הלך לעולמו אברהם דר, מאבות המודיעין הישראלי
דר, שנפטר בגיל 94, הקים את רשת הריגול במצרים בשנות ה-50 ולא ידע על הפיגועים שהולידו את "העסק הביש". הוא הגה את הרעיון שהוליד את סיירת מטכ"ל
בראיון נדיר לרונן ברגמן ב"ידיעות אחרונות" ב-2016, סיפר דר כי סרב לקבל לרשת שהקים בחור צעיר בשם אלי כהן, שבהמשך הפך לאחד המרגלים החשובים של קהילת המודיעין הישראלית. "מישהו מהרשת באלכסנדריה שלח לי אותו לפגישה בבית קפה, אבל לא הייתי מוכן בשום אופן לקחת אותו. הוא היה בולט חברתית, כריזמטי, מצחיק, שנון, אחד שתזכור אחרי שפגשת אותו", אמר דר. "בדיוק הפוך ממה שאני חיפשתי. בסוף הפגישה אמרתי לו שלא נעבוד ביחד ושהדבר הכי טוב שהוא יכול לעשות לדעתי זה לעלות לישראל".
לאחר הפלת המשטר המצרי, חזר דר לישראל והחל ללמוד בירושלים, אז קיבלה הרשת הנחיות מאחורי גבו לייצר פיגועים נגד מטרות מערביות - דבר שהוביל לחשיפתה. פרשת רשת הריגול הישראלית במצרים זכתה לכינוי "העסק הביש" וחלק מחבריה נשפטו והוצאו להורג בקהיר, אחרים נידונו למאסרים ממושכים ואילו דר שדרכונו הביטי נתפס על ידי המצרים נידון שלא בפניו למאסר עולם.
בשנים שלאחר מכן, המשיך דר לשרת עוד שנים ארוכות באגף המודיעין של צה"ל. בסוף שנת 1955 שלח דר מכתב לראש אמ"ן מכתב ובו הציע לו להקים יחידה מסוערבת שתאומן לפעול בכיסוי בעורף האויב. לימים הוקמה היחידה שמוכרת כיום כ"סיירת מטכ"ל".
בשנת 1956 ארגן דר יחד עם לובה אליאב את מבצע תושייה להעלאת יהודי פורט סעיד בשתי ספינות לישראל. לאחר פרישתו מצה"ל המשיך לשרת במילואים עוד שנים ארוכות ופעל בשירות המוסד הישראלי. גם בשנים בהרוכות שחלפו אחרי התפוצצות "העסק הביש" דר לא שכח ולא סלח על הדרך שבה נהגה מדינת ישראל כלפי חברי רשת הריגול שהקים במצרים. "זה מעשה נורא שאין לו כפרה", אמר דר בראיון ל"ידיעות אחרונות". "אשמתו תהיה תלויה לעד על מדינת ישראל ומנהיגיה בעת ההיא".
בתחילת שנות ה-60 פנה דר למגזר הפרטי והיה בכיר בחברת "דלק". בשנת 1971 מונה למנכ"ל מכון הייצוא. בשנים שלאחר מכן היה לתעשיין בתחומי הייצוא והחקלאות והיה בעליה של חברה בתחום המכשור הרפואי. דר הותיר אחריו אישה, צופייה, איתה התגורר בעתלית, וחמישה ילדים.
הלווייתו של דר תתקיים ביום רביעי ב-13:00 בקיבוץ שדות ים.