שתף קטע נבחר

 

כיפת ברזילי: 21 תינוקות נולדו בביה"ח ביממה וחצי

עלייה של עשרות אחוזים במספר היולדות בבית החולים שבאשקלון מאז תחילת ההסלמה. "נשים אומרות לי שהן מפתחות צירים", מספרת המיילדת האחראית. טליה שילדה בפעם החמישית: "התינוק נמצא לבד במרחב המוגן"

המתיחות הגדולה בדרום בעקבות הסבב הנוכחי בין ישראל לג'יהאד האיסלאמי מורגשת היטב גם בבית החולים ברזילי באשקלון, שממשיך לתפקד תחת האזעקות, הטילים והיירוטים.

 

מאז תחילת ההסלמה הביטחונית שלשום (ג') ועד אתמול בערב חלה עלייה חדה במספר הלידות בבית החולים ולא פחות מ-21 תינוקות באו לאוויר העולם. לשם השוואה, בשגרה המספר עומד על בין 12 ל-14 באותו פרק זמן. בצוות בית החולים עוזרים ליולדות הנרגשות להתפנות במהירות למרחב מוגן בהישמע אזעקות.

 

יולדות בבית חולים ברזילי (צילום: גדי קבלו)
בייבי, בום. היולדות בבית החולים ברזילי יחד עם המיילדת אילנה פלוט(צילום: גדי קבלו)

אילנה פולט, מיילדת אחראית בחדר הלידה, אמרה כי "אפשר לזהות שיש קפיצה במספר הלידות. בתקופה כזו נשים יולדות מגיעות אלינו הרבה יותר חרדות מאשר בתקופת רגיעה. אם זו לא לידה ראשונה שלהן, הן חוששות על הילדים שהן השאירו בבית. חלקן אף מגיעות לבית החולים כשהן עם ילד או תינוק בעגלה, כי אין מי שישמור על הילדים שנשארו ללא מסגרת".

 

 

הושגה הפסקת אש    (צילום: ירון ברנר)

הושגה הפסקת אש    (צילום: ירון ברנר)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

אילנה מוסיפה כי חלק מהנשים חוו צירים בעקבות האזעקות: "היולדות מספרות לנו שלאחר הריצות התכופות לממ"ד והסטרס המתמשך הן מפתחות צירים. בחדר הלידה אנחנו שומעים את בני המשפחה והנשים מדברים ביניהם על כך ש'נס הבריאה חזק יותר מהכל' ו'עם ישראל חי'".

 

יולדות בבית חולים ברזילי (צילום: גדי קבלו)
יולדות "תחת אש". יום עמוס בבית החולים ברזילי בצל ההסלמה(צילום: גדי קבלו)

רויטל כליף (30) מאשקלון ילדה בפעם השנייה שלשום בצהריים, שעות לאחר תחילת ההסלמה. "אני רגילה לאזעקות, אבל לא במצב של לידה", היא אומרת. "זו חוויה בכלל לא נעימה. השארתי בבית ילד קטן ואמא קטועת רגליים, ואין לנו ממ"ד. אני כל הזמן חושבת עליהם. אנשים גם מפחדים לבוא לבקר - משפחה, חברות ועמיתים לעבודה".

 

טליה כהן (41) ממושב עוצם ילדה גם היא שלשום, מעט לאחר תחילת הסבב, בפעם החמישית. "כשהתחילו האזעקות כל האחיות היו בלחץ להעביר את כל היולדות מחדר רגיל לממוגן", היא משחזרת. "אחרי כחצי שעה ילדתי. עכשיו, במקום שהתינוק יהיה איתי הוא נמצא לבד, כי הוא חייב להיות במרחב מוגן. אני מפחדת להתקלח, כי אולי תתפוס אותי אזעקה".

 

עבור קרן אברמוב (40) מקריית־גת זו הלידה הראשונה. היא מספרת כי אחד החסרונות שבלידה בזמן הסלמה ביטחונית הוא מיעוט הביקורים. "אנשים פוחדים להגיע", היא אומרת. "הם חוששים שבדרך תתפוס אותם אזעקה. חמי, חמותי וחברה שלי רצו להגיע וויתרו. ממש מרגישים שיש מעט מבקרים, המקום היה צריך להיות הומה אדם".

 

בעלה, אלי, מספר כי גם הוא מתקשה להגיע: "אני נוסע לבית החולים הלוך וחזור עם החלונות פתוחים כדי לשמוע אם יש אזעקה, זה ממש מפחיד".

 

מחקרים רבים מצביעים על כך שקיים קשר בין מתח נפשי לבין הסיכוי ללידה מוקדמת. לפני שלוש שנים פורסם ב-ynet ו-"ידיעות אחרונות" מחקר שלפיו בזמן מבצע "צוק איתן" חלה עלייה במספר הלידות המוקדמות.

 

המחקר של בית החולים סורוקה ואוניברסיטת בן־גוריון עקב אחר 4,000 נשים תושבות דרום הארץ שהיו בהיריון בזמן תקופת המבצע, ומצא כי חלה עלייה של 7.2 אחוזים במספר הלידות המוקדמות בהשוואה לתקופה זהה שקדמה לה. בנוסף, זוהתה עלייה של 2.5 אחוזים במספר הלידות שבהן התינוקות נולדו במשקל נמוך (מתחת ל־2.5 ק"ג), בקרב נשים שהיו חשופות לאזעקות במהלך ההיריון. במחקר נמצא עוד כי ההשפעה הקריטית של המצב על היולדות היא בשליש הראשון של ההריון.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גדי קבלו
בית החולים ברזילי
צילום: גדי קבלו
מומלצים