יברקן ערק לליכוד - ותמנו שטה עקפה אותו עם גנץ
נציגת הקהילה האתיופית בממשלה תהיה הח"כית שעברה מלפיד לגנץ - ומי שעשה את הדרך מכחול לבן לליכוד יישאר בחוץ
מערכת הבחירות השלישית במספר בתוך שנה הולידה בתקופה האחרונה לא מעט תופעות פוליטיות משונות: מעברים, עריקות, פירוק מפלגות. הכול כדי לשפר עמדות, למקסם כוח רגעי ולסיים את המערכה עם הון פוליטי, זמני יותר או פחות.
ממשלה בדרך - עוד כותרות:
איך מחלקים 17 תיקים לגוש הימין?
החוק הנורבגי: 5-4 ח"כיות חדשות
עוד לפני עריקתה של אורלי לוי אבקסיס לגוש הימין, לפני התפרקות כחול לבן ולפני פרישת צביקה האוזר ויועז הנדל לסיעה עצמאית, היה מהלך בולט שנועד לגרוף ליוזם שלו רווח פוליטי - אבל תוצאותיו ברמה האישית יכולות להיחשב כהפסד: גדי יברקן, חבר הכנסת מטעם כחול לבן שייצג את הקהילה האתיופית, ערק לליכוד רגע לפני סגירת הרשימות בבחירות האחרונות.
יברקן האמין שיהיה נציג הקהילה הבכיר בממשלה הבאה. הוא נטש את הפלטפורמה הפוליטית שהביאה אותו לחיים הציבוריים, חבר לנתניהו בהצהרה חגיגית לתקשורת ועם לא מעט יחסי ציבור, תוך אמונה שיזכה בממשלתו העתידית ליחס מועדף. אלא שעריקה אחרת, כמה חודשים לאחר מכן, טרפה את הקלפים והשאירה את יברקן כנציג הזוטר יחסית של הקהילה האתיופית בקואליציה.
מי שעקפה את יברקן היא פנינה תמנו שטה. היא נטשה את יש עתיד של יאיר לפיד, שדרכה הגיעה לכנסת, לטובת כחול לבן ועתיד עם בני גנץ. המעבר שלה עורר ביקורת רבה, אבל השיג את המטרה הפוליטית המיידית. תמנו שטה לקחה הימור שהתברר כמוצלח יותר מזה של יברקן - היא צפויה להתמנות על פי הסיכומים לשרת העלייה והקליטה, ותראה את שולחן הממשלה הרבה לפני שיברקן יוכל לדמיין אותו.
בעקבות ההסכם להקמת ממשלה, צפוי כבר בימים הקרובים להתחיל הקרב האמיתי בליכוד: מעט תיקים להרבה דורשים. בסך הכול ידרש נתניהו לתמרן עם 17 תיקים לכל גוש הימין. לאחר שמקזזים מהמספר את אורלי לוי אבקסיס, שתקבל תיק על מכסת הליכוד, ועוד שלושה תיקים לש"ס ויהדות התורה, לנתניהו יוותרו בידו 13 תיקים. אם ימינה תחליט להיכנס לבסוף, ישארו 11. במציאות הזאת, יברקן, שאולי קיווה להיות מושבע בקרוב לשר, יהיה הראשון לשלם את מחיר האחדות.