שתף קטע נבחר

 

הסדר הטיעון המקל על הפקרת ילד: "ענישה מגוחכת ושופטים רחמנים"

לאחר שעל מאיר גמליאל ונתנאל סנדרוסי נגזרו עונשי מאסר קצרים יחסית בגין הפקרתו של אברהם בייגלאייזן בן ה-11 שנדרס למוות, שופט התעבורה בדימוס אשר ארבל אמר לאולפן ynet: "אחד המקרים החמורים ביותר שראיתי. לא היה צריך להיות הסדר טיעון"

 
אין הרתעה: הדיון באולפן ynet    (צילום: שחר גולדשטיין, בראל אפרים)

אין הרתעה: הדיון באולפן ynet    (צילום: שחר גולדשטיין, בראל אפרים)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
 
הסדר הטיעון המקל שסוכם על ידי הפרקליטות בעניין תאונת הפגע וברח בשכונת רמות בירושלים שבה נדרס למוות אברהם בייגלאייזן בן ה-11, לפיו מאיר גמליאל ירצה 15 עונשי מאסר ו-נתנאל סנדרוסי 7 חודשים, עורר ביקורת רבה. עוז דרור, סמנכ"ל אסטרטגיה ותקשורת בעמותת "אור ירוק", אמר הבוקר (יום ד') באולפן ynet כי "הענישה מגוחכת והשופטים רחמנים, מדובר באדם שהפקיר אדם אחר להתבוסס בדמו, זו עבירה חמורה מאוד שעונשה עד 14 שנות מאסר".
 
עורך דין אשר ארבל, שופט תעבורה בדימוס, טען כי "המקרה הנ"ל הוא אחד החמורים ביותר שאני מכיר, ב-43 שנותיי כמשפטן, אני סבור שהפרקליטות לא הייתה צריכה להגיע להסדר טיעון אלא להניח לבית המשפט לקבוע את מתחם הענישה ולהעניש בהתאם".
 
במסגרת הסדר הטיעון, תוקן כתב האישום, וגמליאל הודה כי נהג ברכב והורשע בהפקרה אחרי פגיעה. לשני הנאשמים עבר פלילי ועבירות תעבורה קודמות. לגמליאל גם נהיגה בשכרות.
 
הסדר הטיעון לא כלל תחילה פסילת רישיון לנאשמים עקב חוות הדעת של התביעה שלפיה לא ניתן היה למנוע את התאונה, מכיוון שהנפגע רץ באור אדום במעבר חצייה ולכן לא מדובר בעבירות תעבורה. אלא שאז התערבה השופטת ופסלה את רישיון הנהיגה של גמליאל ל-20 חודשים בפועל ולחודשיים נוספים על תנאי.
מאור גמליאל ונתנאל סנדרוסי, שני החשודים בדריסה והפקרה של בן 11 בירושלים (צילום: אלכס קולומויסקי)
"עצר לשתי שניות וברח". סנדרוסי וגמליאל(צילום: אלכס קולומויסקי)

 

גמליאל אותר על ידי המשטרה בדירה שנשכרה על ידי מכר שלו ימים רבים לאחר המקרה. השניים אף ניתקו את הטלפונים הניידים שלהם. על כך הוסיף דרור: "אי אפשר להתלות בטענה שמדובר בבן אדם שנלחץ מהסיטואציה ברח הביתה וחזר, הוא נעלם לעשרה ימים".  דרור ציין כי מבדיקה שערכה העמותה העונש הממוצע לעבירת ההפקרה ב-71 פסקי דין הוא מאסר של שנתיים ו-7 חודשים, ו-2000 שקל קנס.

זירת תאונת הדרכים ברמות (צילום: רפי קוץ)
נדרס לעיני אחיו שהתחיל לצרוח. זירת התאונה(צילום: רפי קוץ)

 

סנדרוסי וגמליאל בבית המשפט, בחודש יוני    (צילום: משה מזרחי)

סנדרוסי וגמליאל בבית המשפט, בחודש יוני    (צילום: משה מזרחי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

עו"ד ארבל הסביר כי "האשמה איננה מוטלת על בתי המשפט, בתי המשפט נוהגים בדרך כלל לאמץ הסדרי טיעון כעניין של מדיניות כי הם סומכים שהפרקליטות שקלה את כל השיקולים האלה, כאן במקרה הזה כפי שהבנתי לא הייתה אשמה, זו הייתה תאונה בלתי נמנעת".

 

הוא ציין כי "ההפקרה היא החלק המכוער והקשה וכאן אני מרים גבה שהעונש באמת קל, מקרים דומים לזה שאני טיפלתי בהם אישית הגיעו לענישה כפולה, גם בהסדר". 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
סנדרוסי וגמליאל
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים