שתף קטע נבחר

צילום: דוברות הדסה עין כרם, AFP

מנהלי מחלקות לנתניהו וגנץ: שר בריאות מקצועי עכשיו

פרסום ראשון: שורת רופאים בכירים מזהירים שמשבר הקורונה "מצא את המערכת בנקודת שפל ארגונית ותפעולית שכולם היו מודעים לה" - וקוראים למרכיבי הממשלה למנות "מנהיג, רופא שעמד איתנו כתף לכתף ויוכל להוביל רפורמה. הבריאות מעל הפוליטיקה"

שורת מנהלי מחלקות ורופאים בכירים בבתי החולים הגדולים ובהסתדרות הרפואית פנו הבוקר (יום א') במכתב פתוח לראש הממשלה בנימין נתניהו ולח"כ בני גנץ, שעומדים להרכיב יחד ממשלה, בדרישה דחופה למנות שר בריאות מקצועי במקומו של יעקב ליצמן. כך נודע ל-ynet.

 

משבר הקורונה - עדכונים אחרונים:

מספר החולים המאובחנים עלה הבוקר ל-3,865, בהם 66 במצב קשה

באשדוד מאושפז במצב קשה בן 22 ללא מחלות רקע

בבאר שבע: מחאה מול המצלמות - "דיירי בית האבות הופקרו"

הממשלה אמורה להתכנס היום ולהחליט על המשך הצעדים , תיתכן החמרה בהגבלות

בעולם - המוקד המרכזי הוא בארה"ב , שם הוכפל מספר המתים בתוך יומיים

 

אירוע מגפת הקורונה, נכתב, "חשף ומצא את מערכת הבריאות בנקודת שפל ארגונית ותפעולית לה כולם היו מודעים, הוא מציף וחושף את הפערים במלוא עוצמתם. נקודת המוצא לאירוע הנוכחי היא פועל יוצא של מדיניות ארוכת שנים, שקבעה כי הבריאות, הגם שחשובה, אינה חשובה דיה".

 

 

את המכתב יזם פרופ' יורם קלוגר, יו"ר איגוד הכירורגים ומנהל המערך הכירורגי בבית החולים רמב"ם בחיפה. חתמו עליו מנהלי מחלקות ומנהלי איגודים וחברות מקצועיות של ההסתדרות הרפאית (הר"י). לחצו כאן למכתב המלא . "בצדק, מעל כל במה, נבחרי העם, מציינים את איכותה של מערכת הבריאות", הם כתבו. "איכות זו מקורה בצוותי הרפואה המעולים וממש לא מאיכות התשתיות, רווחת כוח האדם בסקטורים השונים, תכנון או ארגון. על פערים אלה וגם על כאלה שלא מדובר בהם בימים אלה, התרענו בכל הזדמנות ובכל פורום.

 

"למרות הניסיונות לטפל בפערים, אלה רק מעמיקים, הפריפריה מתרחקת מהמרכז וישראל מהעולם. החלטות שנלקחו זה מכבר (כמו למשל מבצע "קיצור תורים") רק חיזקו את הרפואה הפרטית ופגעו פגיעה אמיתית ברפואה הציבורית".

3082 ()
הקמת מחלקה לטיפול בחולי קורונה בבית החולים איכילוב
 

3082 ()
שר הבריאות יעקב ליצמן. דורשים להחליפו

עוד מציינים הרופאים כי "שלא כבעבר, בעתיד המאוד קרוב, לא ניתן למסקנות, לסיכומים ולדו"חות למצוא דרכם לארכיון מאובק. הפעם נתמיד בדרישתנו לשפר את המערכת הציבורית, להעדיפה על המערכת הפרטית ולקבוע תקינה נאותה, סטנדרטים ראויים וניהול נכון בכל הרמות ובוודאי במשרד הבריאות.

 

"לאור הדיונים המתקיימים בימים אלה בין המכותבים המכובדים אנו סבורים כי ראוי שלראשות משרד הבריאות ימונה איש מקצוע לתפקיד שר הבריאות - רופא בעל ניסיון עשיר ברפואה הישראלית, בניהול ובארגון. רק מנהיג, שר בריאות מקצועי, אשר עבד עמנו כתף לכתף ולמד את מערכת הבריאות מתוכה יוכל להוביל רפורמה במערכת הבריאות, שכמוה, אנחנו, הח"מ, נדרוש ונעמוד על המשמר שתתקיים. הבריאות מעל לכל, בוודאי מעל הפוליטיקה".

 

בין היתר חתמו על המכתב פרופ' פתחיה רייסמן מבית החולים שערי צדק בירושלים, פרופ' אייל גור מאיכילוב בתל אביב, פרופ' תמר תדמור מבני ציון בחיפה, פרופ' ראובן פיזוב ופרופ' אירי ליברגל מהדסה בירושלים, פרופ' אבירם ניסן משיבא בתל השומר ופרופ' דורון הלפרין מקפלן ברחובות.

 

פרופ' קלוגר הסביר: "אין לנו שום דבר נגד שר הבריאות הנוכחי ואנחנו מקבלים את מעמדו. לאור מה שהיום הציבור מכיר, המצוקות הקשות של מערכת הבריאות שאנחנו מכירים שנים רבות - כשהאירוע של הקורונה יחלוף הפעם הרופאים והאחית לא יתנו למצב הזה להימשך. הפעם נדרוש הכרה במערכת הבריאות שהיא לא פחות חשובה ממערכות אחרות.

 

"מי שצריך להוביל את המהלכים הללו זה אדם שצמח במערכת", הוסיף יוזם המכתב. "לא כל הצוות חייב להיות מורכב מרופאים, אבל בוודאי מי שיוביל את המערכת חייב להיות איש מקצוע. זה הזמן לשנות את המערכת ולהעמיד בראשה מישהו שיהיה מסוגל להמשיך את מה שאנחנו חושבים שצריך לעשות - וזה רופא".

 

בשבועות האחרונים בצל משבר הקורונה ניכרה סערה פנימית במערכת הבריאות. אחרי שמנהלי מחלקות ויחידות דרשו להחליף לאלתר את מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב ברופא, בטענה שרק איש מקצוע מתחום הרפואה יוכל לנהל את המשבר, קיבל בר סימן טוב גיבוי מבכירים אחרים במערכת הבריאות. 16 ראשי המועצות הלאומיות במשרד פרסמו מכתב תמיכה במנכ"ל, והביעו הערכה לפועלו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
 צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ, אבי מועלם
נתניהו וגנץ
צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ, אבי מועלם
מומלצים