שתף קטע נבחר

 

דא פוטין: נשיא רוסיה נבחר לכהונה רביעית

מדגמים ברוסיה: הנשיא שנמצא בשלטון מאז 2000, למעט הפסקה של ארבע שנים כראש ממשלה, הבטיח כהונה נוספת עד 2024 לאחר שגבר בקלות על שבעה מועמדים אפורים עם 76.3% מהקולות - יותר ממה שקיבל ב-2012

 

רוסיה בוחרת נשיא    (רויטרס)

רוסיה בוחרת נשיא    (רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

כצפוי, אין הפתעות במרוץ לראשות הקרמלין: נשיא רוסיה ולדימיר פוטין נבחר היום (יום א') פעם נוספת לתפקיד אחרי שגבר בקלות על שבעה מתמודדים אפורים שלא ממש סיכנו אותו.  סוכנות הידיעות הרוסית "ריא" פרסמה מדגמם שלפיו פוטין קיבל 76.3 אחוזים מהקולות ובמדגם אחר קיבל פוטין 73.9 אחוזים. סוכנות הידיעות "טאס" ציטטה את ועדת הבחירות המרכזית שמסרה שהנשיא הרוסי קיבל 71.97 אחוזים. בכל מקרה, רשם הנשיא הרוסי הישג לעומת הבחירות ב-2012, אז קיבל 63.6 אחוזים מקולות הבוחרים.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

לפי תוצאות המדגמים שערך מכון VTsIOM, המועמד הקומוניסטי פאבל גרודינין הגיע למקום השני עם 11.2 אחוזים מהקולות. ולדימיר ז'ירינובסקי, ראש "המפלגה הליברלית-דמוקרטית" הלאומנית הגיע שלישי עם 6.7 אחוזים ואחריו מנחת הטלוויזיה קסניה סובצ'ק. המכון הרוסי דגם 161 אלף מצביעים ב-1,200 תחנות הצבעה ב-68 מחוזות רוסיים עם טעות דגימה של לא יותר מ-3.5 אחוזים. גארי קספרוב, לשעבר אלוף העולם בשחמט ואחד המבקרים הגדולים של נשיא רוסיה, הגיב לתוצאות הבחירות וכתב בטוויטר שלו: "כל מנהיג בעולם החופשי שמברך את פוטין על 'בחירתו' מסייע לו במלחמתו העולמית בדמוקרטיה. הם מערערים את המעמד שלהם כמנהיגים שנבחרו בצורה חופשית".

 

נשיא רוסיה ולדימיר פוטין מצביע בבחירות לנשיאות  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

ועדת הבחירות ברוסיה מפרסמת את תוצאות הבחירות לנשיאות (צילום: רויטרס)
ועדת הבחירות ברוסיה מפרסמת את תוצאות הבחירות לנשיאות(צילום: רויטרס)

 

 

פוטין מכהן כנשיא רוסיה מאז שנת 2000, למעט ארבע שנים שבהן כיהן כראש ממשלתו של דמיטרי מדבדב (ראש ממשלתו הנוכחי), ועם בחירתו הוא הבטיח את המשך שליטתו ברוסיה לפחות עד 2024. 

 

במהלך מערכת הבחירות נסע פוטין ברחבי רוסיה והבטיח לרוסים להעלות משכורות, ולהשקיע בבריאות, בחינוך ובתשתיות. בסוף השבוע הוא קרא לרוסים "להשתמש בזכות לבחור את עתידם לרוסיה הגדולה שאותה הם אוהבים", וביקש מהם לקחת חלק בהצבעה החשובה.

 

מי שלא התמודד בבחירות הוא יריבו הגדול ביותר של פוטין, איש האופוזיציה אלכסיי נבלני. ועדת הבחירות אסרה עליו להתמודד בגלל שהורשע בגניבה. נבלני קרא לתומכיו להחרים את הבחירות, וטען שהמשחק מכור. 

 

נשיא רוסיה ולדימיר פוטין מצביע בבחירות לנשיאות  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

נשיא רוסיה ולדימיר פוטין מצביע בבחירות לנשיאות  (צילום: AP)
(צילום: AP)

נשיא רוסיה ולדימיר פוטין מצביע בבחירות לנשיאות  (צילום: MCT)
(צילום: MCT)

המועמד הקומוניסטי לנשיאות רוסיה פאבל גרודינין (צילום: AP)
במקום השני, בפיגור עצום אחרי פוטין. המועמד הקומוניסטי לנשיאות רוסיה פאבל גרודינין(צילום: AP)

בחירות לנשיאות ברוסיה (צילום: MCT)
(צילום: MCT)

בחירות לנשיאות ברוסיה (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

בחירות לנשיאות ברוסיה (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

בחירות לנשיאות ברוסיה (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

מנהיג האופוזיציה ברוסיה אלכסיי נבלני משקיף על הבחירות לנשיאות בקלפי במוסקבה (צילום: AP)
(צילום: AP)

חיילים מצביעים בבחירות לנשיאות רוסיה (צילום: AP)
(צילום: AP)

צוערת משטרה מצביעה בבחירות לנשיאות רוסיה בקלפי במוסקבה (צילום: AP)
(צילום: AP)

חיילים מצביעים בבחירות לנשיאות רוסיה (צילום: AP)
(צילום: AP)

מצביעים בבחירות לנשיאות רוסיה בקלפי במוסקבה (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

ולדימיר ז'ירינובסקי מועמד לנשיאות רוסיה מצביע במוסקבה (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

אישה מצביעה בקלפי במוסקבה בבחירות לנשיאות רוסיה (צילום: AP)
(צילום: AP)

קסניה סובצ'ק מועמדת לנשיאות רוסיה מצביעה בקלפי במוסקבהקסניה סובצ'ק מועמדת לנשיאות רוסיה מצביעה בקלפי במוסקבה (צילום: AP)
(צילום: AP)

אזרחים מצביעים בקלפי בכפר דדוקינו בבחירות לנשיאות רוסיה (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

קלפי במוסקבה בבחירות לנשיאות רוסיה (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

אזרחים רוסים מצביעים בברלין בבחירות לנשיאות רוסיה (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

קלפי בווילנה בבחירות לנשיאות רוסיה (צילום: AP)
(צילום: AP)

110 מיליון אזרחים רוסים החזיקו בזכות ההצבעה ולשלטונות במדינה היה אינטרס ששיעור ההצבעה יהיה גבוה כדי להראות בעיקר לעולם את התמיכה הציבורית הגדולה בפוטין ואת הלגיטימציה לשלטונו. 

 

הבחירות לנשיאות רוסיה נערכו ביום השנה לסיפוח חצי האי קרים מאוקראינה, ב-2014. למרות הסנקציות המערביות שהוטלו על רוסיה בגלל הסיפוח, שגרמו לנזק קשה לכלכלה הרוסית, הסקרים במדינה הראו שרוב הרוסים ממשיכים להתייחס לסיפוח בצורה חיובית ובעיניהם הוא הישג חשוב. הבחירות התקיימו גם בתקופה מדינית מתוחה שבה נאשמת רוסיה עצמה בהתערבות בבחירות בארצות הברית ובהרעלת המרגל הרוסי הכפול סרגיי סקריפל ובתו יוליה בבריטניה.

 

במהלך יום הבחירות נרשמו כמה וכמה מקרים שבהם נפסלו קלפיות בגין הצבעות כפולות. אחד המקרים תועד בעיר ליוברטסי שליד הבירה מוסקבה, ומנהלת ועדת הבחירות במקום, אירינה קונבאלובה, הודיעה שכל הפתקים בקלפי נפסלו. ועדת הבחירות האזורית במזרח המדינה דיווחה שבעיר ארטיום הכניס מצביע כמה פתקים לקלפי. על פי הדיווח, הקלפי נאטמה והאיש נעצר. ועדת הבחירות המרכזית ברוסיה הודיעה כי נבדקות טענות על הצבעות כפולות גם באזור קמרובו בסיביר. פעילים ומשקיפים עצמאיים בקלפיות דיווחו לאי סדרים נוספים במקומות אחרים.

  

במקביל, דיווחה ועדת הבחירות המרכזית כי אתר האינטרנט שלה עמד תחת מתקפת האקרים שלא צלחה. לדבריה הובילו עקבות ההתקפה למחשבים ב-15 מדינות, אולם היא לא ציינה את שמותיהן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים