, שמייצגת את יועץ התקשורת אלי קמיר, ביקשה לקבל לידיה את כל תכתובות הטלפונים בין פוזננסקי-כץ לנציג הרשות לניירות ערך: "בית המשפט פעל בחוסר סמכות ועצם העובדה שראינו את חלופת המסרונים, ואת כך שהיה תיאום לגבי שתיים מהנחקרות, זו הוכחה כמה היד הייתה קלה על ההדק - לכן לא צריך לקבל כמובן מאליו את טענות היחידה החוקרת".

 

"נבקש שביהמ"ש יורה למשטרה לתפוס כל חומר חקירה שקשור למעצר ולתפוס את כל תכתובות הטלפונים. אנחנו חושבים שלחילופי המסרונים יש השפעה על כל הדיונים שהתקיימו".

 

השופט מסארווה במהלך הדיון (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
השופט מסארווה במהלך הדיון(צילום: מוטי קמחי)

נציגת הרשות לניירות ערך, יהודית תירוש, התייחסה לטענות הסנגורים ואמרה: "אנחנו רואים את האירוע הזה כחמור מאוד. לא הינו ערים ומודעים לו. אין לי אלה להצטער על מדינה שאירוע כזה התרחש. יחד עם זאת, הבהירה: "יש אירועי שיבוש מהחמורים שראיתי שמיוחסים לשאול אלוביץ' ולניר חפץ. התיק צריך להיחקר ויש צרכים ממשיים. נפלו פגמים ועל בית המשפט לבחון אותם, אך לא הינו מתייצבים כאן אם לא הינו חושבים שיש טעם באנשים שביקשנו את הארכת המעצר שלהם".

 

ארדן על המסרונים: "מקווה שישקלו חקירה פלילית"

השר לביטחון הפנים ולנושאים אסטרטגיים גלעד ארדן התייחס הבוקר לחשיפה בערוץ 10 ואמר כי הוא מקווה שישקלו פתיחה בחקירה פלילית. "פגיעה במעצר היא פגיעה קשה בחירויות הפרט ונחקרים או חשודים מאמינים שהם מקבלים הליך הוגן ואפשרות לשכנע את השופט שאין סיבה לעצור אותם. זו אפילו בעיניי עבירה פלילית, ואני מקווה שישקלו פה חקירה פלילית מעבר להליך המשמעתי", אמר ארדן.

 

השר הוסיף כי "ברור לכולנו שהם סיימו את דרכם במערכת המשפט ובמערכת האכיפה. אין לי ספק שהם לא יוכלו יותר לתבוע אף אחד ולשפוט אף אחד, כי מי יאמין לשופטת הזאת ולתובע הזה שיבואו בפניהם נחקרים או חשודים מעתה ואילך? ראוי שזה יסתיים גם בהליך פלילי ולא רק בהליך משמעתי".  

 

 

קורא לשקול חקירה פלילית. השר ארדן (צילום: עמית שאבי) (צילום: עמית שאבי)
קורא לשקול חקירה פלילית. השר ארדן(צילום: עמית שאבי)

צפויים להשתחרר. עמיקם שורר ואור אלוביץ' (צילום: אוראל כהן, מוטי קמחי) (צילום: אוראל כהן, מוטי קמחי)
צפויים להשתחרר. עמיקם שורר ואור אלוביץ'(צילום: אוראל כהן, מוטי קמחי)

חפץ בהארכת המעצר הקודמת    (צילום: אבי חי)

חפץ בהארכת המעצר הקודמת    (צילום: אבי חי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בחילופי המסרים, שחשף הכתב דורון הרמן, כתב עו"ד שחם-שביט לשופטת: "לפחות הבשורות הנחמדות שאור ועמיקם ישוחרר מחר בתנאים". בהודעה נוספת הוא כתב, "תראי מופתעת". השופטת פוזננסקי-כץ השיבה: אני מתחילה לעבוד על הבעה הולמת של הפתעה מוחלטת". עו"ד שחם-שביט הוסיף בהתייחסו להנדלר ולאיריס אלוביץ': "סטלה ואיריס נבקש מחר ימים ספורים. יבקשו שלושה. את בהחלט, אבל בהחלט יכולה לתת יומיים...". השופטת השיבה: "אתה ממשיך

לגלות לי הכל ואני אאלץ להיראות ממש ממש מופתעת". בהמשך היא כתבה: "אולי המתווה שחשבנו עליו אינו כה רחוק מהמציאות". בהודעה נוספת כתב עו"ד שחם-שביט: "זה עלה לי בדם, כמעט הרביצו לי או עצרו אותי בלהב".

 

יועץ התקשורת אלי קמיר, ששוחרר אתמול ממעצר בפרשת מינויה של השופטת הילה גרסטל ליועצת המשפטית לממשלה בתמורה לסגירת תיק המעונות, נעצר מיד לחקירה בתיק 4000. זאת בחשד לעבירות תיווך לשוחד, קבלת דבר במרמה במרמה והפרת אמונים ובעבירות על חוק הלבנת הון. קמיר הועסק כיועץ חיצוני לבזק, וקיבל שכר של 40 אלף דולר לחודש במסגרת החוזה עם החברה. 

 

 

 


פורסם לראשונה 26/02/2018 08:09

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
השופט המחליף עלאא מסארווה, הבוקר
צילום: מוטי קמחי
מומלצים